De kinderkamer verven? Zó krijg je dus een strak & professioneel resultaat

De kinderkamer verven? Zó krijg je dus een strak & professioneel resultaat

Ga je binnenkort de babykamer of kinderkamer opknappen? Dan kom je waarschijnlijk voor het eeuwenoude dilemma te staan: de kinderkamer verven of behangen? Er wordt vaak gedacht dat je voor een écht strak resultaat beter kunt behangen, of een professionele schilder kunt inschakelen. Wij hebben echter de gouden tips voor je waardoor je het nooit meer verkeerd doet. De kinderkamer een likje verf geven? Zó krijg je een net zo strak resultaat als in een woonmagazine.

Kies de juiste verf

Ja, we weten het, het is een beetje een inkoppertje. Maar goede verf maakt dus wel écht verschil. Je hebt de helft al gewonnen als je kwaliteitsverf gebruikt. Natuurlijk zijn sommige soorten goedkope verf ook prima, maar de grondstoffen die in goede verf worden gestopt zijn hoogwaardiger dan die je in de spotgoedkope varianten terugvindt. Ga bijvoorbeeld voor Sikkens Alpha Rezisto Mat: deze matte verf is sterk vlekafstotend en heel makkelijk te reinigen. Vooral voor kamers van kinderen en pubers is deze verf een populaire keuze. Zo voorkom je dat je na een halfjaar alweer met een muur vol vlekken en strepen zit. Het mooie van Sikkens verf: zelfs professionele schilders gebruiken het omdat je de muur er zo strak mee af kunt werken.

Wil je het inrichten van je babykamer low-budget houden? Kies dan voor kwaliteitsverf in combinatie met wat minder prijzige meubels en accessoires. Ga wel weel voor gordijnen van een mooie kwaliteitsstof. Als de basis van de kamer hoogwaardig is afgewerkt, oogt de ruimte direct luxueuzer zonder dat je er design meubels voor neer hoeft te zetten.

lijn groen oudersenzo
De kinderkamer verven? Zó krijg je dus een strak & professioneel resultaat
lijn groen oudersenzo

Investeer in het juiste materiaal

Hoe verleidelijk is het niet om even een budgetwinkel binnen te wippen en een paar rollers en kwasten te kopen voor een prikkie? We snappen het hoor: het is immers de verf die het eindresultaat bepaalt. Of toch niet? Goede kwaliteitsverf zorgt inderdaad voor een strak resultaat. Maar het juiste materiaal zorgt ervoor dat je de muur als een echte pro afwerkt. Stap een verfwinkel binnen of bestel online je muurrollers en kwasten. Het leuke hiervan is dat je het resultaat direct ziet. Bovendien kun je dit soort materiaal nog jarenlang gebruiken. Handig voor wanneer de woonkamer, hal of studiekamer aan de beurt is!

Kijk YouTube tutorials

Geen ervaren schilder? Dat maakt tegenwoordig niet veel uit. Van YouTube tutorials kun je tegenwoordig een heleboel leren. Natuurlijk maakt je dat geen vakvrouw- of man, maar je kunt er wel heel wat handige tips en adviezen vandaan halen.

Je muren voorbereiden op de verfbeurt

Is de muur nog onbewerkt? Bewerk deze dan met een fixeerlaag. Die voorkomt dat de verf in de muur trekt en je een vlekkerig eindresultaat krijgt. Heeft de wand vochtplekken of hardnekkige vlekken? Behandel de wand dan met voorstrijk. En last, but not least: ontvet de muur voordat je verf aanbrengt. Ook als er geen andere voorbereidingen nodig zijn, is deze stap wel echt belangrijk. Zo zorg je voor een egaal resultaat zonder viezige oneffenheden.

Plak alles af

Stopcontacten en plinten kun je voor het verven van de muur natuurlijk verwijderen, maar makkelijker is het om ze af te plakken. Zo krijg je ook de rechte verfnaden die je vaak ziet nadat een professionele schilder de muur onder handen heeft genomen. Voor een ultra strak resultaat is afplakband echt onontbeerlijk.

Ga liever niet voor trendkleuren

Ga liever voor kleuraccenten in dekentjes, knuffels of speelgoed dan voor die enorm felle trendkleur op de muur. De kleur is nu waarschijnlijk leuk, maar over een jaar misschien niet meer. En zin of tijd om de muur dan opnieuw te verven heeft lang niet iedereen. Wil je toch de trendkleur op de muur in de kinderkamer of babykamer terugzien? Kies dan niet voor de grootste wand, maar voor een kleiner wandje of een wand waar je kind niet continu op uitkijkt vanuit het bed.

Alvast heel veel plezier met het verven van de kinderkamer!

Liefs Amber

Meer informatie

Durf voor kleur te gaan. Welke kleur kies jij?
Welke kleur voor de baby- of kinderkamer?
Goed schilderwerk zorgt voor een langere levensduur
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Geef je huis sfeer met de juiste verlichting
Accessoires voor de babykamer
Wat hang je aan de muren in de babykamer?
De babykamer! Hoe richt je hem in?
Doe-het-zelf ideeën voor de babykamer
Een low-budget kinderkamer. Zo ga je te werk!
Wat kosten kinderen nou echt?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Verf.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *