Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

De afgelopen tijd moesten veel Nederlanders noodgedwongen thuis blijven. Mensen mochten niet meer naar het kantoor en moesten dus thuiswerken. Alhoewel niet iedereen hier blij mee was, waren er toch ook veel positieve reacties op deze nieuwe manier van werken. Er zijn zelfs al bedrijven die hebben bepaald dat hun medewerkers ook na het virus thuis mogen blijven werken. Dit kan dan voor een aantal dagen in de week zijn, maar ook gewoon de hele werkweek. Is dit ook voor jou het geval? Koop dan een goede, ergonomische bureaustoel.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

De meeste thuiswerk bureaustoelen die op het moment verkocht worden zijn ergonomische exemplaren. Dit houdt in dat dit soort stoel ontwikkeld is om zich aan te passen aan je postuur, wat zeker handig is als je er urenlang op moet zitten tijdens het werken. Een belangrijk aspect van een bureaustoel is dat het je stimuleert om te bewegen. Dit wordt ook wel zitten in beweging genoemd. Als je steeds dezelfde houding aanhoudt en dezelfde bewegingen maakt dan zal dit op termijn je lichaam zwaar belasten. Dit kan onder meer spierstijfheid tot gevolg hebben, maar ook verkrampingen. Door op een gezonde manier te zitten kun je dit voorkomen. Met een ergonomische bureaustoel is dit dus mogelijk, want het ondersteunt je postuur doordat je allerlei onderdelen van de stoel kunt verstellen.

lijn groen oudersenzo
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

Een ergonomische bureaustoel wordt niet voor niets ergonomisch genoemd. Het moet wel echt aan een aantal dingen voldoen. Overigens hoeft er niet per se sprake te zijn van een standaard stoel met een rugleuning en armleuningen. Dynamische zittingen zijn juist meestal erg ergonomisch, vaak kun je ze op maat instellen. Een traditionele ergonomische bureaustoel moet dus aan een paar zaken voldoen, dit worden ook wel instelmogelijkheden genoemd. Zo moet onder meer de zithoogte en -diepte in gesteld kunnen worden. Daarnaast moeten andere onderdelen ook instelbaar zijn, zoals onder andere de rugleuning, weerstandsregeling en lendesteun. Bovendien is het een must dat de armleuningen, oftewel de armleggers, 3D zijn. Ook moeten ze nog eens versteld kunnen worden.

liefs Marion

Meer informatie

Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker
Voor wie is hybride werken interessant?
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken
Is thuiswerken ook iets voor jou?
Thuiswerkmoeders combineren gezin en werk vanuit huis. Zo doe je dat!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *