Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken

Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken

We zijn ondertussen al een jaar aan het thuiswerken en ook als de maatregelen versoepelen (of ooit nog eens over zijn…) zal thuiswerken waarschijnlijk niet meer helemaal verdwijnen. Dus is het fijn om een plekje te creëren waar het goed toeven is! Hoe maak je van je werkplek een fijne plek, waar je niet alleen rustig kunt werken, maar het ook gewoon fijn is om er te zijn? We helpen je met de volgende tips!

Hang iets moois aan je muren

Een kale ruimte is sowieso niet gezellig. Kies voor een mooie wandversiering. Hiervoor kan je bijvoorbeeld terecht bij BesteCanvas.nl. Een mooie foto van je gezin is een idee, maar misschien vind je het wel fijn om een foto van een dierbare vakantieherinnering op te hangen. Kies een afbeelding die je een goed gevoel geeft…

Jouw favoriete kleur kiezen

Kleur doet veel met mensen. Kijk dan ook zorgvuldig naar het kleurgebruik van je ruimte. Je kunt kiezen voor jouw favoriete kleur. Maar je kunt ook spelen met de kleuren om de ruimte groter of juist knusser te laten lijken. Een andere manier om naar kleuren te kijken, is de sfeer die ze uitstralen en wat dat doet met jouw energie. Zo is geel een inspirerende kleur, terwijl blauw iets onderzoekends in zich heeft. Rood staat voor passie, terwijl groen iets rustgevends heeft.

lijn groen oudersenzo
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken

Bijzondere materialen gebruiken

Wil je er echt een werkplek van maken en niet zomaar een extra kamertje waar toevallig een computer in staat? Dan kan je natuurlijk kiezen voor bepaalde attributen die een werksfeer uitstralen. Een foto op aluminium van een fabriekshal is een mooie eyecatcher en geeft wel degelijk een werksfeer aan. Afhankelijk van de bedrijfstak waarin je werkt, kan je afbeeldingen ophangen die daar mee te maken hebben. Inspireert ook meteen. Of zet bepaalde voorwerpen op je bureau of in de vensterbank die er mee te maken hebben.

Kies voor een stijl

Ook al is het ‘maar’ een werkplek, ook deze kan gewoon gezellig zijn. Misschien heb je de neiging om even bij de kringloop een paar dingen te halen en klaar. Kan natuurlijk prima, mits je ook dan wel even op de uitstraling let. Kies voor een stijl in je werkruimte. Door met liefde een kamertje of hoekje in te richten, krijg je ook het gevoel dat het ertoe doet. En dus ook dat jouw werk ertoe doet. Even snel iets inrichten was niet te vermijden toen we opeens thuis kwamen te zitten, maar als we toch langer op deze plek blijven werken, mag het ook wel meer worden dan een ondergeschoven kindje in huis. Hiermee neem je je werk en dat wat je doet serieus en geef je jezelf het gevoel dat je niet zomaar wat zit te klungelen… Daarnaast is het gewoon veel gezelliger als je je werkplek serieus neemt. Kies je voor stoer industrieel, juist voor licht en dus veel wit, of hou je van lekker bont? Voordeel van thuiswerken: jij bepaalt hoe je erbij zit en niet je baas of collega’s!

Planten horen erbij!

Haal de natuur in huis, ook op je werkplek. Geeft sfeer en er zijn zelfs luchtzuiverende planten te koop. Dit zijn bijvoorbeeld de Sansevieria, de Rubberplant en de Krulvaren. Dat is toch ook mooi meegenomen. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan je kiezen voor een mooie, grote plant in de hoek, of een paar kleintjes op de vensterbank. Maar ook op je bureau of werktafel kan je natuurlijk een plantje kwijt. Weinig ruimte? Dan hang je ze gewoon op voor het raam, of aan het plafond!

Opbergruimte

Niets is zo vervelend dan rommel om je heen als je rustig wilt werken. Misschien onbewust, maar je gevoel voor overzicht is wel weg als er veel rommel ligt. Daarnaast is alles goed kunnen opruimen ook efficiënter omdat je alles zo weer teruggevonden hebt. Een bureau met veel opbergruimte is fijn. Werk je aan een tafel in de huiskamer? Niks mis mee als je daar de nodige rust hebt, maar zorg dan wel voor een kast waar jij echt jouw werkspullen in kwijt kunt! Door te kiezen voor een kast die prima past bij de rest van het interieur staat het ook niet verkeerd in je kamer. En het toont alvast mooier dan allerlei stapeltjes papierwerk door je huiskamer heen (waar de kat overheen loopt en de kinderen op gaan tekenen…).

Een bureaustoel!

Last but not least: een bureaustoel. Naast je bureau juist heel belangrijk. Een goede stoel voorkomt dat je klachten als rugpijn gaat krijgen. Beknibbel dan ook niet op deze uitgave. Een paar dagen op een gewone keukenstoel je werk doen, is natuurlijk geen probleem. Maar voor langere tijd zullen weinig keukenstoelen de juiste hoogte hebben en voor de ideale zithouding zorgen. Voorkom akelige klachten door een heerlijke stoel te kiezen, die precies bij de hoogte van je bureau passen.

liefs Wil

Meer informatie

Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Wat heb je nodig voor een video-overleg?
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Bureau accessoires, wat heb je nodig?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *