Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!

Wanneer je een kinderkamer inricht, kan het een wereld van verschil maken om met het juiste bed te beginnen. Een kinderbed 90×200 gecombineerd met een luxueuze bedden set voor heldere en mooie dromen. Wanneer je de kamer binnenloopt valt de stoere jongens of meisjeskamer direct op als er een mooi dekbedovertrek over het kinderbed ligt en er ook nog plaats is voor andere leuke accessoires en meubels.

Meubels

Bij het inrichten van de kinderkamer zijn meubels en accenten belangrijk. Het is de eerste plek waar jij en je kindje samen tijd doorbrengen, dus zorg ervoor dat het er voor jullie beiden gastvrij aanvoelt. Kies een scala aan stoffen, afwerkingen en stijlen voor alles van lampen tot behang en accenten zoals sierkussens. Probeer een monochroom palet te combineren met gedurfde accenten en voeg in elke kamer een patroon toe. De beste manier om het fris te houden is om de texturen te mengen.

Creëer veel licht in de kamer door het bed te plaatsen onder het raam en plaats de kasten tegen de andere wand zodat deze niet het raam blokkeren. Zo is er ook nog eens zicht op de tuin vanuit de kinderkamer. Zit je lekker in de tuin en zwaait je kleine koter even uit het raam en ben je wat angstig dat hij of zij het raam opendoet? Plaats dan een slot op het raam waarvan je zelf de sleutel hebt. Zorg voor een rustige indeling als het gaat om het plaatsen van de meubels, dit oogt sjiek. Kies voor de juiste grootte, kleur en vorm om de kamer wat speelser te maken. 

lijn groen oudersenzo
Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!

Speelgoed

De eerste jaren zijn een tijd van ontdekking, creativiteit en plezier. Speelgoed is essentieel om je kind te helpen vaardigheden te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Met zoveel leuke spullen beschikbaar, zal elke hoek van de kinderkamer gevuld kunnen worden met speelgoed wat je natuurlijk niet wilt. Laat je koter vaak speelgoed slingeren? Onder of achter het bed is het mogelijk om dozen te plaatsen waardoor het speelgoed uit het zicht is en netjes opgeborgen kan worden. Op de dozen kan gemakkelijk een label geplakt worden met welk speelgoed zich daarin bevindt, zo kan je kind ook gelijk oefenen met woorden.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk in de kinderkamer. Je wilt niet dat jouw kind bang is of de weg niet kan vinden in het donker. Daarom is het een goede optie om de aanschaf van wat extra lampjes te overwegen. Er zijn lampen die je in het stopcontact kunt doen en die wanneer je kind loopt automatisch aan gaan. Zo kan je kind in zijn of haar eigen kamer gemakkelijk de weg vinden. Ook zullen zachte en gezellige hoekjes met stoelen in heldere kleuren vrolijke gevoelens oproepen bij je kleintje. Zet hier een paar favoriete knuffels op en de hoek is kindvriendelijk!

liefs Marion

Meer informatie

5 redenen waarom ledverlichting ideaal is voor de kinderkamer
Handige tips: Zo richt je de ultieme speelkamer in!
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Het inrichten van de kinderkamer
Een kinderbed kopen: waar let je op?
Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Eurobedden.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *