Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!

Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!

Of het nu gaat om een kinderkamer, een tienerkamer of een slaapkamer voor volwassenen: een kleine ruimte tot je beschikking hebben om in te slapen geeft altijd de nodige uitdagingen. Toch zijn er best veel manieren waarop je een kleine slaapkamer optimaal kunt benutten. We geven je graag 5 handige tips om een kleine slaapkamer ruimer te laten lijken én op een sfeervolle manier in te richten.

#1: Realiseer een slaapvide

Is de slaapkamer die je gaat inrichten écht heel klein (lees: 9m2 of kleiner)? Dan is het misschien een idee om een slaapvide te realiseren. Hiervoor is niet per se een hoog plafond nodig: de vide moet hoog genoeg zijn om rechtop in bed te kunnen zitten. Staan of lopen is niet noodzakelijk. Een hoge vide met een handige ladder om naar boven te klimmen is niet alleen ruimtebesparend, maar ook nog eens heel hip.

Ook hoeft er op een slaapvide geen bed te staan: comfortabele matrassen volstaan ook. De vide zelf fungeert dan als bedbodem. Wel is het dan echt belangrijk om te kiezen voor matrassen van topkwaliteit. Ga altijd voor een tweepersoonsmatras. Ook als je in je eentje bent, heb je dan voldoende ruimte. Natuurlijk kun je ook voor twee losse matrassen kiezen. Online zijn er diverse matrassen 80×190 te koop van uitstekende kwaliteit. Op zoek naar een matras 70×190? Ook deze koop je snel en eenvoudig online.

Ga je toch liever voor een “gewoon” bed? Ga in een kleine kamer dan voor een twijfelaar in plaats van een tweepersoonsbed, en zet het bed zo dicht mogelijk tegen de muur om ruimte te besparen. In een kinder- of tienerkamer kan een hoogslaper met bureau eronder een enorme ruimtebesparing zijn.

lijn groen oudersenzo
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!

#2: Houd het licht & luchtig

Hoe prachtig dat trendy, warme groen ook kan zijn op de slaapkamermuur: blijf er zo ver van weg als je kunt als je een kleine slaapkamer hebt. Donkere kleuren doen een ruimte alleen maar kleiner lijken. Kies in plaats daarvan voor wit, lichtgrijs of een mooie crèmekleur. Maar ook poederroze kan prima: eigenlijk elke lichte kleur laat een kleine kamer ruimtelijker lijken. Kies ook voor lichtgekleurde gordijnen van een niet al te zware stof. Zo komt de kamer minder beklemmend over. Mooie accessoires of kleurrijke kunst geven de ruimte vervolgens wat meer flair en kleur, als je daarop zit te wachten.

#3: Planken, planken en nog eens planken!

In een kleine slaapkamer heb je niet erg veel opbergruimte: je kunt er vaak nauwelijks een kast kwijt. Planken ophangen is een goed alternatief. Kies voor mooie planken, bijvoorbeeld van teakhout. Je kunt natuurlijk ook voor strakke planken in een betonlook of hoogglanslook gaan: het is net waar je zelf van houdt. Het voordeel van planken is onder meer dat je ze lekker hoog kunt ophangen, zodat je er geen last van hebt in je slaapruimte.

Bonustip! Heb je in jouw kleine slaapkamer geen plek voor nachtkastjes naast het bed? Zet dan kleine bijzettafeltjes naast het bed of hang planken boven het bed op. Zo win je ook weer extra ruimte. Een kleine bijzettafel is daarnaast handig om een flesje water of een boek op kwijt te kunnen.

#4: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Door grote spiegels op te hangen maak je een ruimte al snel veel groter. Is de ouderslaapkamer klein? Dan zijn spiegels daarnaast ook nog eens een leuke toevoeging wanneer het sexy time is. Maar eigenlijk wordt elke ruimte groter als je royale spiegels ophangt, dus experimenteer daar vooral mee.

#5: Bloemen en planten

In een kleine ruimte is less eigenlijk gewoon more. Je wilt er niet te veel neerzetten en ophangen, omdat het al snel beklemmend over kan komen in een kleine slaapkamer. Toch zijn bloemen en planten onontbeerlijk. Vooral een plukboeket in een strakke, glazen vaas geeft een ruimte al snel een veel frisser uiterlijk. Ook kun je ervoor kiezen om planten op te hangen: dan ben je geen “vloerruimte” kwijt aan plantentafels en dergelijke. Bloemen en planten geven een kleine slaapkamer een frisse look en maken de kamer bovendien ruimtelijker.

Liefs Amber

Meer informatie

Ontdek de voordelen van een Seniorenbed
Klein wonen met kinderen. Zo pak je dat aan!
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Duurzaam huishouden
Veilige keuken
Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer
Je kind op kamers: Dit heb je nodig om het gezellig te maken!
Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Perfecthomeshop.eu.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *