Van babykamer naar peuterkamer, wat heb je nodig?

Je kindje is allang geen baby meer. Na twee jaar heerlijk in zijn babybedje te hebben geslapen, is zijn bedje nu echt te klein geworden en eigenlijk is inmiddels die commode ook een tikkeltje overbodig.

Je kijkt een beetje meewarig naar die schattige beertjes op het behang. Je peuter is inmiddels veel meer geïnteresseerd in dinosaurussen en auto’s. Misschien is de tijd nu rijp de babykamer om te toveren in een echte peuterkamer. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Wij geven tips!

Van babykamer naar peuterkamer, wat heb je nodig?

Laat je inspireren

Goed gestolen is beter dan slecht bedacht. Laat je inspireren door anderen, surf eens naar de wooninspiratie van Karwei of kijk eens op Pinterest voor leuke ideeën. Je vindt ongetwijfeld een idee wat bij jullie past en waar jullie peuter weer jaren plezier van kan hebben!

Thema’s zijn altijd leuk!

Het thema kan afhankelijk zijn van de belevingswereld van je peuter. Misschien is hij wel gek op dino’s, auto’s, Trolls, prinsessen of voetbal. Als je een thema hebt, dan is de inrichting al een stuk makkelijker. Je hebt immers een thema om je aan vast te houden.

Wil je de trend volgen? Op dit moment is de autokamer of kinderkamer van steigerhout helemaal hot. Misschien ook een leuk idee voor jullie?

Zijn kamer zal steeds meer een speelplek voor hem worden, waar hij fijn met zijn speelgoed kan spelen. Bouw daarom zijn kamer niet helemaal vol. Het is juist fijn als hij de ruimte heeft voor zijn activiteiten. Misschien is zo’n stoere speeltent wel een heel leuk idee!

De overstap naar een volwassen bed is misschien nogal groot en dat hoeft ook niet gelijk. Je kunt ook voor een tussenoplossing gaan; een bedje van 70×150 cm waar hij voorlopig weer heerlijk in kan slapen en zich geborgen kan blijven voelen.

Nieuw behang

Met een nieuw behang krijgt de kamer direct al een heel andere uitstraling en er is zulk leuk behang te koop! Heb je nog een restje behang over? Denk er dan eens over na of je daar nog iets leuks mee kunt doen. Bijvoorbeeld in een schilderijlijstje op de andere muur, of misschien vind je het leuk om er iets anders mee te beplakken, zoals bijvoorbeeld een kastdeurtje. Als je bepaalde motiefjes laat terugkomen in de kamer, creëer je een mooi geheel.

Veiligheid

Ook al is je peuter geen baby meer, zijn kamer moet veilig zijn! Misschien nu wel meer dan de tijd ervoor! Hij is nu immers mobiel, loopt overal heen, klautert overal op en is vooral nieuwsgierig. Héél erg nieuwsgierig. Zorg er dus voor dat stopcontacten veilig zijn afgedicht, snoeren goed zijn weggewerkt, hij zich niet kan verbranden aan een verwarming en er geen kleine, losse onderdelen rondslingeren.

Low- of no-budget

Is je budget niet zo groot dat je alles nieuw kunt kopen? Kijk dan eens op Marktplaats voor tweedehandsspulletjes.
Misschien kun je van de commode een leuke ladekast maken? Met een likje verf, een sfeervolle zelfgemaakte lamp en wat accessoires kun je al snel een heel andere sfeer aan de kamer geven. Sfeer zit vaak niet in het grote, maar juist in de kleine details.

Je kunt natuurlijk ook de spulletjes die je niet meer nodig hebt, weer te koop zetten op Marktplaats. Het geld dat je daarmee hebt verdiend, kun je weer investeren in zijn nieuwe kamer.

Een oproep op social media kan helpen. Misschien wil iemand in je vrienden- of kennissenkring toevallig net van een peuterbed af? Niet geschoten is altijd mis!

liefs Marion

Meer informatie

Het inrichten van de kinderkamer
Een kinderbed kopen: waar let je op?
Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan
Low budget kinderkamer: Zo ga je te werk!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *