Huisdieren horen er ook bij. Daarom een eigen fotowand!

Je huisdier is ook een deel van je gezien, dus waarom geen fotowand van hem?

Heb je ook het geluk om je huis te mogen delen met 1 of meer huisdieren? Dan weet je vast zelf ook wel dat het dier veel meer is dan alleen maar ‘iets wat toevallig ook bij je woont’. Je huisdier is een levend wezen, met zijn eigen verlangens en behoeften. Je huisdier is een maatje, voor jou én je kinderen. En je geeft niet alleen, je ontvangt misschien juist van hem/haar heel veel. Daarom bij deze een artikel gewijd aan onze huisdieren…

Een huisdier hebben is gezond!

Wist je al dat een huisdier goed is voor je gezondheid? Natuurlijk, je zal op moeten letten met bijvoorbeeld vlooienplagen of wormenkuren. Maar laten we eerlijk zijn, je kunt zelf ook dingen oplopen die minder goed zijn voor jou of je huisgenoten. Maar een huisdier brengt ook heel veel liefde met zich mee. Dat is al punt 1. Kinderen (maar ook volwassenen of bijvoorbeeld eenzame oudjes) kunnen door huisdieren zich minder bang voelen, minder eenzaam en zelfs leren om voor een ander verantwoording te dragen. En wat dacht je van het aaien van je dier? De rust die dat met zich meebrengt is goed voor jouw bloeddruk! En je dier? De meeste kunnen er geen genoeg van krijgen… Er zijn kinderen die zelfs om therapeutische redenen een dier krijgen!

lijn groen oudersenzo
Je huisdier is ook een deel van je gezien, dus waarom geen fotowand van hem?

Ook je huisdier aan de fotowand

Grote kans dat je kind al ergens op een mooie canvas aan de muur hangt. Waarom je huisdier dan ook niet? Ook zo mooi: een ontroerende foto van kind mét huisdier! Nu kan je natuurlijk kiezen voor een gewone canvas, maar er is tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijk. Wat dacht je van een foto op aluminium? Geeft weer een hele andere sfeer dan een foto op een canvasdoek. En past misschien wel nog mooier bij de rest van je interieur. Wil je kind graag een grote foto van zijn maatje op zijn kamer? De foto laten printen als een poster past prefect in een kinderslaapkamer. Leuke foto-ideeën vind je o.a. bij BesteCanvas.nl. Door hier even lekker rond te kijken vind je vast iets wat helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Zo maak je er een mooie eyecatcher van en krijgt je dier (of je kind) alle aandacht van de mensen die langskomen…

Je huisdier is ook een deel van je gezien, dus waarom geen fotowand van hem?

Een fotowand geeft een bijzondere touch!

Een foto aan de muur is leuk, maar een fotowand maakt ieder vertrek bijzonder. Kies de dierbaarste foto’s van je huisdieren en laat ze afdrukken in verschillende formaten, want juist dat geeft het mooiste effect. In ieder vertrek is wel een muur geschikt om te toveren tot fotowand. Denk aan de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, werkkamer, gang of toilet. Zo’n fotowand is een absolute eyecatcher waar geen Mondriaan of Picasso tegenop kan. Het geeft niet alleen een gezellige uitstraling maar vooral een heel persoonlijke.

Tegenwoordig kun je uit diverse materialen kiezen om je foto op af te laten drukken: canvas, acrylglas, aluminium, hout of fotoplaat. Bij de samenstelling van een fotowand is het leuk om met verschillende formaten te spelen, maar kies liever wel voor eenduidigheid in het materiaal. Als je voor canvas gaat, doe dan alles op canvas. Heeft hout je voorkeur? Ook prima, maar doe dan alles op hout. Op die manier krijg je een prachtig afwisselend doch één geheel.

Ook zo’n leuke fotowand van je huisdier?

Wil je ook zo’n bijzondere fotowand van je huisdier(en)? De code OUDERSENZO geeft je 10% extra korting op alle producten op Bestecanvas.nl. Deze korting geldt bovenop alle bestaande kortingen op BesteCanvas.nl en kan daarmee oplopen tot wel 91%.

Zijn eigen plekje

Een kat of een hond ligt natuurlijk graag bij je. Maar een eigen domeintje kunnen ze vaak ook wel waarderen. Helaas denken ze er niet altijd hetzelfde over als jij. Koop jij een prachtige mand voor de kat en wat doet hij? Hij kiest gewoon de kartonnen doos uit waar jij zojuist je online bestelling uit gehaald hebt. Tja… Nu kan je er moeilijk over gaan doen, want zo’n doos is toch geen gezicht? Je kunt het ook van de zonnige kant bekijken. Die doos kost je niks en is het kapot, dan heb jij vast ondertussen al extra dozen in je schuurtje klaar staan. En de meeste katten prefereren vooral dozen die klein zijn! Maar ook honden kunnen tegendraads zijn.

Heb je een grote en een kleine hond? Dan hoef je echt niet raar op te kijken dat je grote lobbes zich in het kleine mandje van het ukkie wurmt. Prachtig plaatje voor een leuke foto aan de wand…

Leren verzorgen

Je kent het wel: kinderen die van alles beloven om toch maar het huisdiertje te krijgen. Bezint voor je begint! Je kunt simpelweg nog niet verwachten dat kinderen overzien wat het allemaal inhoudt én dat zij die verantwoording zelf kunnen dragen. Je gaat dan ook alleen voor een huisdier als je dat zélf ziet zitten en je zélf het dier alle verzorging wil en kan geven. Een dier is geen wegwerpartikel, maar gewoon een levend wezen wat je bij je neemt voor de rest van zijn leven. Maar je kunt je kinderen zo wel leren om te zorgen voor iemand en op zich ook om verantwoordelijk te zijn voor iemand. Alleen altijd wel met jou als back up. Jij houdt alles strak in de gaten en zorgt er zelf voor dat ook echt alles gebeurt!

Geef ze bijvoorbeeld de opdracht om de dieren eten te geven. Of om ze te kammen. Misschien kan je zelf nog andere klusjes bedenken. Het uitlaten van de hond moet je niet te makkelijk over denken. Honden die ontzettend lief zijn, kunnen opeens ergens van schrikken en er (met kind en al) vandoor gaan of soms zelfs gaan bijten. Dat moet je je kinderen én je hond niet aan willen doen!

lijn groen oudersenzo
Je huisdier is ook een deel van je gezien, dus waarom geen fotowand van hem?

Welk dier neem je?

Weet je zeker dat je een huisdier wilt? Verdiep je dan goed in de behoeften van het soort dier. Een hond heeft immers hele andere eisen dan een kat of konijn. Kan jij hier wel aan voldoen? En niet alleen nu, maar ook in de toekomst? Maar welk dier je ook kiest, ieder dier heeft wel degelijk liefde en verzorging nodig. Ook dat visje in die vissenkom!

liefs Wil

Meer informatie

Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!
Huisdieren horen er ook bij. Daarom een eigen fotowand!
Aanschaf van een huisdier in een gezin met kleine kinderen
De invloed van huisdieren
Voorbereiding huisdieren op gezinsuitbreiding
De invloed van huisdieren op kinderen
Posters zijn hippe en dierbare herinneringen aan de muur

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *