Leuke spelletjes voor de babyshower

Een feestje om je zwangere vriendin in het zonnetje te zetten. Een babyshower is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Maar hoe organiseer je een geslaagd babyfeestje en wat zijn geschikte babyshower spelletjes die je ook nog moeiteloos met een buik van acht maanden doet? Bekijk deze 10 unieke ideeën voor de nodige inspiratie.

Babyshower spelletjes

Gipsbuik maken

De all time favorite op elke babyshower is natuurlijk de gipsbuik. Een mooi aandenken van haar zwangerschap voor de mom to be. Lekker met de hele groep meiden plakken en kliederen, om vervolgens samen de gipsbuik een personal touch te geven. Ook leuk: zodra de kleine spruit over een paar jaar zijn of haar eerste stapjes zet een foto maken naast de gipsbuik. Het is bizar om te zien hoe ze groeien!

Babybingo

Babybingo is lachen, gieren, brullen met moeders (in de dop) onder elkaar. En het is super snel te regelen. Het enige dat je hoeft te doen is op de computer een tabel met verschillende afbeeldingen van babyproducten erin te maken. Maak verschillende varianten, waarbij je de afbeeldingen steeds op een andere plek in de tabel zet: de bingokaarten. Print elke afbeelding die je in de bingokaarten hebt verwerkt ook los uit en stop deze afbeeldingen in een afgesloten doosje. Geef elke gast op je babyhower een bingokaart en trek één voor één plaatjes uit het doosje. Wie het eerst ‘babybingo’ heeft wint. Een valse bingo betekent: je favoriete kinderliedje zingen voor de groep!

Download hier je gratis babybingokaarten! (pdf)

Raad het kinderliedje

Ken je ‘Raad de reclame’, het spel om ellenlange televisiereclames mee door te komen? Degene die het eerst raadt van welk merk de commercial is die voorbij komt wint. Dit is de baby variant. Maak een Spotify playlist aan met kinderliedjes en laat de gasten de titel en artiest raden.

Een baby dinner

Een high tea, brunch of gezellige get together thuis is leuk maar je kunt ook kiezen voor een baby dinner. Een heerlijk relaxed etentje, waarbij je zwangere vriendin urenlang kan tafelen met alle mensen van wie ze houdt. Niet zo standaard en juist daarom misschien wel een nog grotere surprise. Als de baby er straks is heeft ze waarschijnlijk niet meer zo veel tijd voor gezellige onderonsjes in de avonduren!

Een actief uitje

Zijn jullie meer into actieve dingen? Er zijn ook tal van leuke uitjes die zich lenen voor een babyshower. Paardrijden wordt misschien wat lastig met een babybuik van acht maanden, maar een relaxte yogasessie of middagje losgaan in de karaokebar kan best!

Speel de Babyshower Quiz

De zwangerschapsquiz is niet alleen leuk, maar ook nuttig en leerzaam. Aan de hand van een vragenlijst check je de babykennis van de toekomstige moeder. Je kunt hier zelf een leuk concept omheen verzinnen. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor het openen van de cadeaus. Bij ieder goed antwoord mag ze een cadeau uitpakken.

Een bucketlist voor de baby

Een bucketlist maken voor de baby is een leuke activiteit voor jullie, maar vooral ook een leuk aandenken voor de kleine. Vraag alle gasten om op een kaartje te schrijven wat ze de baby in het eerste jaar toewensen, een goed advies. Verzamel de kaartjes in een album of herinneringsdoosje en bewaar ze voor later.

Babyfoto raden

Hoe goed ken jij je vriendinnen echt? Met dit spel ontdek je hoe diep jullie elkaar de afgelopen jaren werkelijk in de ogen hebben gekeken. Laat alle gasten een babyfoto van zichzelf meenemen en probeer ook stiekem een jeugdfoto van de mom to be te regelen. Hang ze op in de kamer en laat mensen raden wie wie is.

Rompertjes ontwerpen

Zijn jullie een creatieve vriendengroep? Koop een paar witte rompertjes en ga zelf met kledingverf aan de slag om een originele outfit voor de baby te maken.

Een babyshowerboek

Om ervoor te zorgen dat je zwangere vriendin een leuke herinnering heeft, kun je haar een zelfgemaakt ‘Babyshowerboek’ geven. Met foto’s van de babyshower, persoonlijke brieven en andere leuke knipsels. Als je heel handig bent op de computer kun je dit op de dag zelf snel achter de schermen printen en plakken, maar het is ook niet erg om het boek een weekje later te geven. Hebben jullie meteen een goed excuus voor een lunch date!

Liefs Marlouk

Extra informatie

De lekkerste hapjes voor de babyshower
Download hier je gratis babybingokaarten! (pdf)
Tips voor de babyshower! Zo maak je er een onvergetelijk feest van!
Je kind voorbereiden op de komst van een baby: hoe verdeel je de aandacht?
Wat kost een baby het eerste jaar?
Dé trends bij geboortekaartjes.
Geboorte versiering, wat is er te koop?

Bronvermelding

Tekst: Marlouk Rodijk
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *