Handige tips voor een praktische en veilige babykamer

Handige tips voor een praktische en veilige babykamer

De babykamer inrichten is één van de leuke dingen die je gaat doen als je in verwachting bent. Natuurlijk wil je een lief kamertje, waar je kindje goed in verzorgd kan worden én waar het heerlijk in kan vertoeven. Mooie babyspulletjes zijn zo gekocht. Maar waar moet je nu op letten bij de inrichting van je babykamer? Wat kies je bijvoorbeeld voor de vloer? Of de muren?

Gladde vloer

Wat ga je kopen als vloerbedekking? Het is ideaal om te kiezen voor een gladde vloer. Deze is veel beter schoon te houden dan een stoffen vloerbedekking. Daarnaast kunnen er ongelukjes zijn (sommige kindjes vinden het heerlijk om bij het verschonen te gaan plassen…) en op een gladde vloer is dat geen ramp. Doekje erover en klaar! Een houten vloer is één van de mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een visgraatvloer, dan heb je een heel andere uitstraling dan bij rechte planken. Ook zijn er diverse kleurstellingen. En misschien is vloerverwarming ook wel iets voor jullie!

De gordijnen

Het kopen van gordijnen kan een hele klus zijn. Wat is het aanbod daarin groot! Of je maakt ze zelf, dan kan natuurlijk ook nog. Kies voor een mooie kleurstelling die past bij de rest van het kamertje. Waar je even op moet letten:

Zorg voor gordijnen die in de zomer het licht goed buiten houden. Zo kan je het kamertje toch donker maken als je baby moet slapen en het houdt de warmte goed buiten.

Pas op met koordjes! Koordjes mogen nooit en te nimmer in de buurt van het bedje hangen. En eigenlijk liever helemaal niet laag, zodat je kindje er niet in verstrikt kan raken en zelfs erdoor kan stikken.

Kies voor gordijnen die goed te reinigen zijn, zodat het geen grote stofnesten worden.

lijn groen oudersenzo
Handige tips voor een praktische en veilige babykamer
Handige tips voor een praktische en veilige babykamer

Opbergruimte

Zorg voor voldoende ruimte om de spulletjes in kwijt te kunnen. Luiers, kleertjes, misschien wel de bed- en badspulletjes: een baby heeft best wel veel! En als het eenmaal groter wordt komt er ook nog een berg speelgoed bij…

Commode

Kies bij een commode niet alleen maar op kleur of vorm. Veel belangrijker is het om te kijken of het prettig werkt. Wil je je kindje recht voor je hebben liggen tijdens het verschonen of juist zijwaarts? Of wil je de mogelijkheid hebben om het beide te kunnen doen? Hoe hoog is de commode, zodat jij geen last van je rug krijgt! Verder zorg je ervoor dat er bij de commode genoeg opbergruimte is én genoeg ruimte om de dingen die je nodig hebt zo te kunnen pakken. Bijvoorbeeld de zalfjes, schone luiers of onverwacht toch schone kleertjes.

Nu hangt het van je type commode af of dit nog vraagt om extra ruimte. Veel commodes bieden al genoeg ruimte om kleertjes en dat soort zaken in op te bergen. Hang je een plank boven de commode om dingen op te zetten? Let even op de hoogte zodat jij of je kindje niet zomaar je hoofd stoot… Heeft de commode geen kastruimte, dan zet je de kast dus naast de commode, zodat je altijd je kindje kunt vasthouden terwijl je iets pakt! En zorg natuurlijk voor een goed passend aankleedkussen.

Plek voor een ledikant

Kies je voor een wiegje? Let dan wel even op dat er genoeg ruimte is om in plaats van het wiegje straks een ledikantje neer te kunnen zetten. Die neemt nu eenmaal meer plek in! Daarnaast let je ook even op hoe je je wiegje of ledikantje neer zet. Zet het niet tegen de verwarming aan, bij die koordjes van de gordijnen of het licht of wat dan ook en het liefst ook niet onder het raam… Ook elektrische snoeren mogen niet in het bedje of bij het bedje komen.

Stopcontacten

Beveilig de stopcontacten maar meteen! Zo voorkom je dat je kindje je voor is. Ze zijn vaak sneller met bepaalde vaardigheden dan jij doorhebt!

Een stoel

Ga je je kindje op zijn kamertje voeden (bijvoorbeeld ’s nachts) dan is een stoel natuurlijk onmisbaar. Uiteraard moet hier ruimte voor zijn. En echt heel noodzakelijk is het niet, want je kan natuurlijk ook prima je kindje op een andere plek voeden. Maar heb je de ruimte wel, dan is dit zeker een fijne optie. Het kan ook zomaar zo zijn dat je kindje soms niet wil slapen, maar wel als jij in de buurt bent: ook dan is die stoel ideaal. Zorg voor een lekkere stoel, waar je goed in zit én waar je goed je baby in kunt voeden.

liefs Wil

Meer informatie

Welke kleur voor de baby- of kinderkamer?
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Verven: Welke verf kies je voor een veilige babykamer?
Hoe houd je hoogzomer de babykamer lekker koel?
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
Doe-het-zelf ideeën voor de babykamer
Kleine babykamer: Tips voor een optimale inrichting!
Wat hang je aan de muren van de babykamer?
De babykamer! Hoe richt je hem in?
De babyfoon, welke past het beste bij jou?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Fairwood.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *