Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!

Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!

De muren van je kamer zijn een grote sfeerbepaler in je huis. Niet alleen de kleur doet veel met zowel de sfeer als het gevoel van ruimte, maar daarnaast is wandversiering ook bepalend voor je interieur. Nu kan je gewoon een schilderij ophangen, wat helemaal prachtig is als het aansluit met je interieurstijl. Maar je kunt nog veel meer doen! En door gebruik te maken van de handige ophangsystemen zonder dat je hoeft te boren, kan je eindeloos variëren zonder al die vervelende gaatjes in de muur!

Posters

Een poster ophangen is voor ieder budget goed te doen en kan je een heerlijke sfeer geven. Het staat prachtig in heel veel stijlen, zeker als het onderwerp of de kleurstelling goed matcht. Posters met eten erop staan prachtig in een keuken of wat dacht je van een poster in zwart/wit kleuren voor een industriële sfeer? Je kunt werkelijk alle kanten hiermee op! Heb je een prachtige poster waar je heel zuinig op wilt zijn? Dan is inlijsten ook nog een idee!

Fotocollage

Een leuke fotocollage is eveneens een mooie blikvanger. Maar voor wat voor soort collage kies jij? Maak je een collage via de computer of misschien wel via een online shop. Of ga je voor het echte handwerk? Je kunt zelf een leeg canvas kopen en die vol plakken en verven met van alles of je kiest voor een groot stuk karton waar je je foto’s en andere knipsels op kwijt kunt. Lijst je het karton daarna in, dan is het een prachtig gezicht. Maar het kan ook nog anders. Zoek de foto’s en andere mooie artikelen die erbij horen bij elkaar. Iedere foto of ander voorwerp wordt in een eigen lijstje ingelijst. Deze hang je op een speelse manier bij elkaar op! Of je hangt ze juist als een puzzel strak tegen elkaar aan! Waarbij je dus zowel naar boven en beneden werkt, als naar opzij. Met verschillende formaten lijstjes kom je dan eveneens uit op een fraaie blikvanger aan je muur.

lijn groen oudersenzo
Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!

Zelf ontwerpen op canvas

Hierboven al even aangestipt, maar zo leuk om te doen: zelf een canvasschilderij maken. Je koopt een lege canvasdoek. Deze kan je eerst beschilderen met jouw favoriete kleuren als je dat mooier vindt dan wit. Is het droog, dan kan je met andere voorwerpen het canvas beplakken. Zorg voor stevige lijm, zodat het goed vast komt te zitten. Natuurlijk kan je een thema kiezen, die aansluit bij de rest van je inrichting. Heb je vooral blauwtinten? Dan is een zee sfeer prachtig en kan je schelpjes verzamelen, stukjes visnet en zand. Heb je een industriële sfeer, waarbij je bijvoorbeeld studiolampen hebt staan? Dan zou je een zwart/wit foto van een studio kunnen gebruiken als afbeelding op het canvas en het verder aankleden met stukjes van een elpee of cd, stukjes tape van een cassettebandje enzovoort. Laat je fantasie maar lekker op hol slaan! Leuk om te doen en omdat je het zelf maakt heeft niemand anders zo’n kunstwerk in zijn kamer hangen!

Ouderwets handwerk…

Maak een mooie quilten doek om op te hangen. Brei of haak iets leuks, wat je op kunt hangen. Haak bijvoorbeeld een paar vogeltjes en zet die op een echte tak, die je aan de muur ophangt. Maak een mooi macramé kunstwerk. Of ga er even voor zitten en ga weven! Door verschillende diktes van touw en draad te gebruiken en uiteraard de juiste kleuren te kiezen, kan je er iets heel bijzonders van maken.

Diamond painting

Helemaal hot is de diamond painting. Het mooie aan deze manier van werken is de glinstering in de kraaltjes, waardoor de afbeelding een heel andere sfeer geeft dan een geschilderd exemplaar of een gewone foto. Je kunt prachtige afbeeldingen vinden om te maken, die zowel modern, spiritueel, natuurlijk, romantisch of wat dan ook zijn. Gewoon voor ieder interieur dus. Maar nog leuker is de optie dat je online ook van je eigen foto een voorbeeld kunt laten maken, zodat je het daarna kunt maken. Heb je een mooie foto of ben je op zoek naar een bepaald soort afbeelding en kan je die niet vinden? Laat er dan 1 voor je ontwerpen! Hier zitten dan de diamantjes al bij in en eigenlijk ook altijd de overige materialen die je nodig hebt, zodat je direct kunt beginnen! Je hebt bij diamond painting keuze uit vierkante diamantjes of ronde. Bij de vierkante sluit je de steentjes echt op elkaar aan, waardoor de mozaïeklook nog mooier wordt. Maar voor een beginner zijn de ronde steentjes makkelijker en ook nog altijd supermooi. Wil je kind iets voor zijn of haar slaapkamer? Er zijn leuke kinderpakketten, zodat jullie lekker samen aan de slag kunnen!

liefs Wil

Meer informatie

Huisdieren horen er ook bij. Daarom een eigen fotowand!
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Wat hang je aan de muren van de babykamer?
Posters zijn hippe en dierbare herinneringen aan de muur

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Stas.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.