Wat hang je aan de muren in de babykamer?

Wat hang je aan de muren in de babykamer?

De babykamer moet uiteraard een kamertje om te zoenen worden voor je kleine ukkepuk. Naast mooie babyspulletjes en het kiezen van een prachtig kleurtje voor de muren en de bekleding, zijn er ook nog de muren die sfeerbepalend worden door wat je eraan hangt. Muurdecoratie is op zo ontzettend veel manieren mogelijk! Met een foto op canvas kan je de muren heel persoonlijk opfleuren. Of wat dacht je van een zelf geborduurd schilderijtje, mooie tekeningen van de oudere broertjes en zusjes of…mogelijkheden ten over!

Foto’s aan de muur

Hou je wel van foto’s? Je kunt natuurlijk heel veel doen tegenwoordig met foto’s. Een foto af laten drukken op canvas is bijvoorbeeld één van de mogelijkheden. Kies voor je favoriete afbeeldingen. Dit kunnen uiteraard foto’s zijn van de baby zelf of van het gezin, maar het is ook juist heel leuk om voor huisdieren te kiezen of voor eenvoudige onderwerpen uit je eigen leefomgeving. Als je kindje groter wordt vindt hij of zij het heerlijk om het te kunnen benoemen en te herkennen! Kies voor meerdere canvasfoto’s en varieer in de afmetingen. Of maak een collage welke je af laat drukken op canvas. Naast canvas kan je vanzelfsprekend ook kiezen voor andere mogelijkheden. Wat dacht je van het afdrukken van je foto’s op plexiglas of aluminium?

Tekeningen

Schilder een mooie tekening op de muur of laat dit doen! Heel indrukwekkend en zeker een grote sfeerbepaler in de kamer. Maar ook leuke tekeningen van de oudere broertjes of zusjes kan je mooi inlijsten en zo ophangen. Leuk voor de andere kinderen om bijvoorbeeld als welkom te maken voor de nieuwe baby.

lijn groen oudersenzo
Wat hang je aan de muren in de babykamer?
lijn groen oudersenzo

Schilderijtjes

Schilderijtjes zijn er natuurlijk in heel veel uitvoeringen. Door hier eens bewust voor te gaan ‘zitten’ kan je echt een andere sfeer in de babykamer creëren. Hou je van vooral lieve babykleurtjes en wil je het kamertje ook echt zo lief inrichten, dan zijn schilderijtjes in die kleuren uiteraard heel mooi. Maar je kunt ook kiezen voor knalkleuren en juist lekker gek. Of voor junglezaken of met grappige gezichtjes of… nou ja, eigenlijk is er geen beginnen aan om te vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Wandlampjes

Extra licht kan nooit kwaad. Een wandlampje kan heel handig zijn. Pas het aan bij de rest van de babyspulletjes of natuurlijk qua kleur. Zorg er wel voor dat er geen snoertjes in de buurt van de slaapplek van je kindje komt!

Kapstokje

Lekker praktisch: een kapstokje. Ideaal om kleertjes even aan kwijt te kunnen, maar bijvoorbeeld ook een luierzak (waar je dus de schone luiers in bewaart, met een handige klep aan de voorkant waardoor je zo de luier eruit kan pakken). Het kapstokje kan je kant en klaar kopen, maar is ook prima zelf te maken. Of ga gewoon voor een aantal losse haken aan de muur. Het is maar net wat jij leuk vindt. In het laatste geval zou je er een aantal op verschillende hoogtes kunnen maken. Dan zijn erbij die voor jou handig zijn én die waar je kindje al snel bij kan.

Muurstickers

Stickers voor op de muren of de kasten: ze zijn er ook al in heel veel kleuren en thema’s. Dus voor iedere babykamer moet wel iets te vinden zijn. Je maakt er een kamer direct heel anders mee. Mijn eigen ervaring is dat het prima blijft zitten. Het weer verwijderen verschilde heel erg per ondergrond. Maar goed, als het goed is blijven ze toch voorlopig wel even zitten…

Tegeltjeswijsheden en gedichtjes

Leuke teksten of mooie wensen voor je kindje, ook dat kan je ophangen aan de muur. Maak een eigen kunstwerk of koop ze kant-en-klaar. Je kunt ze heel mooi op een vel papier schrijven en kiezen voor handlettering, bijvoorbeeld. Mooi lijstje er omheen en klaar! Rechtstreeks op de muur kan uiteraard ook… als je dat durft! Het kan gewoon een woord zijn, een naam, een mooie uitspraak, maar waarom zou je ook niet kiezen voor een lief gedichtje?

Geboortelap of -tegel

Een ouderwetse geboortelap borduren is vanzelfsprekend ook mooi. Er zijn borduurpakketten te koop waarbij je dus een mooie afbeelding (vaak van een baby of bijvoorbeeld een ooievaar) hebt en je alleen de naam en andere geboortegegevens moet aanpassen. Een voorbeeld van hoe je de letters en cijfers moet doen krijg je er dan bij. Ben je niet zo’n fan van borduren maar vind je het wel mooi? Vraag eens rond bij familie of vrienden! Er zijn mensen die niets liever doen. Of kies voor een geboortetegel waar alles op staat. Kan je zelf maken of gewoon bestellen!

liefs Wil

Meer informatie

Handige tips voor een praktische en veilige babykamer
Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!
Verven: Welke verf kies je voor een veilige babykamer?
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Kleine babykamer: Tips voor een optimale inrichting!
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
Peuterkamer, hoe richt je hem in?
Accessoires voor de babykamer
De babykamer! Hoe richt je hem in?
Doe-het-zelf ideeën voor de babykamer
De kinderkamer verven, doe je zo!
Accessoires voor de babykamer
Posters zijn hippe en dierbare herinneringen aan de muur
Babykamerprints, schattige prints voor de babykamer!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Albelli.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *