Geef je muren een zomerse make-over!

We hebben zojuist de ijsheiligen uitgezwaaid, de planten mogen weer naar buiten, de zomer is in aantocht. Het is de perfecte tijd om die saaie muren in je huis op te frissen met wat kleur en leven. Want zeg nou zelf, we kijken toch allemaal uit naar die heerlijke zomerse dagen? En wat is er beter dan een huis dat even zonnig en vrolijk is als het weer buiten? Niet getreurd als je denkt dat je geen Picasso bent. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om je muren een nieuwe look te geven. Pak die verfkwasten maar, want we gaan aan de slag met Sigma verf!

Geef je muren een zomerse make-over!

Kleurentrends van 2023 – Binnen is het nieuwe buiten

Trends komen en gaan, maar het goede nieuws is dat de kleurtrend van 2023 helemaal in het teken staat van natuurlijke en aardse tinten. Denk aan warme terra kleuren, zachte pasteltinten en koel blauw-groen dat doet denken aan de zee. Het gaat allemaal om het binnenhalen van de natuur – en dat op je muren! Bovendien zijn deze tinten ook nog eens hartstikke kindvriendelijk. Mocht je peuter besluiten om een boterham met pindakaas tegen de muur te gooien, dan valt dat niet eens op tegen de aardetinten. Oké, misschien een beetje.

De superheld van de muurverf

We introduceren je graag aan de Sigma Pearl Clean Matt, de matte muurverf voor binnen die elke jonge ouder nodig heeft. Deze verf is niet alleen prachtig mat, maar ook nog eens afneembaar. Dus die pindakaas (of was het nou chocopasta?) veeg je zo van je muur! Het is bestand tegen de meest inventieve verwoestingen van je kleine Van Gogh in de dop. Het is net als het hebben van een onzichtbaar schild op je muren. En nog beter, deze verf is beschikbaar in alle kleuren van de trend van 2023. Wie had gedacht dat praktisch en trendy hand in hand konden gaan?

Wat heb je naast muurverf nog meer nodig?

Als je de muurverf eenmaal in huis hebt, ben je bijna gereed voor de klus Maar voor je daadwerkelijk begint met verven, zul je een aantal dingen nodig hebben om de kamer en je muren voor te bereiden:

Afplaktape: Hiermee kun je randen en gebieden afplakken die je niet wilt verven, zoals raamkozijnen, deurkozijnen en plinten.

Afdekzeil of oude lakens: Om je vloeren en meubels te beschermen tegen verfspatten.

Schuurpapier: Om je muren glad te maken voordat je gaat verven. Een glad oppervlak zorgt voor een beter en gelijkmatiger eindresultaat.

Ontvetter: Om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht, moet je de muren eerst schoonmaken met een ontvetter.

Verfkwasten: Je hebt een bredere kwast nodig voor grote oppervlakken en een kleinere kwast voor gedetailleerd werk langs de randen.

Verfroller: Dit is handig voor het schilderen van grote oppervlakken. Het geeft een gelijkmatigere dekking dan een kwast en is sneller.

Verfbakje of -rooster: Hierin kun je je verf doen en de roller gelijkmatig met verf bedekken.

Verlengstok voor roller: Voor het gemakkelijk schilderen van hoge muren of plafonds.

Oude kleren: Verf kan lastig uit je kleding komen, dus draag iets dat je niet erg vindt om vies te maken.

Handzeep of verfoplosser: Voor als je klaar bent met verven en je handen en gereedschap schoon moet maken.

Oude doeken of lappen: Voor het schoonmaken van eventuele morsingen of druppels.

Aan de slag!

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je verfblik te openen, je verfkwasten op te pakken en aan de slag te gaan. Vergeet niet om je kleintjes betrokken te houden bij het proces – met een beetje begeleiding kunnen ze geweldige kleine assistenten zijn. En wie weet, misschien heb je wel een kleine Rembrandt in huis!

Verftechnieken – Geen kunstacademie nodig

Voor de wat avontuurlijkere ouders onder ons, waarom probeer je niet eens een nieuwe verftechniek? Met muurverf kun je eindeloos experimenteren met ombre muren, strepen of stencils. En het beste is, het hoeft niet perfect te zijn. Met een beetje creativiteit kun je unieke resultaten behalen die je huis nog meer karakter geven.

Geniet van je nieuwe thuis

Met een beetje inzet en de juiste gereedschappen (en misschien een beetje hulp van je kleine helpers), kun je deze zomer je huis omtoveren tot een levendige, vrolijke plek die zowel trendy als kindvriendelijk is. En dan, na een dag van verven en het creëren van kunstwerken (laten we eerlijk zijn, elke verfklus met kinderen is een potentieel kunstwerk), kun je achterover leunen en genieten van je nieuwe, prachtig gekleurde thuis.

Wie zei dat het leven als jonge ouders niet kleurrijk kon zijn? Je muren (en je kinderen) zullen je dankbaar zijn! Dus trek je oude kleding aan, zet je favoriete muziek op en laat de creativiteit de vrije loop. Vergeet niet om voor en na foto’s te maken, want dit wordt een zomerproject om trots op te zijn.

liefs Marion

Meer informatie

Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Durf voor kleur te gaan. Welke kleur kies jij?
Goed schilderwerk zorgt voor een langere levensduur

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *