Kleur in het kinder interieur

Kleur in het kinderinterieur

Ben je zwanger van je eerste kindje? Of heb je de lentekriebels al flink te pakken en ben je toe aan een complete make-over van de kinderkamer? Hoe dan ook: het inrichten van een kinderkamer is een taak waarbij je wel de nodige inspiratie kunt gebruiken! Welke kleuren zijn op dit moment hip & happening? En wat zijn nu eigenlijk de laatste trends op het gebied van kinderkamers? Wij brengen je vandaag een flinke dosis inspiratie!

Scandinavische kinderkamer

In de afgelopen jaren lieten Nederlanders zich massaal betoveren door de Scandinavische woontrends. Ook kinderkamers moesten eraan geloven. Het gebruik van lichte kleuren, meubilair van onbehandeld hout en een minimalistische inrichting zijn voorbeelden van deze trend uit het hoge Noorden. Ook dit jaar is het Scandinavische interieur weer helemaal hip in de Nederlandse kinderkamers. Toch zijn de kleuren en kleurtrends voor dit jaar iets gewaagder.

Kleuren met lef

Opvallende kleuren als petrol en roze zijn namelijk weer helemaal terug van weggeweest. Wanneer de basis licht of wit is, kunnen kleuren met lef een muur er helemaal laten uitspringen. Gebruik je zo’n felle modekleur op een of meerdere muren in de kinderkamer? Houd de rest van het interieur dan rustig. Dit voorkomt dat je kind(je) overprikkeld raakt en niet volledig tot rust komt in de kamer. Gewaagde kleuren laten zich perfect combineren met minimalistisch meubilair van natuurlijke materialen.

Efficiënte inrichting

Belangrijk is om de kinderkamer zo efficiënt mogelijk in te richten. In een drukke, overvolle kamer kan een kind eerder overprikkeld raken dan in een rustig vertrek. Je moet dus werken met de ruimte die je hebt. Een kleine ruimte laat je groter lijken met een lichte basis. Houd de kleuren op de muur rustig en breng sfeer in de kamer met warme accessoires.

lijn groen oudersenzo
Kleur in het kinderinterieur

Het creëren van een speelhoekje is ook een goed idee. Bij wat grotere kinderen mag een bureau natuurlijk niet ontbreken. Dit is een plekje waar je schoolgaande kind rustig huiswerk kan maken of kan tekenen. Kijk ook eens gratis inspirerende woonboeken en brochures in om ideeën op te doen voor de inrichting van de kinderkamer.

Handig opbergsysteem

Om te voorkomen dat de kinderkamer in een slagveld vol rondslingerend speelgoed veranderd is het een goed idee om gebruik te maken van handige opbergsystemen. Denk aan een mooie speelgoedkist. Voor kleine kinderen is dit heel handig. Op deze manier leren ze dat er na het spelen opgeruimd moet worden. Een hippe kast met kleurrijke opbergmanden is voor kids in elke leeftijdsgroep handig en leuk.

Accessoires

Besteed eens wat extra aandacht aan leuke accessoires voor de kinderkamer. Bijvoorbeeld een bijzondere lamp, een schattig bijzettafeltje of een mooie boekenplank voor aan de muur. Ook met een mooi vloerkleed geef je de kamer gelijk een andere sfeer. Geef je kind, mits oud genoeg natuurlijk, hier eventueel een keuze in. Zo heeft je spruit de kans om zijn of haar karakter te laten weerspiegelen in het interieur. Daarnaast geeft het mogen meebeslissen over de eigen kamer het zelfvertrouwen van je kind een boost. En dat is natuurlijk ook heel wat waard!

Liefs Amber

Meer informatie

7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan
Van babykamer naar peuterkamer
De babykamer: Wat heb je nodig en waar moet je op letten
Inrichting van de kinderkamer – Misschien met Sebra?
Durf voor kleur te gaan. Welke kleur kies jij?
Verven: Welke verf kies je voor een veilige babykamer?
De kinderkamer speciaal voor je peuter

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *