Het inrichten van de kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer

Is het bijna zo ver? De baby komt eraan en de kinderkamer moet dus ook klaar zijn. Het is belangrijk om de kinderkamer goed in te richten, houd daarom rekening met een aantal zaken. Door middel van dit artikel kun je er makkelijk achter komen wat je allemaal nodig hebt.

Meubels

De meeste kinderkamers zijn relatief klein, het is ten slotte ook voor een klein kind dat weinig ruimte nodig heeft. Dat het een kleine ruimte is, betekent nog niet dat je weinig meubels hoeft te plaatsen, het gaat er om dat je ze handig plaatst. Natuurlijk heb je een bedje nodig waar je kind in kan slapen. Maar misschien wil je ook een kast plaatsen om spullen in te bewaren, kies dan voor een ruimtebesparende kast. Je kunt bijvoorbeeld iets aan de muur ophangen zodat de grond vrij blijft. Hoe meer ruimte je op de vloer hebt, hoe groter de kamer zal lijken. Als je kind wat groter is kun je dus kiezen voor een stapelbed. Om ervoor te zorgen dat je kind voldoende nachtrust krijgt zonder zonlicht kun je een duo rolgordijn ophangen, deze kun je bij Veneta.com kopen.

Decoratie

Je zult de kinderkamer wel vrolijk willen maken, dat maakt het ook leuker voor kinderen. Een saaie kamer zullen ze zich misschien niet fijn voelen. Kies bijvoorbeeld voor een thema die je kunt leuk zal vinden, bijvoorbeeld een jungle of dinosaurussen. Welk thema je ook kiest, je kunt het erin verwerken op verschillende manieren. Zo kun je dieren knuffels kopen en schilderijen van dieren ophangen. Of misschien zelfs een vloerkleed met dieren erop, zodat er overal leuke dieren zijn om te bekijken. Het is ook leuk om een muurschildering te maken met dieren.

lijn groen oudersenzo
Het inrichten van de kinderkamer

Kleuren

Het gebruik van kleur is belangrijk in de kinderkamer omdat je wil dat je kind het ervaart als een prettige en vrolijke kamer. Kies geen donkere kleur zoals zwart, omdat dit misschien deprimerend kan over komen. Ook is het niet handig voor een kleine kamer omdat de kamer dan nog kleiner lijkt. Bij kleine ruimtes kun je altijd beter kiezen voor een lichtere kleur op de muur om de ruimte groter te laten lijken. Kleuraccenten kun je aanbrengen door bepaalde delen van de muur te verven, bijvoorbeeld in figuren. Of kies gewoon voor gekleurde decoratie voor wat accenten. Bijvoorbeeld in het roze, blauw, geel, oranje of groen. Allemaal vrolijke kleuren, je kunt het natuurlijk ook combineren.

liefs Marion

Meer informatie

Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Een kinderbed kopen: waar let je op?
Welke vloer kies ik met kleine kinderen in huis?
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Ledikant en wieg moeten veilig zijn

Bronvermelding

© Tekst & foto’s: Veneta.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Veneta.com.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *