Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen

Het krijgen van kinderen zorgt er vaak voor dat je op een praktische manier gaat nadenken over de meubelen in huis. Alles verandert als ouder en waar zaken vroeger vooral mooi moesten zijn kijk je nu naar degelijkheid, kwaliteit en de praktische aspecten van nieuwe producten. Lees hier waar je op wilt letten als je jouw woonkamer opnieuw gaat inrichten – met kinderen.

Aan het eind van dit artikel zullen we in het bijzonder ingaan op jouw opties bij vidaXL. Niet alleen biedt deze webshop sowieso een ruim aanbod voor kinderen, je kunt er ook eenvoudig zoeken op belangrijke criteria zoals materiaalkeuze en onderhoudsgemak. Na het lezen van onze tips kun je hier daarom gelijk eens kijken voor de nieuwste salontafels of bankstellen.

Belangrijke aandachtspunten bij meubelen met kinderen

Kinderen brengen een hoop reuring en actie in huis. Zaak dus om jouw gezellige woonplek daarop in te richten. Deze richtlijnen helpen je bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van meubels en zorgen er voor dat er een leefruimte ontstaat waarbij iedereen zijn of haar plekje kan vinden.

Formaat

Kijk allereerst naar een passend formaat. Uiteraard moet een bank of tafel passen in jouw woonkamer, maar het is ook wel zo gezellig als je met het hele gezin bij elkaar kunt zitten. Bij een groot gezin is bijvoorbeeld een hoekbank echt ideaal. Daarentegen kan het misschien praktischer zijn om een bank te combineren met een aantal fauteuils.

Schoonmaken

Vooral met jongere kinderen moet een bank simpelweg eenvoudig schoon te maken zijn. Bij een online webwinkel kan de klantenservice je vertellen wat hierbij de beste optie is. Uiteraard speelt het materiaal een rol, daar komen we zo meteen nog even op terug. Kijk hoe dan ook naar de instructies, want het maakt nogal wat uit of je de meubels simpelweg af en toe met een doekje af kunt nemen of juist elke maand groot onderhoud moet geven.

lijn groen oudersenzo
Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen

Materiaal

Zoals gezegd het materiaal. Een stoffen bank is comfortabel, maar bij vlekken een stuk lastiger schoon te krijgen. Leer heeft bijvoorbeeld weer meer onderhoud nodig, maar neem je tussendoor eenvoudig even af met een doekje. Doe online onderzoek naar de verschillende mogelijkheden en kijk bij dit aandachtspunt ook naar hoe eenvoudig het zitgedeelte van de bank uit elkaar te halen is voor de grotere schoonmaak.

Algehele kwaliteit

Dit is een punt dat we als laatste noemen en dan vooral omdat kwaliteit nu eenmaal een aspect is dat altijd de nodige aandacht moet krijgen. Let op prijs, maar laat de kwaliteit nooit in de steek want het bepaalt jouw gebruiksgemak en al helemaal als een tafel of bank tegen wilde kinderen moet kunnen.

Zo zorg je voor een passend interieur

Uiteraard wil je met kinderen zorgen voor een praktisch interieur. Deze algemene tips helpen je daarbij op weg. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar eenvoud. More is less dus, want alles dat je niet hebt hoef je ook niet schoon te maken of op te ruimen. Bij een goede webshop vind je prachtige stukken, die de aandacht in de woonkamer op eisen, waardoor accessoires niet noodzakelijk zijn.

Kijk daarnaast naar multifunctionele oplossingen. Een eettafel is er tegenwoordig bijvoorbeeld helemaal niet meer om alleen maar aan te eten. Hij is ook werkplek geworden en een veel gebruikte locatie voor huiswerk. Deze moet daarvoor dan wel voor alle functies geschikt zijn.

Kies voor efficiëntie. Zorg in de woonkamer voor voldoende opbergmogelijkheden, zeker als er ook nog speelgoed rondzwerft. Je hoeft daarbij echt niet (meer) alleen maar te denken aan saaie plastic boxen, er is tegenwoordig, ook voor het opruimen van kinderspullen, zoveel meer op de markt. Ruimte komt iedereen te kort, dus zorg dat je deze zo overzichtelijk mogelijk indeelt. Net als bij de andere tips zijn ook hier de codewoorden: rust en orde. Een goede indeling van de woonkamer kan daar dus zeker aan bijdragen.

Shop die meubels bij vidaXL

Als het gaat om de combinatie kinderen en meubels, dan zijn er bepaalde zaken die je tijdens een nieuw aanschaf in je achterhoofd wilt houden. Denk na over het formaat, maar informeer ook naar hoe eenvoudig een bepaald materiaal schoon te maken is. Kinderen of niet, een degelijke kwaliteit blijft altijd een harde eis. Onze tips voor een praktisch interieur helpen je om het dagelijks leven met een druk gezin vlotter te laten verlopen.

vidaXL is een voorbeeld van een uitstekende webwinkel in Nederland en België. Zeker als je direct voor én complete woonkamer indeling wilt gaan is dit een uitstekende optie. vidaXL heeft in korte tijd een uitstekende reputatie weten op te bouwen. Met een apart assortiment voor kinderen slaag je hier ongetwijfeld ook voor de indeling van jouw nieuwe woonkamer.

liefs Marion

Meer informatie

Een ronde blikvanger in je kamer: Seemly!
Dit zijn de keukentrends voor 2022 en 2023
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Met deze eenvoudige tips houd je de werkkamer koel
Tips voor een moderne familiebadkamer

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door VidaXL.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *