Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?

Het inrichten van de kinderslaapkamer is niet alleen leuk, maar vraagt ook om aandachtig kiezen voor kleurgebruik. Dat begint al bij de babykamer. Welke kleuren ga je dit kamertje geven? Bij het opgroeien van je kind zal ook zijn slaapkamer ‘meegroeien’ en sta je keer op keer voor de keuze van de kleuren. Zeker wat verven betreft wil je toch meteen de juiste keuze maken, want dat vervang je toch minder snel dan een ‘verkeerd’ gekleurd kussentje…Welke kleuren op de muren zijn op welke leeftijd leuk om te gebruiken?

De babykamer naturel

Bij de babykamer kan je heel veel kanten op en zit je echt niet meteen vast aan de bekende zachte babykleurtjes. Je zou slim kunnen zijn en juist de muren in een heel neutrale kleur kunnen houden. Dan kan je heerlijk je gang gaan met kleurgebruik bij je accessoires, maar zit je niet meteen vast aan een echte babykleur op de muren. Echt wit is al snel ‘ziekenhuisachtig’ en kan wat kil aanvoelen. Wil je wit, dan is een andere tint gewoon mooier. Mergelwit of crèmewit tonen warmer, kleuren die je kunt vinden in de collectie Sigma Perfect Matt ,  waardoor het kamertje heel anders overkomt. Bij deze kleuren kan je dan zowel naturel accessoires gebruiken of toch het lieve babyroze of -blauw. Ben je meer van de natuurlijke kleuren dan is Olive een hele mooie verfkleur voor de babykamermuren.

Een peuterkamer met kleur

Natuurlijk kan je prima uit de voeten met de natureltinten van de babykamer als je overstapt naar een peuterkamer. Maar kleuren en peuters gaan wel heel goed samen natuurlijk. Hou je dus toch meer van een kleur op de muur dan is staalblauw prachtig om op 1 muur te gebruiken. Zeker als je meer blauw in de babykamer gebruikt. Hou de andere muren dan licht. Of plak daar een behangetje op in lichte kleuren, met een blauw patroontje erop. Vaak worden voor peuterkamers de primaire kleuren gebruikt.

Dus rood, geel en blauw. Groen wil daar dan ook nog wel vaak bijzitten. Je kunt ook een mooi kleurtje laten mengen, zodat het helemaal past bij een leuk behangetje wat je hebt gezien. Of bij de mooie kleuren van de gordijnen of misschien wel het bed. Zoals bij het eerste voorbeeld al gezegd: wat je ook kiest, zorg dat het niet te druk wordt. Alle muren vol behangen of verven met harde kleuren of drukke prints is meestal niet heel mooi. Daarnaast is variatie in kleurstelling van de muren ook gewoon minder saai. Weet je niet zo goed welke muurverf je zult kiezen? Maak dan gebruik van de Colour Tester. Dit is een muurverf tester die je helpt om kleuren te kiezen.

lijn groen oudersenzo
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?

De slaapkamer voor het jonge schoolkind

Het is een beetje afhankelijk van je kind én de manier waarop je de peuterkamer hebt ingericht, wanneer je weer toe bent aan een metamorfose. Bij kinderen in de onderbouw van de basisschool komt al echt hun eigen smaak naar voren. Mijn tip is dan ook dat je vooral je kind laat meedenken over het kleurgebruik. Het is immers zijn of haar slaapkamer. Een behang met afbeeldingen erop doet het vaak goed bij deze leeftijd. Uiteraard is het super als die afbeeldingen aansluiten bij de interesses van het kind.

Wil je geen muren behangen? Dan kan je toch nog altijd afbeeldingen gebruiken. Er zijn ook horizontale stroken behang. Dit zijn een soort smalle banden. Je kunt dit gebruiken door deze op een bepaalde hoogte op te plakken op een geverfde muur. Zorg dat de kleurstellingen met elkaar matchen en je hebt een prachtige blikvanger. Kleurgebruik is hierbij heel divers en hangt echt af van je kind. Je kunt hier nog altijd de primaire kleuren gebruiken. Maar andere variaties, zoals een jungle-kamer met allemaal groentinten wordt zeker ook door (avontuurlijke) kids gewaardeerd.

De tienerkamer

En dan gaan we in de bovenbouw richting de tienertijd. Kinderen worden groot en zullen de primaire kleuren misschien te kinderachtig gaan vinden. Een matte muurverf is gelukkig te koop in meerdere tinten en door de matte afwerking ziet het er meteen ‘serieus’ uit. Zeker nu is het je kind die bepaalt welke kleur er in zijn kamer komt. De tijd dat jij dat beslist is nu toch wel een beetje over… Tieners zullen ook al meer beïnvloed worden door de kamers van vriendjes. Of wat ze op televisie en social media tegenkomen. Komt ook je kind er niet uit? Dan is het testen natuurlijk weer een goed idee. Of kijk eens op, bijvoorbeeld, Pinterest om inspiratie op te doen!

liefs Wil

Meer informatie

Geef je muren een zomerse make-over!
Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!
De invloed van kleur op je interieur
Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen
Het inrichten van de kinderkamer
Een kinderbed kopen: waar let je op?
Goed schilderwerk zorgt voor een langere levensduur
Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Verfwinkel.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *