Schuifdeur inspiratie: Ontdek deze veelzijdige deur

Schuifdeur inspiratie: Ontdek deze veelzijdige deur

De schuifdeur is tegenwoordig helemaal trending. Deze stoere en mooie type deuren zijn een lust voor het oog en ook nog eens super praktisch. De schuifdeur heeft een aantal handige voordelen ten opzichte van normale deuren. Hieronder vind je een paar mooie schuifdeur inspiratie voorbeelden van de schuifdeur.

Verschillende voorbeelden

Een schuifdeur kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Daarom vinden wij het leuk om een aantal voorbeelden te laten zien van een paar prachtige schuifdeuren.

De schuifdeur voor de kast

De grote kast is een echte blikvanger. Maar je wilt wel voorkomen dat de kast te rommelig lijkt. Een open kast is bijvoorbeeld een leuk idee, maar wel heel druk. Daarnaast zijn draaideuren niet praktisch omdat ze teveel ruimte innemen. De schuifdeur is dan een ideale oplossing. De kast blijft makkelijk toegankelijk, geeft rust en zorgt dat de kast goed aansluit op de rest van de kamer.

De schuifdeur naar de tuin/balkon

Veel mensen vinden het heerlijk als ze eenvoudig hun tuin of balkon kunnen oplopen. Een schuifdeur naar buiten is dan ook een mooie en praktische oplossing. Deze stijlvolle en eenvoudige manier laat maakt van de tuin een verlengstuk van de kamer. Kies voor een schuifdeur naar de tuin of het balkon voor een open en frisse uitstraling.

lijn groen oudersenzo
Schuifdeur inspiratie: Ontdek deze veelzijdige deur

Als tussendeur

Een schuifdeur als tussendeur is een zeer populaire optie om je woonruimtes op een stijlvolle en handige manier te scheiden. Of het nu de woonkamer is die je wilt scheiden van de eetkamer of een grote slaapkamer die je wilt scheiden om twee slaapkamers te creëren, een tussen schuifdeur is een stijlvolle oplossing. Een perfecte optie om iets te creëren zonder dat het veel ruimte inneemt.

Onder een schuin dak

Een schuin dak is in elk huis een dingetje waarvan je niet weet wat je er mee aan moet. Een schuifdeur biedt uitkomst. Door de schuifdeuren tegen de schuine wand te plaatsen creëer je een praktische oplossing om deze onbenutte ruimte te gebruiken.

Voor- en nadelen van schuifdeuren

Schuifdeuren hebben veel voordelen. Maar ook wel een paar kleine nadelen. Het is handig om dit eventjes in kaart te brengen.

De voordelen

  • Bespaart veel ruimte ten opzichte van draaideuren
  • Visueel gezien maakt een schuifdeur de ruimte groter
  • Vrijwel onderhoud loos
  • Eenvoudig in gebruik

De nadelen

  • Niet de meest inbraakveilige deuren
  • De schuifdeurbegeleiders kunnen kapot gaan
  • Roest en vuil kan er voor zorgen dat de schuifdeur niet goed opengaat

Deze nadelen kunnen verholpen worden door schuifdeuren van hoge kwaliteit te kopen.

Klaar voor een nieuwe schuifdeur?

Ben jij nu voldoende geïnspireerd voor het kopen van een schuifdeur? Laat je plannen weten in je comments en deel jouw tips met anderen!

liefs Marion

Extra informatie

Je kind op kamers: Dit heb je nodig om het gezellig te maken!
Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!
Dit zijn de allerleukste trends voor de ramen!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerking.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *