K’nex – Kid K’nex Safari Mates

K'nex - Kid K’nex Safari Mates


Wie kent het niet, het plastic constructie speelgoed K’nex. Op verschillende manieren kun je de onderdelen met elkaar combineren tot ludieke bouwwerken. Het speelgoed werd in 1989 ontwikkeld door Joel Glickman en in 1992 op de markt gebracht. Weet je hoe Joel werd geïnspireerd? Hij verveelde zich op een bruiloft en zag toen rietjes liggen waarmee hij allemaal voorwerpen begon te maken. Later heeft hij K’nex Industries opgericht om dit bijzondere speelgoed te maken. Hoe grappig is dat!

Inmiddels zijn we zo’n 20 jaar verder en zijn er heel wat verschillende bouwdozen op de markt gebracht. Op zich niet zo gek want K’nex stimuleert de creativiteit en nieuwsgierigheid. Tijdens het bouwen wordt de oog-handcoördinatie versterkt en kan een kind zijn fantasie omzetten in mooie bouwwerken. Dat maakt dit speelgoed niet alleen leuk maar ook nog eens hartstikke leerzaam.

Hoe wordt K’nex gemaakt?

Er bestaan op dit moment vijftig verschillende K’nex-onderdelen. Deze onderdelen van K’nex worden gemaakt in een speciale K’nex-fabriek in Amerika. Eerst wordt er een ontwerp gemaakt op de computer en daarna worden er mallen gemaakt. In de mallen wordt gesmolten plastic gegoten en worden de stukjes gekleurd. Na een paar uur in de hete oven is het plastic hard geworden. Dan moet er nog een handleiding bij en een doos omheen en je pakket is klaar. Daarna is het een kwestie van spelen maar!

lijn groen oudersenzo
K'nex - Kid K’nex Safari Mates

Kid K’nex Safari Mates

Dit pakket staat in het teken van de safari en bestaat uit 21 onderdelen waarmee je bijvoorbeeld deze leeuw kunt maken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Bouw gerust een volledig ander dier met de losse onderdelen. Dat is juist zo leuk aan dit soort bouwpakketten: je kunt het voorbeeld nabouwen, maar dat hoeft natuurlijk niet! Misschien is het zelfs wel veel leuker om je verbeelding te gebruiken!

Dit pakket is geschikt voor bouwers van 3 tot 5 jaar. De verschillende onderdelen in de set zijn kleurrijk en extra groot, zodat ze goed geschikt zijn voor de kleine handjes. Deze Safari set is natuurlijk slechts één van de velen bouwsets die er zijn. Is jouw kind meer het vliegende type? Dan zijn er ook stoere vliegende objecten of juist echte racemonsters voor de autoliefhebber.

lijn groen oudersenzo
xxx

Specificaties Kid K’nex Safari Mates

TitelKid K’nex Safari Mates
MerkBOTI
EAN0744476856135
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Gravitrax maakt het bouwen van een knikkerbaan ook voor volwassenen uitdagend!
Yellies Bo Dangles – Interactieve spin
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Je kind optimaal uitdagen met technisch speelgoed
Uren speelplezier met Playmobil
Fisher-Price wordt 90 jaar
Ravensburger Porsch 911R-3D puzzel

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *