Op zoek naar duurzame kraamcadeaus? Dit zijn de allerleukste!

Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!

Op zoek naar een kraamcadeau? Dan kan je uiteraard kiezen voor een standaard babypakje of een geboortetegeltje. Maar wat is er mooier dan juist bij een kraamcadeau voor duurzaam te gaan? Want dit pasgeboren mensje wil immers ook heel lang kunnen genieten van een gezonde wereld… Natuurlijk is er veel meer mogelijk dan wat wij je laten zien, maar ter inspiratie de leukste duurzame kraamcadeaus op een rijtje…

Plant een geboorteboompje

Een cadeau wat niet duurzamer of hoopvoller kan zijn dan het planten van een boompje. Een boom staat immers voor het leven. Zonder bomen geen toekomst! Je kunt een geboorteboom laten planten en hiervoor een certificaat ontvangen op naam van de baby. Dit is het tastbare wat je kunt schenken. Maar je kunt het ook nog veel dichterbij houden. Koop een boompje en overhandig die aan de kraamouders. Een boom laten planten kan via meerdere organisaties. Op Staatsbosbeheer kan je al een aantal mogelijkheden zien, maar er zijn er meer. Je kunt een boompje kopen bij een kweker of in een tuincentrum, maar ook via internet. Bij laatstgenoemde kan je kiezen voor een boompje die ook echt bedoeld is om weg te geven. Een leuke tekst of mooie wens erbij is dan zo geregeld.

Wasbare luiers

Wasbare luiers kunnen best prijzig in de aanschaf zijn. Als je ze eenmaal hebt, zijn ze uiteindelijk veel goedkoper. Dus is de moeder van plan om luiers te gaan wassen in plaats van mee te werken aan de overgrote afvalberg van luiers? Dan kan dit een prachtig, duurzaam cadeau zijn! Wel denken aan het milieu en toch gaan voor het gemak van de wegwerpluier? Dan kunnen eco-merken de uitkomst zijn!

Bijtring of fopspeen van natuurrubber

Plastic is een ramp voor de natuur én regelmatig is er weer in het nieuws dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Ze bestaan: fopspenen of bijtringen van natuurrubber. Minder belastend voor de natuur want ze zijn voor 100% biologisch afbreekbaar. En een mooi bijkomend voordeel: ze zouden ook langer heel blijven dan de synthetische fopspenen. Bijtringen, waarbij de baby dus echt op een plastic ring zit te bijten, zijn van natuurrubber ook gewoon gezonder voor de baby. Er zitten immers geen weekmakers in of andere enge stoffen zoals BPA of PVC.

lijn groen oudersenzo
Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!

Een kinderstoel die meegroeit

Een gewone kinderstoel groeit de baby/peuter toch echt al met een jaar of twee uit (beetje afhankelijk van de grootte) én je peuter voelt zich opeens ook gewoon te groot en wil ook zelf op een stoel zitten. Met een kinderstoel die meegroeit heb je die problemen niet en kan je kind zijn hele kindertijd gewoon van genieten. Als je voor de Tripp trapp kiest of iets wat daarop lijkt, dan heb je een stoel waarbij het zitplankje gewoon kan zakken, zodat het steeds lager komt te zitten. Het kan heel wat kilo’s dragen, dus ook dat is geen probleem. Het eetplankje kan je eraan schroeven als je kind nog een baby of dreumes is, en daarna kan de stoel zonder plankje gewoon dienen als een gewone stoel aan de eettafel. Lekker duurzaam dus!

Meegroeikleding!

Vind je het leuk om toch wel iets met kleertjes te doen? Maar vind je het ook zo zonde als dit met een paar weken alweer te klein is en het schattige jurkje of pakje verbannen wordt naar de tweedehandswinkel? Er is kleding te koop die meegroeit! En dat wel tot 3 maten. Te mooi om waar te zijn. Als je dan ook nog kiest voor kleding die duurzaam wordt gemaakt onder eerlijke omstandigheden, dan ben je helemaal goed bezig.

Vraag om duurzame cadeaus

Ben je als ouder van de baby zelf graag bezig met duurzaamheid? Dit mag je rustig op het geboortekaartje zetten! Zo weet de kraamvisite dat je het liefst iets duurzaams wilt hebben. Je kunt ook heel bewust voor een bepaald cadeau vragen. Zit je niet te wachten op een kast vol kleertjes die ze dus maar 1 keer zal dragen? Speelgoed waarbij hij de helft zal laten liggen omdat zijn interesse bij iets heel anders ligt (en dat weet je immers nog helemaal niet als hij net geboren is), vraag dan om hele andere dingen en zet dat gewoon als cadeautip of -wens op het kaartje. Hierbij kan je denken aan dingen als:

  • Geld voor een goed doel
  • Geld voor de spaarrekening van de baby
  • Een cursus babymassage of babyzwemmen
  • Een leuke fotoshoot van jullie als gezin of alleen van de baby
  • Een cadeaubon voor een bepaalde babywinkel
  • Geld voor iets groots wat je echt nodig hebt: het ledikantje voor straks, bijvoorbeeld
  • Geld voor een weekendje weg met het gezin
  • Geld voor een cursus over een opvoedstijl
liefs Wil

Meer informatie

Chocolade in de brievenbus? Zelfs bij tropische temperaturen goed mogelijk!
Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?!
Kraamcadeaus waarmee je goed voor de dag kunt komen!
Kraamcadeautjes op een rij!
Persoonlijke kraamcadeaus van Beebieshop
Kraamcadeaus waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt
Kraamfeest, hoe organiseer je een bijzonder feest?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *