Android apps krijgen speciaal label voor kinderen

Android apps krijgen speciaal label voor kinderen

In de Google Play Store staan miljoenen verschillende applicaties, maar deze zijn niet allemaal even geschikt voor kinderen. Daarom heeft Google besloten om apps een speciaal label te geven, zodat je in één oogopslag kan zien of een applicatie geschikt is voor de jeugdige gebruikers. Naast de applicaties zal er ook worden gekeken naar de eventuele advertenties. Deze maatregelen werden in mei 2019 al aangekondigd door Google. Het bedrijf wil de komende jaren meer aandacht besteden aan het veiliger maken van de Play Store.

Waarschuwingsteken

Het label is eenvoudig te herkennen, aangezien deze een roze/gele kleur kent met een waarschuwingsteken. Op het label staat dan ook de tekst ‘Niet gemaakt voor kinderen’. De labels zullen voornamelijk langskomen bij applicaties die in eerste instantie geschikt lijken voor kinderen door de vrolijke afbeeldingen, maar dat dus niet zijn. Het label moet uitkomst bieden voor kinderen, ouders en recensenten. Voor de laatstgenoemde groep zou het verwarring kunnen voorkomen.

Play Store

Applicaties verschijnen pas in de Play Store nadat deze zijn goedgekeurd door Google. Het zou voor de makers van de applicaties nu gemakkelijker worden om goedkeuring te krijgen voor de app door het label toe te voegen, daarnaast zal de keuring een stuk sneller verlopen. Google heeft het kinderlabel ook toegevoegd aan enkele van zijn eigen applicaties, waardoor Google Voice en Google VR Services. Ontwikkelaars van de applicaties hebben tot 1 september de tijd om het label toe te voegen aan de bestaande apps.

lijn groen oudersenzo
Android apps krijgen speciaal label voor kinderen

Geschikte applicaties

Het zal voor de gebruiker eenvoudiger worden om geschikte applicaties voor kinderen te vinden. Maar op diverse sites kan je ook handige lijstjes vinden van geschikte apps. Heb jij ook kinderen die nog niet toe zijn aan de tienerjaren, dan heeft app.nl een mooie lijst met handige apps.

liefs Marion

Extra informatie

Yubo – de dating app voor tieners
Online oplichting, hoe bescherm je jezelf hiertegen?
Smartfoons en pubers
Telefoon beschermen? Zo doe je dat!
Vanaf welke leeftijd is de iPad geschikt?
Eerste mobiel voor je kind
Privacy van je kinderen
Pas op met USB laders
Privacy van je kind op social media
De eerste mobiel voor je kind

Bronvermelding

Stockfoto’s: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerking.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *