Avonturenpark Hellendoorn, een veelzijdig dagje uit!

Het is vakantie, dus we gaan weer een dag op stap! Dit keer staat ‘Avonturenpark Hellendoorn’ op het programma. Voor ons niet echt naast de deur, want vanaf Den Haag is het een rit van zo’n 2 uur. Maar we zijn vaker in het park geweest en weten dus dat het de moeite waard is.

Avonturenpark Hellendoorn, een veelzijdig dagje uit!

Zinderende zomeravonden

Er zijn in het park een aantal ‘zinderende zomeravonden’ en precies als wij gaan, is het zo’n avond. Dit betekent dat het park langer is geopend (tot 22.00 uur) en dat je maar liefst tot 21.30 uur gebruik kunt maken van de attracties. Deze dagen worden op spectaculaire wijze afgesloten met een grote vuurwerkshow. We hebben dus mazzel, hoewel dit ook betekent dat het een stuk drukker is dan op andere dagen. Dat merken we direct wanneer we aan komen rijden en een paar kilometer voor het park in een file komen te staan om te kunnen parkeren.

Meer zomeravonden

Wil je ook genieten van de Zinderende zomeravonden? Dit kan nog op: 2 augustus, 9 augustus en 16 augustus.

Stuntshow ‘De Magische Maya tempel’

Zodra we het park betreden hebben we mazzel, de stuntshow staat namelijk op het punt van beginnen en we kunnen direct doorlopen om hiervan te gaan genieten. Diverse keren zijn we al in Hellendoorn geweest, maar op een of andere manier hebben we de voorgaande keren steeds deze show gemist. Gek eigenlijk want dat is helemaal niet nodig. De show wordt namelijk meerdere keren per dag opgevoerd.

Spectaculair

De High Dive stuntshow is absoluut de moeite waard om te bekijken. Er wordt van ongelooflijke hoogtes gesprongen en gevaarlijke stunts uitgevoerd. Het is een spannende, leuke show (met de nodige humor) voor het hele gezin!

Kareltje en Jasmijn

Ondanks onze eerdere bezoeken, hadden we ook nog niet eerder een bezoek gebracht aan Het Gouden Theater voor de voorstelling ‘Kareltje en Jasmijn’. Een show die vooral geschikt is voor kleinere kinderen maar waar ook heel veel (verborgen of subtiele) volwassen humor in te ontdekken valt. Ook al waren wij niet met kleine kinderen in het park, we hebben toch erg genoten van de show. Wat een heerlijke energie stralen deze twee uit. Absoluut de moeite waard om te bekijken! Ook als je geen kleine kinderen bij je hebt.

lijn groen oudersenzo
xxx

Slidepark

Het is een prachtige zomerse dag, als wij er zijn. Een bezoek aan het slidepark, mag dus niet ontbreken. Rocco, mijn puberzoon, zijn we voorlopig kwijt. Hij vermaakt zich een paar uur met de vele spectaculaire glijbanen die het park te bieden heeft. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Het kost ons de nodige moeite, hem zover te krijgen dat hij zijn zwembroek weer verruilt voor zijn korte broek om verder van het park te genieten. Aan zijn glimmende ogen te zien, heeft hij genoten.
Ook voor de kleinere kinderen is er volop waterpret te beleven. Je kúnt van de spectaculaire waterbanen af, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn ook glijbanen die meer geschikt zijn voor kleinere kinderen en ook is er waterpret mogelijk, zonder te glijden.

Extra kosten

Toegang tot het slidepark zit niet bij de entreetickets inbegrepen. Je moet hier apart voor betalen. De kosten hiervoor zijn: 3 euro p.p.

Nieuwe attractie

Voor de oudere kinderen blijven achtbanen en andere sensationele snelheden toch het meest favoriet. Dus natuurlijk moest de nieuwste attractie van Avonturenpark Hellendoorn worden uitgetest: Het drakennest! Drakennest is een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin je kunt plaatsnemen. En dat in een sfeer van ridders en draken. Hoe leuk wil je het hebben!

Nieuwe bewoonster

Met de komst van het Drakennest heeft het park er een nieuwe bewoner bij: Hellendra. Hellendra is een gewetenloze draak, dol op goud en geld. Ze pakt, wat ze pakken kan…

Kleine en grote attracties

In het park is genoeg te beleven voor groot en klein. Het is een aaneenschakeling van shows, kleine en grote attracties en dat alles in een heel gemoedelijke sfeer. Dat maakt het park zo aantrekkelijk. Een greep uit de mogelijkheden:

Sungai kalimantan (wildwaterbaan), rioolrat (achtbaan door het donker), Tornado (achtbaan), wild waterval, zweefmolen, het Galjoen (piratenschip), Tarantula Magica, Drakennest, glijbanen, dinofietsen, speeltuin, Discovery club, monorail en nog veel en veel meer.

Eén klein minpuntje

We hebben een heerlijke dag gehad met slechts één klein minpuntje. Ik werd namelijk in het aquapark gestoken door een wesp. Natuurlijk kan het park daar verder niks aan doen, maar de ‘lifeguards in het aquapark’ die verantwoordelijk zijn voor de EHBO, wisten er ook niet zoveel raad mee. Enerzijds wist ‘mijn’ lifeguard niet met zekerheid of hij iets tegen de beet had en toen hij eenmaal een vacuümpomp had gevonden, wist hij niet goed hoe hij werkte… Een extra EHBO-training, zou wat mij betreft geen overbodige luxe zijn.

Informatie over Avonturenpark Hellendoorn

Entreeprijs: 23,50 euro (online bestellen is 1 euro goedkoper)
Extra kosten Aquapark: 3,00 euro
Parkeren: 7 euro

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
www.avonturenpark.nl

liefs Marion

Meer informatie

Een dagje strand
Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?
Sfeervol lichtspektakel in Arnhemse zoo

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *