Slimi Café squishy – We gaan taartjes versieren!

Slimi Café squishy – We gaan taartjes versieren!

Met de Café squishy van BOTI ga je de ultieme ervaring beleven van de combinatie van een squishy, slijm, klei en het decoreren van taartjes. Hoe leuk wil je het hebben? Nou dat dus!

Slimi Café squishy taartje

Wat heb je ervoor nodig? Al eerste een Slimi Café squishy taartje. Die zijn er in verschillende vormen, zoals een taartpunt, cupcake, donut of ijsje. Er is zelfs een squishy-cannoli te koop! In totaal kun je kiezen uit tien verschillende squishies. Alle taartjes bestaan uit verschillende onderdelen, zodat je alles apart kunt versieren of vullen. De squishies voelen zijdezacht aan, dus de kans is groot dat je eerst een tijdje aan het knijpen bent, voor je verder gaat. En had ik al gezegd dat alles er zo smakelijk uit ziet? Je zou het liefst je tanden erin zetten. Wat ik trouwens niet aanraad.

Taart met topping

Bij het baksel wordt standaard één topping meegeleverd, maar er zijn veel meer soorten toppings verkrijgbaar. Op dit moment zijn er maar liefst negen verschillende toppings te koop, in diverse vrolijke kleurtjes. De verschillende toppings zijn gemaakt van zachte klei of slijm.

Dikke toppings

Met die verschillende toppings kun je het taartje over de top versieren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat moeite heb om de dikkere toppings uit het zakje te krijgen. Dat gaat behoorlijk lastig. Door de dop (waardoor het juist zo echt lijkt) gaat het niet lukken. Je moet echt de onderkant van het zakje open knippen. Let erop dat je dit op de aangeven kniprand doet, zodat je hem daarna nog goed kunt dichtplakken. Ik vind het een gemiste kans dat het niet gewoon via de bovenkant gaat, want dit gaat ten koste van de beleving. Hoe leuk zou het zijn geweest om juist wel via de opening aan de bovenkant de topping op het taartje te knijpen. De dunnere toppings van slijm gaan natuurlijk wel helemaal top!

lijn groen oudersenzo
Slimi Café squishy – We gaan taartjes versieren!

Versieren

Het is de bedoeling je taartje zo mooi en aantrekkelijk mogelijk te versieren en als hij dan klaar is, dan zou je hem normaal gesproken opeten. Maar dat kan nu niet. Je kunt er wel heerlijk in knijpen, zodat alles zo lekker tussen je vingers glibbert. Dat voelt niet alleen heel gek (al die verschillende zachte structuren) maar ook best prettig.

Schoonmaken en opnieuw beginnen

Na afloop haal je alles weer uit elkaar en maak je de squishy schoon. Let op, want als je verschillende klei-toppings op elkaar legt, dan gaat het aan elkaar plakken. Je kunt het daarna niet (of nauwelijks) goed scheiden om terug te stoppen in het zakje. Dit geldt natuurlijk ook voor de slijmerige toppings. Als je die gelijktijdig gebruikt, is er ook grote kans op vermenging. De klei en slijm gaan wel goed samen. Na afloop zijn deze weer goed te scheiden van elkaar, zodat je ze kunt hergebruiken. Nadat de squishy is schoon gemaakt, is hij weer klaar voor de volgende belevenis!

lijn groen oudersenzo
Slimi Café squishy – We gaan taartjes versieren!

Specificaties Slimi Café squishy

NaamSlimi Café squishy
MerkOrb
EAN0622222124106

Specificaties Slimi Cafe Toppings – Swirleez Lemonitwist

NaamSlimi Cafe Toppings – Swirleez Lemonitwist
MerkOrb
EAN0622222128166
Bestel directBol.com

Specificaties Slimi Cafe Toppings – Jameez Bluerazzleberry

NaamSlimi Cafe Toppings – Jameez Bluerazzleberry
MerkOrb
EAN0622222127107
Bestel directBol.com

Onze mening

Het concept is hartstikke leuk en ik weet zeker dat de combinatie van squishy, klei, slijm en decoreren het goed zal doen bij kinderen. Ik vind alleen de combinatie behoorlijk prijzig. De prijs van de squishy gaat nog wel en ik moet eerlijk zeggen dat hij van goede kwaliteit is. Hij voelt lekker zacht aan en knijpt prettig. De prijs van de toppings vind ik echter erg hoog. Het is natuurlijk leuk om tijdens het decoreren te kunnen kiezen uit verschillende toppings en dan wordt het wel een prijzig geheel. Jammer dat er door Bol.com nog eens een (extra) euro bovenop is gegooid. De oorspronkelijke prijs is 7,99 euro. Beetje jammer Bol.

Dat je de zakjes topping moet openknippen vind ik jammer en het lijkt mij dat de klei hierdoor het risico loopt om snel uit te drogen. Je kunt dit risico wel minimaliseren door precies op de kniprand te knippen (en dus niet zoals ik heb gedaan, een stuk daarboven). Als je goed knipt, kun je het zakje weer goed sluiten.
Omdat het product nog zo nieuw is, heb ik nog niet kunnen ondervinden hoe snel de klei uitdroogt. Voor de zekerheid heb ik hier de zakjes na afloop goed dicht geplakt met plakband.

lijn groen oudersenzo
Slimi Café squishy – We gaan taartjes versieren!

Prijzig

Waarom de toppings zo duur moeten zijn, is mij een raadsel. Het is immers gewoon wat klei of slijm in een zakje. Waarom moet dat bijna 9 euro kosten (of zonder de extra euro van Bol, toch nog altijd 8 euro)? Misschien zou het beter zijn geweest als er kleinere porties waren gemaakt, maar dan (als set met) meer kleurtjes bij elkaar. En het liefst met iets dunnere klei, zodat het ook echt uit het zakje gespoten kan worden.

De beleving is echter meer dan leuk. De squishy voelt fijn en die sensatie wordt alleen nog maar vergroot door het gebruik van verschillende toppings. Vooral de slijmerige toppings voelen erg fijn in combinatie met de squishy.

Conclusie

Conclusie: Mooi uitgevoerd, voelt fijn aan, sluit goed aan bij de huidige hypes (squishy, klei en slijm) maar het is jammer genoeg een behoorlijk prijzige combinatie, waarbij je ook nog eens de kans loopt dat de toppings snel uitdrogen omdat de onderkant moet worden opengeknipt.
Hoe duur je het maakt, bepaal je uiteindelijk natuurlijk gewoon zelf. Je kunt je ook beperken tot alleen de squishy, want daar wordt standaard één topping mee geleverd. En dan valt de prijs wel weer mee.

liefs Marion

Meer informatie

Sensory play: Zo stimuleer je zijn zintuigen!
Unicorn fun!
Slijmerige stressballen gevuld met orbs. De balzz zijn super knijpbaar
Nieuwe L.O.L. Surprise producten!
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?
Num Noms Snackables voor de mooiste bling bling glittershakes!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *