Peuterkamer, hoe richt je deze in?

Peuterkamer

We zullen het allemaal meemaken. Onze kleine jongens of meisjes worden te groot en te oud voor hun babykamertje. Dat vraagt dus om een kleine metamorfose van babykamer naar peuterkamer. Dat kan soms nog best lastig zijn. Uiteraard zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden en zijn er handige tips die het inrichten stukken eenvoudiger maakt. Vrees dus niet, maar zie het als een leuke uitdaging!

De peuterkamer vraagt om een vrolijke inrichting

Een van de belangrijkste voorwaarden, en het klinkt wellicht als een open deur, zijn vrolijke kleuren en een vrolijk thema. Uiteraard doen we dit met een aantal mooie en vrolijke kleuren en over het algemeen een vrolijk thema. Uiteraard gelden hier voor de jongens en de meiden andere voorkeuren, maar over het algemeen is vrolijk de juiste keuze. Voor de jongens kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrolijke kamer geïnspireerd op het strand met wat leuke nep palmbomen en zee. Voor de meiden kun je uiteraard kiezen voor een traditionele roze prinsessenkamer. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, houdt dus altijd rekening met wat typisch bij jouw kindje past. Is jouw kleine jongen niet zo’n held, kom dan dus niet aan met een piratenkamer. Is jouw kleine meid niet zo’n diva, dan is het de vraag of je met een prinsessenkamer moet komen, gelukkig is er altijd een middenweg.

lijn groen oudersenzo
Peuterkamer

Handen uit de mouwen

Tegenwoordig is het helemaal in om zelf een aantal accessoires te creëren in je de kinderkamer. Op deze manier geef je het iets unieks mee, en natuurlijk iets van jezelf, dat is gewoon hartstikke leuk! Wat dacht je van een mooi ingerichte grot onder de hoogslaper van je kleine jongen? Met een geheime gang? Of een aantal leuke zelf gefabriceerde dieren op de muren? Je kunt het zo gek niet bedenken, kijk online voor meer inspiratie!

Peuters zijn vaak graag op zichzelf

Wat je vaak ziet is dat peuters zichzelf heel goed kunnen vermaken en over het algemeen minder samenspelen met anderen (dat komt pas later weer). Het is daarom ook erg leuk en belangrijk om een goede plek te creëren waar jouw peuter zichzelf goed kan vermaken. Creëer bijvoorbeeld een leuke speelhoek, met een tafel waar gekleurd kan worden en met een lekker zacht tapijt. Vul het aan met wat lekkere zachte kussens of een zitzak en de speelhoek is compleet, gegarandeerd succes!

Laat je inspireren

De belangrijkste boodschap is natuurlijk, laat je inspireren door anderen, op internet of in je directe omgeving. Er is natuurlijk niets mis met een eenvoudige kamer, zolang de kleine maar tevreden is.

liefs Marion

Meer informatie

Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan
Wat hang je aan de muren van de babykamer?
Low budget kinderkamer: Zo ga je te werk!
De laatste peutertrends
Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *