Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan!

Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan

Niets is zo veranderlijk als een kind. Niet alleen veranderen de karakters en de uiterlijke kenmerken van onze kleine schatjes waar we bij staan, ook hun voorkeuren kunnen per week verschillen. Of per dag, als het tegen zit, of zelfs per uur. Wat het ene moment nog cool en mooi is, is het volgende moment ontzettend stom. Dat is best tricky, als je de slaapkamer van je kind opnieuw wilt gaan inrichten. Want hoe zorg je ervoor dat deze niet al snel weer afgedankt wordt, zodat je nauwelijks eer hebt van je werk. Is er een manier om een kinderkamer zo in te richten dat hij jarenlang mee kan gaan? Met hooguit zo nu en dan een kleine aanpassing?

Zorg voor een stabiele basis

Zoals bij alles in het leven van een kind, is een stabiele basis van groot belang. Ook als het gaat om de inrichting van de slaapkamer. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een tekenfilmfiguur of andere held van het moment, en met een afbeelding daarvan de kamer te behangen. De kans is echter groot dat je hier spijt van gaat krijgen. Faam is vergankelijk, zeker in de belevingswereld van een kind. Een held van vandaag, kan morgen plotseling stom of kinderachtig zijn. Een sport die de ene week nog vol overtuiging wordt beoefend, kan volgende week ingeruild zijn voor een andere. En zelfs een kleur die het ene moment nog favoriet is, kan zo weer worden afgedankt.

Richt kortom niet een hele kamer in afgaande op de waan van het moment, maar probeer de boel een beetje neutraal te houden, zeker als je wilt dat de kamer een tijdje mee kan gaan.

Kies dus voor een niet al te uitgesproken vloer, bijvoorbeeld gewoon dezelfde kleur die in andere delen van het huis ook al ligt. De muren houd je het liefst ook wat neutraler, omdat het nu eenmaal veel werk is om deze weer helemaal aan te passen als de voorkeuren veranderen.

lijn groen oudersenzo
Een kinderkamer zo inrichten dat hij jaren meekan

Het zijn de details die het hem doen

Word dat niet erg saai, zo’n kamer die helemaal neutraal moet zijn? Welnee! Want met de juiste accessoires, die net wat makkelijker te vervangen zijn dan de basis dat is, zet je alsnog de juiste sfeer neer. Is een kind dol op roze, kies dan voor een mooi roze dekbedovertrek. Dat tovert heel wat kleur in de kamer tevoorschijn, maar kan ook heel gemakkelijk weer worden vervangen als het toch plotseling een andere kleur is die de voorkeur krijgt. Of kies voor een mooie bedsprei, dat kan ook, om de kamer wat extra karakter te geven.

Aan de muren hang je posters, stukken gemakkelijker te vervangen dan behang, en natuurlijk zorgen het speelgoed en de andere spulletjes van je kind ook voor een stuk van de aankleding. Zoek het verder vooral in accessoires, dingen die gemakkelijk te vervangen zijn. Niet dat je iedere week met alle grillen van je kind mee hoeft te gaan, maar een accessoire weghalen is nu eenmaal een stuk gemakkelijker en minder ingrijpend dan opnieuw behangen.

liefs Marion

Meer informatie

Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Low budget kinderkamer: Zo ga je te werk!
Peuterkamer, hoe richt je hem in?
Low budget kinderkamer: Zo ga je te werk!
Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bijenkorf.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *