Het belang van een rustige en stille werkplek

Als je thuis werkt zijn er vaak allerlei afleidingen, zelfs als je partner naar werk is en de kids op school of kinderopvang zijn. De postbode die een pakketje aflevert, voor jou of de buren, de (af)was die naar je lonkt, de hond van de buren die laat weten dat er ongewenst bezoek is, de buuv’ die haar pakketje weer komt ophalen, de lui van de groenvoorziening die precies onder jouw raam het gras maaien, noem maar op. Afleidingen genoeg en daarom is het juist zo belangrijk om je werkplek zo rustig mogelijk in te richten. Stilte en rust kunnen je concentratie en productiviteit sterk beïnvloeden, wat uiteindelijk van invloed is op de kwaliteit van je werk. Op naar een stille werkplek dus!

Het belang van een rustige en stille werkplek

Minder afleiding betekent meer productiviteit!

Geluiden kunnen afleidend zijn. Of het nu gaat om het geblaf van een hond, het lawaai van het verkeer buiten of zelfs het constante gezoem van een computer; al deze geluiden kunnen je aandacht afleiden van je werk. Constante geluiden kunnen je zenuwachtig en gespannen maken. Lawaai kan zelfs stress veroorzaken. Door een stille en rustige werkomgeving te creëren, verminder je stress, creëer je een meer ontspannen werkomgeving en kun je je beter concentreren.

Aan sommige geluiden valt weinig te doen, zoals de geluiden van buiten. Je kunt hier weinig tot geen invloed op uitoefenen. Gelukkig zijn er bepaalde geluiden waarbij je die invloed wél hebt!

De ideale werkplek: de workstation van ikbenstil.nl

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zo stil mogelijke workstation. Niet zo eentje die je onnodig afleid met een luidruchtig ventilatiesysteem of heftig draaiende harde schrijf. Wil je stilte? Dan is de workstation van ikbenstil.nl een van de beste opties die er zijn. Dit zijn computers op maat en bieden de kracht en snelheid die je nodig hebt om taken efficiënt uit te voeren, zonder dat je daarvoor concessies hoeft te doen op het gebied van geluidsproductie. Deze workstation is niet alleen krachtig, maar ook fluisterstil. Bovendien is de workstation energiezuinig, waardoor je ook op de lange termijn kosten bespaart.

Zorgen voor voldoende opslag

Naast een krachtige workstation, heb je ook voldoende opslagruimte nodig. Hier komt de ‘Rack Server’ om de hoek kijken. Een Rack Server is een server die is ontworpen om in een rek (rack) te worden gemonteerd. Ze zijn zeer geschikt voor thuiswerken omdat ze efficiënt omgaan met ruimte en gemakkelijk kunnen worden opgeschaald naarmate je behoeften groeien.

Een Rack Server stelt je in staat om grote hoeveelheden gegevens veilig op te slaan en te beheren. Bovendien, dankzij de geavanceerde koeltechnieken en geluidsdemping, kunnen ze in vrijwel elke thuisomgeving worden gebruikt zonder overlast te veroorzaken.

Andere essentiële elementen voor een prettige thuiswerkplek

Naast een goed functionerend workstation en voldoende opslagruimte, zijn er nog een paar andere elementen die bijdragen aan een comfortabele thuiswerkplek.

Comfortabele stoel en bureau

Zorg ervoor dat je een comfortabele stoel en bureau hebt waar je meerdere uren comfortabel kunt zitten en werken. Een ergonomisch bureau en stoel kunnen helpen om vermoeidheid en lichaamspijn te voorkomen.

Goede verlichting:

Goede verlichting is belangrijk om oogvermoeidheid te voorkomen. Idealiter zou je natuurlijk licht moeten hebben, maar als dat niet mogelijk is, zorg dan voor voldoende kunstlicht.

Rustige werkomgeving

Een rustige werkplek is essentieel. Vermijd indien mogelijk gebieden met veel achtergrondgeluid. Een rustige plek helpt je om je te concentreren en productief te blijven.

Regelmatige pauzes

Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen. Zelfs met de beste werkplek kan te veel zitten leiden tot vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen. Neem elke 30-60 minuten een korte pauze om te bewegen en je ogen rust te geven. Kun je misschien gelijk die (af)was aanpakken, ben je van dat gelonk ook af!

liefs Marion

Meer informatie

Fysieke agenda of een digitale agenda: Welke is beter?
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken
Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Is thuiswerken ook iets voor jou?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *