Een kaartje is altijd leuk!

Een kaartje is altijd leuk

Zaterdag zaten we heerlijk in de (voor)tuin van het mooie weer te genieten, toen de postbode langskwam en op één van onze plantenbakken een kaartje neerlegde (want anderhalve meter afstand houden). Het bleek een kaartje voor Rocco te zijn, van zijn school. Morgen beginnen namelijk alsnog zijn tentamens (tevens definitieve examens) die een paar weken geleden ook al begonnen, maar na één tentamen alweer stopte vanwege de verscherpte Corona maatregelen. Met dit vrolijke kaartje werd hij nog eens extra succes gewenst. Wat attent van school!

Coronavakantie

Ook al roepen Rocco en zijn klasgenoten volop over “Coronavakantie”, voor de eindexamenleerlingen is het een behoorlijk onzekere tijd. Ze worden steeds van links naar rechts geslingerd. Dan weer wel examen, dan weer niet, dan toch weer wel om vervolgens na één tentamen te horen te krijgen dat het toch weer stopt, om vervolgens na een week gebeld te worden dat het nu toch weer doorgaat. Nog acht dagen… dan is in ieder geval mijn zoon er doorheen. Dan is het alleen nog maar hopen dat hij in één keer is geslaagd en hij de komende weken écht vakantie kan gaan vieren

Maar dat kaartje van school, dat was dus supertof en werd door iedereen in huis gewaardeerd. Het toont veel betrokkenheid en warmte naar de leerlingen.

lijn groen oudersenzo
Een kaartje is altijd leuk!
lijn groen oudersenzo

Een kaartje is altijd leuk

Examenleerlingen zijn niet de enige die op dit moment wat extra aandacht kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan de jongere kinderen die gedurende deze weken jarig zijn. Voor een volwassene is het misschien “slechts jammer” maar kleine kinderen kijken een jaar uit naar hun verjaardag. Natuurlijk kan het altijd op een later moment alsnog gevierd worden, maar het is nu nog best onzeker wanneer het dan wel kan, dus toezeggingen blijven (vooralsnog) voornamelijk vaag. Dan is het extra belangrijk om zo’n dag niet zomaar voorbij te laten gaan! Een kaartje is altijd leuk maar juist nu is het nog eens extra belangrijk!

Je hoeft de deur niet uit

Je kunt tegenwoordig kaartjes versturen, zonder de deur uit te hoeven…!! Bijvoorbeeld met Greetz. Wist je dat zij zelfs 400 verschillende verjaardagskaarten hebben voor kinderen? Hieronder zet ik de vijf leukste verjaardasgskaartjes op een rij! Leuk voor het buurmeisje, het klasgenootje, het vriendje, vriendinnetje, je neefje, het sportmaatje, of je nichtje! Kortom, een kaartje voor iedereen die nu jarig is!

Top zes verjaardagskaartjes voor meisjes

Een kaartje is altijd leuk!
1. Ik zie dat…
Een kaartje is altijd leuk!
2. Lekkere zoen
Een kaartje is altijd leuk!
3. Negen jaar!
Een kaartje is altijd leuk!
4. Woezel en Pip
Een kaartje is altijd leuk!
5. Vier jaar!
Een kaartje is altijd leuk!
6. Pinguin & kip

Top zes verjaardagskaartjes voor jongens

Een kaartje is altijd leuk!
1. Feest Aap
Een kaartje is altijd leuk!
2. Olifant
Een kaartje is altijd leuk!
3. B’day Boy
Een kaartje is altijd leuk!
4. Negen jaar!
Een kaartje is altijd leuk!
5. Happy Birthday
Een kaartje is altijd leuk!
6. Fotokaart

Keuze genoeg!

Zit jouw kaartje er niet bij? Surf dan snel naar Greetz om een ander leuk kaartje uit te zoeken! Laat zien dat we de jarigen niet vergeten zijn!

Verjaardag is een perfect moment voor een kaartje

Een verjaardag is natuurlijk een perfect moment voor een kaartje, maar zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken! Denk bijvoorbeeld aan die goede vriend of vriendin die nu moet thuiswerken en daarnaast thuisonderwijs moet geven. Oma en opa die dolgraag de kleinkinderen willen bezoeken, maar wat nu niet kan. Of anders om, namelijk kleinkinderen die nu niet naar oma en opa kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje naar die ene zieke die zijn huis nu niet uit mag omdat hij hoest of snottert. Of stuur een hart onder de riem naar je werknemers die thuis zich in allerlei bochten wringen om er toch het beste van te maken.

Er zijn op dit moment zoveel mensen die een beetje extra aandacht kunnen gebruiken en gezien willen worden in hun bijdrage aan deze Coronacrisis. Hoe fijn is het dan, om elkaar – juist nu – een lief, grappig, leuk of attent kaartje te sturen! Om te laten zien dat we aan elkaar denken, dat we – ondanks deze “intelligente lockdown” – misschien van elkaar gescheiden zijn, maar niet écht alleen zijn.

Ik wens jullie heel veel liefde, aandacht en een goede gezondheid!

liefs Marion

Meer informatie

Spelen in Coronatijd
Thuisschool, vijf tips om het leuker te maken
Niet meer naar buiten? Maak het binnen gezellig!
Corona: Vergeet oma en opa niet!
Songtekst Ziek van paniek (Het Coronalied)

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Greetz.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *