Zomervakantie 2020 – Een zwembad in de tuin

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Zojuist las ik in de media dat de zwembaden de deur uit vliegen. Niet zo gek natuurlijk, want we kunnen op dit moment niet op vakantie. Reizen wordt afgeraden, sommige landen kom je niet eens binnen, we moeten afstand houden van elkaar, waardoor er sowieso al veel activiteiten afvallen en je mag alleen maar op een Nederlandse camping staan als je beschikt over een eigen chemisch toilet. Kortom, zoals het er nu uit ziet, zullen de meesten de zomervakantie moeten doorbrengen op eigen balkon of in eigen tuin. Laten we daar dan in ieder geval het beste van maken…

Een warme zomer

De afgelopen dagen was het prachtig weer en als dit een sneakpeak is voor de zomerperiode, dan mogen we niet klagen. Geen wonder dat er massaal zwembaden worden gekocht. Want zo’n zwembad geeft natuurlijk het ultieme vakantiegevoel. Zeker op snikhete dagen. Als je dan niet naar de Cote D’azur mag, haal dan de Cote D’azur naar je tuin. Nou ja, soort van dan. Je zou de zandbak erbij kunnen betrekken, zodat je met je voetjes het zand tussen je tenen kunt voelen… Boekje erbij, koel drankje binnen handbereik en natuurlijk dat zwembad, voor een frisse duik. En zwembaden zijn er in allerlei vormen, maten en prijzen! En je hoeft echt niet je halve tuin af te graven voor een koele duik. Wel nee, je hebt prachtige opblaasbare zwembaden, die ook geschikt zijn voor volwassenen.

En als je dan een zwembad in de tuin hebt staan, dan is het toppunt van vakantie vieren natuurlijk een hangmat in de tuin. Een hangmat standaard kopen online is geen probleem, een fleurige hangmat erin en genieten maar! Vergeet geen tafeltje in je nabijheid te plaatsen, voor een smaakvolle zomerse cocktail. Laat de boeren maar dorsen, jij viert vakantie. Gewoon in eigen tuin.

Zwembad en onderhoud

Als je besluit een groot opblaasbaar zwembad in je tuin te zetten, dan gaat daar behoorlijk wat water in. Dan heb ik het niet over tien of twintig liter, maar dan heb ik het over een paar duizend liter. Dat betekent dat het zwembad een paar uur nodig heeft om zich te vullen (en leeg te lopen als je het bad wilt opruimen). Niet een klusje wat je dagelijks wilt doen. Maar je wilt ook niet ziek worden van het zwembad, dus moet je de kwaliteit van het water zo goed mogelijk houden. Daar is onderhoud voor nodig en voor zo’n opblaasbaar bad huur je vast geen aantrekkelijke poolman in, dus moet je het gewoon zelf doen.

Afhankelijk van het type zwembad (en het formaat van het zwembad) kun je daar een chloordrijver voor kopen, waar je chloortabletten in kunt doen. Deze worden doorgaans niet standaard meegeleverd, dus die moet je er los bij kopen. Hiermee kun je een deel van het onderhoud regelen.

Door iedere avond een afdekzeil over het zwembad te spannen, kun je voorkomen dat er veel bladeren of andere viezigheid het badje in waait. Ondanks dit, blijft het verstandig om regelmatig met een schepnetje de bladeren, dode insecten en andere ingewaaide troep eruit te scheppen. Ook een schepnetje wordt doorgaans niet standaard meegeleverd bij het zwembad.

lijn groen oudersenzo
Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Startpakket

Met het goed onderhouden ontkom je er toch niet aan om zo af en toe het hele water te verversen. Hoe vaak je dit doet is een beetje afhankelijk van het formaat zwembad, de kwaliteit van het water, hoe vaak het zwembad wordt gebruikt en door hoeveel verschillende personen. Er zijn testers te koop waarmee je de PH-waarde kunt meten. Vaak kun je het ook aan het water zien, dan wordt het troebel. Er zijn startpakketten te koop. In zo’n pakket zit vaak een chloordrijver, chloortabletten, een desinfectiemiddel, PH-waarde en teststaafjes.

Een veilig zwembad

Als de kinderen nog klein zijn en nog niet kunnen zwemmen, zorg er dan voor dat je ze niet uit het oog verliest. Met een zwembad in de tuin mogen de kleintjes alleen onder toezicht de tuin in. Ook als er een zeil over het zwembad ligt en het geen zwemweer is. Die kleintjes zijn vliegensvlug en klauteren net zo makkelijk op het zwembad en zakken vervolgens door het zeil, zo het water in. Je moet er niet aan denken.

Het is aan te raden om onder en rondom het zwembad zwembadtegels te leggen. Dit heeft de volgende voordelen:

– het water blijft schoner, doordat je met schonere voeten het water in stapt
– de tegels onder het badje voorkomen dat er eventuele achtergebleven scherpe steentjes door de bodem prikken
– het voorkomt uitglijden als je het badje uitkomt
– het voelt prettig aan je blote voeten
– de buitenkant van het zwembad blijft schoner (er waait immers niet direct zand of aarde op)

Als je het wateronderhoud goed bijhoudt dan voorkom je ook gladheid aan de binnenkant van het zwembad door algvorming. Ook het voorkomen van alg maakt onderdeel uit van het onderhoud.

De zwembaden

En als ik je met al die onderhoudstip nog niet heb afgeschrikt, dan is het nu de hoogste tijd om naar de zwembaden te kijken, want er is zoveel leuks te koop!

Dino zwembad

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Een vrolijk speelbadje in Jurassicstijl voor de allerkleinsten. Hoe leuk is deze! En niet alleen leuk, ook nog eens reuze grappig. Daar word je gewoon zelf blij van.

Vriendelijke dino-personages dragen bij aan het plezier: kinderen kunnen onder de boog van één opblaasbare dinosaurus schuiven en de meegeleverde Fun Ballz in de hoepel schieten die door een andere wordt vastgehouden! Rol ballen door de vulkaan, gooi hoepels over de pterodactyl en peddel in een zwembad dat perfect prehistorisch is. De beweegbare Dino Arch-waterspuit kan eenvoudig aan een tuinslang worden bevestigd voor nog meer spetterplezier. Het Intex Dinoland Play Center hoeft alleen maar opgeblazen te worden om het plezier te laten beginnen: het is gemakkelijk in te stellen en ideaal voor zomers in de zon.

Dit speelbadje is te koop bij Bol.com

Family lounge pool

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Met het hele gezin het zwembad in, om even af te koelen. Drankje erbij en heerlijk chillen maar.

Het bad is ruim, (229 x 229 x 66 cm) en is voorzien van ingebouwde zitjes. Er wordt geen opblaaspomp bijgeleverd en ook geen filterpomp, dus dat wordt blazen en schoonhouden! Of misschien heb je zelf nog een pomp staan die je kunt gebruiken. Gezellig oogt hij wel en hij is prima geschikt om even lekker af te koelen. Echt badderen lukt natuurlijk niet in deze pool.

Deze pool is te koop bij Bol.com

Jacuzzi spa MSPA

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Deze jacuzzi is natuurlijk niet om in te spelen door de kids, maar wel perfect voor ouders om even in bij te komen. Met elkaar of met vrienden, want je kunt er zelfs met zes personen in! Tijdens de coronaregels is dat wellicht niet wenselijk, want je kunt onmogelijk op anderhalve meter van elkaar zitten. Dus de buren of die goede vrienden moeten helaas wachten tot de “anderhalvemeterregel” weer geschrapt wordt. Maar samen met je partner is dit natuurlijk ook super fijn en ontspannend.

De jacuzzi heeft stijve wanden want hem erg stabiel maakt. Ook heeft hij een verwijderbaar filtersysteem en een geïntegreerde ozonator en instelbare bellenintensiteit. Je kunt ook gebruik maken van de timer voor het programmeren van de verwarming. Mocht hij ergens kapot gaan? Geen nood, want er wordt een reparatieset meegeleverd.

Deze jacuzzi is te koop bij Bol.com

Welltub’ Hottub met houtkachel

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Okay, als die dure trip naar Verweggistan dan toch niet door kan gaan, zou dit wel een heel goede besteding zijn van het vakantiegeld… Een prachtige hottub waar je ook in de winter enorm veel plezier van kunt hebben. Zie jij jezelf al zitten als de tuin bedekt is met sneeuw? Het bad kun je opstoken met hout, hoe heerlijk ruikt dat!

In deze hottub kom je tot rust na een dag zwoegen, stressen en ballen hoog houden. Met elkaar nog even voor het slapengaan in de hottub. Wijntje erbij en genieten maar! Hopelijk is je tuin groot genoeg, want dan is dit echt een aanrader. Prachtig! Voor zomer en winter.

Deze hottub is te koop bij Bol.com

Opzetzwembad

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Bij het opzetten van dit zwembad hoef je niet te pompen of te blazen. Je kunt het heel rap neerzetten (binnen 30 minuten) met het bijgeleverde frame. Het zwembad heeft een behoorlijke afmeting van 2.60 x 1.60. Een rechthoek dus. Er wordt geen filterpomp bij geleverd. Die zou je er eventueel nog los bij kunnen kopen. Wel handig om dan vooraf even te kijken of het zwembad hiervoor geschikt is.

Het zwembad is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een zeer stevige constructie voorzien van een robuuste, gecoate metalen frame met een gerasterde polyester binnenlaag met aan beide zijden een dikke, duurzame PVC buitenlaag. Daarnaast is het zwembad voorzien van een handige leegloopventiel, waar eenvoudig een tuinslang op kan worden aangesloten. Dit rechthoekige zwembad heeft kindvriendelijke ronde hoeken.

Het zwembad is te koop bij Bol.com

Kinderbadje “Vissen”

Zomervakantie 2020 - Een zwembadje in de tuin

Een klein, schattig badje voor de allerkleinsten. Dit badje is eenvoudig en snel op te blazen en na afloop kun je hem gewoon leeg gooien zodat je de volgende keer hem weer met vers water kunt vullen. Niks geen onderhoud dus en rap te gebruiken. Het allergrootste voordeel aan dit badje is waarschijnlijk het feit dat je deze ook op het balkon kunt gebruiken. De kans is groot dat hij daar prima op past!

Hij badje is 132 cm x 28 cm, dus je kunt er zelf ook prima bij gaan zitten. Een leuk vrolijk zwembadje voor de allerkleinsten. Altijd fijn om bij de hand te hebben voor de hete dagen!

Dit badje is te koop bij Bol.com

Ik wens jullie allemaal een heel mooie zomer! Laten we er met z’n allen het beste van maken. Ook nu we niet mogen reizen, valt er nog steeds heel veel te genieten! Geniet van het mooie weer, geniet van het koele water maar geniet vooral heel erg van elkaar!

liefs Marion

Meer informatie

Een eigen zwembad geeft het ultieme zomergevoel
De hipste, leukste, veiligste en vrolijkste zwembandjes
Willy Woef op zwemles
Hoe maak je een vogelvriendelijke tuin?
Wat is secundaire verdrinking?
Baby- en Peuterzwemmen
Het leukste zomerspeelgoed
Zwemles – Op welke leeftijd begin je met zwemles?
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Babyzwemmen – een bijzondere ervaring voor beiden
Op welke leeftijd begin je met zwemles?
Je kind op zwemles
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Water en zomer gaan goed samen!
Kleine kinderen? Kies voor een kindvriendelijke tuin!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *