Kraamcadeaus waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt

Kraamcadeaus

Kraamcadeaus kunnen best lastig zijn om uit te kiezen. Zeker als je heel dicht bij de nieuwe ouders staat, en graag iets speciaals wil geven. Rompertjes en sokjes zijn altijd een veilige keuze, maar als je iets origineler uit de hoek wil komen, is het soms even zoeken. Om je een beetje te helpen, heeft 24Baby.nl de leukste kraamcadeautjes voor je op een rij gezet.

Een set met nachtkleding

Vergeet jij op vakantie ook altijd om je pyjama in te pakken? Precies hetzelfde gebeurt vaak met het aanschaffen van de babyuitzet. Aan pakken luiers en rompertjes denkt iedereen, maar de babypyjama wordt nogal eens vergeten. Het ideale kraamcadeau dus, want nachtkleding is erg belangrijk voor een pasgeboren kindje. Tijdens het slapen koelt een baby namelijk erg af, want hij vindt het nog moeilijk om zichzelf warm te houden. Een zachte pyjama helpt hierbij, en staat ook nog eens ontzettend schattig.

Een persoonlijk schilderij

De geboorte van een kind is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. Het is dus zeker een goed idee om nieuwe ouders iets te geven waarmee ze die speciale dag kunnen herinneren. Via Etsy of freelance illustratoren kan je voor een vriendelijk prijsje een geboortebord laten maken. Hierop staat vaak de geboortedatum, de naam van het kindje en het geboortegewicht, samen met een mooie illustratie. Ben je creatief aangelegd, dan kan je natuurlijk ook zelf aan de slag.

lijn groen oudersenzo
Kraamcadeaus

Voorleesboeken

Veel kraamcadeaus zijn vooral bedoeld voor de eerste weken of maanden van de baby’s leven. Wil je liever iets geven dat wat langer meegaat, kies dan voor een mooi sprookjesboek. Bijna alle kinderen genieten van voorlezen, en een dik boek met mooie plaatjes geeft nog jarenlang plezier. Misschien word jij wel de favoriete voorleestante of -oom van de kleine. Om het extra speciaal te maken, kan je een persoonlijke boodschap op het schutblad schrijven. Leuk voor later!

Een familie-uitje

Een kraamcadeau hoeft niet altijd materieel te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een gezinsuitje, zoals een abonnement op de dierentuin. In de kraamweek heeft het kersverse gezin hier misschien nog weinig aan, maar over een paar maanden zullen ze met volle teugen genieten. Door te kiezen voor een abonnement, weet je zeker dat er nog lang van je cadeau kan worden genoten. Misschien mag je zelfs wel een keertje mee naar de aapjes?

Een spaarrekening voor de kleine

Dit klinkt misschien een beetje saai, maar veel ouders willen graag sparen voor hun kindje. Vraag eens na of er al een spaarrekening is geopend, en kijk of je hier een bijdrage aan kan leveren. Je moet er iets langer op wachten, maar de dankbaarheid van je nieuwe kleine vriendje zal groot zijn als hij straks zijn rijbewijs kan halen dankzij dat spaargeld. Ben je slim met beleggen, dan kan je ook overwegen om uit naam van de baby een investering te doen.

Oppasdiensten

Natuurlijk, de eerste tijd willen de nieuwbakken ouders hun baby voor geen goud loslaten. Maar na een paar maanden willen ze misschien wel weer eens met zijn tweeën een weekendje weg. Een cadeaubon voor een hotelovernachting is dan een welkom cadeau. En als je dan ook nog aanbiedt om dat weekend voor hun kindje te zorgen, kan je helemaal niet meer stuk.

Ovenschotels

In de kraamweek komt er veel op je af als nieuwe ouder. Er is ineens een kleine baby die veel zorg en aandacht nodig heeft. Tel daar het bijkomen van de bevalling bij op, en je snapt dat koken even niet zo hoog op de prioriteitenlijst staat. Het is dan erg fijn als de kraamvisite wat makkelijk op te warmen eten meebrengt. Met dit kraamcadeau zorg je ervoor dat de jonge ouders hun vitaminen binnenkrijgen zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Ze zullen je dankbaar zijn.

liefs Marion

Extra informatie

Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!
Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?!
Originele cadeautips voor de (aanstaande) opa en oma
Kraamcadeaus waarmee je goed voor de dag kunt komen!
Goed advies in je kraamweek: volg je gevoel!
De kraamtijd, een bijzondere maar soms ook onzekere tijd
Kraamtradities in binnen- en buitenland
De trends bij geboortekaartjes. Wat gaan we dit jaar doen?
Geboortebedankjes, een leuke geste voor het kraambezoek
Kraamcadeautjes op een rij!
Persoonlijke kraamcadeaus van Beebieshop
Het leukste geboortefeest organiseer je zelf!
Kraamfeest, hoe organiseer je een bijzonder feest?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door 24Baby.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *