Colour mazing, een nieuwe manier van kleuren

Colour Mazing

Colour mazing is kleuren met een magische touch. Wat er zo magisch aan is? Op wonderbaarlijke wijze stopt de inkt vanzelf binnen de lijnen! Althans bijna altijd. Een heel enkele keer wipt de inkt er toch een beetje overheen, maar dat zijn echt uitzonderingen. Over het algemeen blijft de inkt tussen de lijntjes. Op deze manier kun je dus kleuren, zonder frustratie en tot prachtige resultaten komen!

Kartonnen kleurplaten

Er zijn verschillende pakketten met ieder een eigen thema. Ieder pakket bevat een aantal kartonnen kleurplaten en 3, 4 of 6 stiften. Het principe werkt bij ieder pakket hetzelfde, maar het is natuurlijk wel leuk dat je een pakket kunt kiezen dat echt bij je kind past. Bijvoorbeeld: de jungle, tuin, prinsessen of stoere piraten. De magie is uiteraard overal aanwezig!

lijn groen oudersenzo
Colour Mazing

Wat is Colour mazing?

Colour mazing bestaat uit een aantal kartonnen kleurplaten en toverpennen met een speciaal soort inkt. Je verspreid de inkt door lichte bewegingen te maken zodat de inkt kan uitvloeien tussen de lijntjes. Je kunt je voorstellen dat dit een hoop frustratie kan voorkomen bij kinderen die nog niet zo goed tussen de lijntjes kunnen kleuren. Maar ook als ze dat al wel kunnen, blijft het een leuke en vooral wonderbaarlijke manier van kleuren. Het is fun, het is creatief, maar het is vooral heel leuk om te doen!

Colour mazing

Meng de kleuren

Natuurlijk kun je de wonderstiften ook voor andere kleurplaten gebruiken, maar je zal begrijpen dat op de inkt op andere kleurplaten niet tussen de lijntjes zal blijven. Wil je met kleuren experimenteren? Ook dat is mogelijk. Je kunt op de kleurplaten het inkt met elkaar laten mengen, zodat er weer nieuwe kleuren ontstaan. Geel en rood geeft oranje. Blauw en rood, geeft paars en blauw en geel, geeft natuurlijk groen (maar die kleur zit er al standaard bij). Alle drie de kleuren bij elkaar geeft natuurlijk bruin. Kinderen kunnen dit zelf met de wonderbaarlijke stiften gaan ontdekken en het resultaat van de verschillende kleuren geeft prachtige effecten.

Wij hebben gekozen om de volgende pakketten voor je uit te testen:

Jungle
3D tuinset

Colour mazing Jungle

In dit pakket zitten 3 kleurplaten en één oefenplaat (wat eigenlijk ook een kleurplaat is). Op de oefenplaat kun je kennismaken met deze nieuwe techniek, zonder hiervoor een kleurplaat te verpesten. Het vergt namelijk een andere manier van kleuren en op de oefenplaat kun je dit gaan ontdekken. Oefenen is dus wel even een aanrader.

Jungle thema

Naast de vier kartonnen kleurplaten, zitten er vier wonderstiften in de doos, in de kleuren: rood, geel, blauw en groen. De kleurplaten hebben allemaal te maken met het jungle-thema. Zo is er een kleurplaat van een giraf met een olifant, een papegaai en een kleurplaat van een kameleon met een slang.

lijn groen oudersenzo
Colour Mazing

Wonderstiften

Zet de stift op de kleurplaat en druk heel zachtjes in de pen en laat de inkt zijn eigen weg zoeken. Als je het heel rustig doet, zal je zien dat de inkt netjes tussen de lijntjes blijft. Heel bijzonder!

Specificaties Jungle

Naam Colour mazing Jungle
Merk BOTI
Prijs 9,99 euro
Leeftijd Vanaf 6 jaar
EAN 4897046471729
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
Colour Mazing

3D tuinset

In dit pakket zitten drie grote kleurplaten, maar iedere kleurplaat bestaat uit meerdere kleinere onderdelen. De set bevat ook meer stiften, namelijk zes, in de kleuren: rood, roze, paars, geel, blauw en groen. Dit pakket gaat er van uit dat je al vaker hebt gekleurd met de wonderstiften, want er zit verder geen oefenplaat bij. Je gaat dus gelijk aan de slag!

Tuin thema

Het pakket staat volledig in het teken van de tuin. Zo kun je aan de slag met een vlinder, een libelle, een bij en heel veel bloemen. Het leuke van dit pakket is, dat het 3D is. Nadat je klaar bent met kleuren, druk je de tekening eenvoudig uit het karton en zet hem in elkaar. Bij sommige onderdelen heb je hiervoor een klein beetje lijm nodig. Zorg er dus voor dat je dit binnen handbereik hebt!

lijn groen oudersenzo
Colour Mazing

Wonderstiften

Ook bij deze set doen de wonderstiften weer hun magische werk. Extra leuk is het natuurlijk dat je deze creaties kunt neerzetten of ermee kunt spelen. Deze set heeft ook wat meer kleuren, waardoor je de kleurplaten nog kleurrijker kunt maken.

Specificaties 3D tuinset

Naam Colour mazing 3D tuinset
Merk BOTI
Prijs 15,99 euro
Leeftijd Vanaf 6 jaar
EAN 4897046471729
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
Colour Mazing

Meer Colour mazing

Heb je de slag te pakken en wil je er nog verder mee aan de slag? Er zijn diverse pakketten die variëren in prijs van 6,99 tot 15,99 euro. Het prijsverschil heeft doorgaans te maken met het aantal stiften in het pakket. Op dit moment zijn er pakketten verkrijgbaar in de thema’s: Avontuur, 3D Jungle, Jungle, Bloemblaadjes en prinsessen, Piraten en ruimteschip en de 3D tuinset.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het aantal thema’s de komende tijd nog verder zal worden uitgebreid, want het is gewoon echt heel leuk en het vraagt daarom om nog veel meer leuke thema’s!

lijn groen oudersenzo
Colour Mazing
liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Flowtonia – een rekkende sensatie die geen troep geeft
Slimi Café Squishy
Fortnite speelfiguren
Knex Safari Mates
Orb Odditeez en Slimibalzz
Smooshy Mushy Squishy flesje
Bubbleezz
Soft ’n Slo squishies

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *