Ik testte de elektrische mamafiets van Stella… en werd aangenaam verrast!

Ik testte de elektrische mamafiets van Stella... en werd aangenaam verrast! #blog4

Minstens twee keer per week ben ik wel op één van mijn fietsen te vinden. Als bewoner van de Veluwe zit ik natuurlijk dicht bij het vuur: deze omgeving kent de meest epische mountainbike- en fietsroutes. Ik rijd in principe op alles dat van staal, aluminium of carbon gemaakt is en op twee wielen staat: van racefiets tot stadsfiets, van mountainbike tot trekkingfiets. Maar wanneer mij gevraagd wordt of ik een elektrische moederfiets van Stella wil testen, ben ik in eerste instantie toch wel wat sceptisch. Elektrisch rijden, daar ben ik toch veel te jong voor?

Klantvriendelijke omgeving

De volgende dag stap ik een testcenter van Stella in de buurt binnen. Ondanks de drukte word ik net als de andere klanten vriendelijk ontvangen door de medewerkers. Het valt me eigenlijk direct op dat geïnteresseerden van alle leeftijden het testcenter bezoeken. Na voorzien te zijn van deskundig advies en een kopje prima cappuccino, krijg ik de nieuwe mamafiets Fiore mee voor een testrit. Toch wel een beetje spannend, zo’n eerste keer op een e-bike.

Veiligheid boven alles

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de mamafiets Fiore. De elektrische fiets heeft een hip design: hier kun je met een gerust hart op gespot worden. Het model heeft een lage instap, waardoor je ook als mama met twee kinderen in de zitjes gemakkelijk op de fiets stapt. De tweepoot standaard en de stuurblokkering zorgen ervoor dat de fiets altijd stabiel blijft staan en niet kan omvallen.

Als het op veiligheid aankomt heeft Stella werkelijk aan alles gedacht met deze moederfiets. De display op het stuur is goed leesbaar, duidelijk en overzichtelijk. Ook is het paneel gemakkelijk en snel met één hand te bedienen, zodat je je ogen op de weg kunt houden wanneer je er lekker met je kinderen op uit gaat. Hoe je de fiets kunt bedienen wijst zich eigenlijk vanzelf: zelfs ik als e-bike leek heb het zó door.

lijn groen oudersenzo
Ik testte de elektrische mamafiets van Stella... en werd aangenaam verrast! #blog4

Maar hoe rijdt hij nou?

Nog geen tien minuten nadat ik op de mamafiets wegrijd uit het testcenter, fiets ik door de Veluwse bossen. Voor heel weinig inspanning krijg ik heel veel terug: een snelheid van ruim 24 kilometer per uur en trapondersteuning die soepel en fijn aanvoelt. Ik ben zeker niet de lichtste, maar de e-bike voelt betrouwbaar en stabiel aan onder mijn gewicht. Dat kan ook niet anders, want de fiets is zo ontworpen dat er een volwassene met twee kinderen op kan rijden.

De ondersteuning kan ingesteld worden op vijf verschillende niveaus: van een lichte ondersteuning tot een ferm steuntje in de rug. Op stand vijf voelt zelfs een flinke klim heuvelopwaarts als een vlak fietspad. De Stella Fiore fietst echt heerlijk weg. Ik kan niet wachten tot ik thuis ben, om iedereen enthousiast te vertellen over mijn eerste ervaring met een elektrische fiets.

Een gezond alternatief

Eigenlijk biedt de Stella Fiore het comfort van een luxe stadsfiets, maar dan met de mogelijkheid om je razendsnel te verplaatsen. Een e-bike zou dus een gezond alternatief kunnen zijn voor het pakken van de auto, bijvoorbeeld naar je werk. Zo spaar je geld voor brandstof uit én ben je in beweging. Ook zul je niet bezweet op het werk aankomen na 25 kilometer fietsen. Je bepaalt namelijk helemaal hoeveel inspanning je wil verrichten. Met een volle accu kun je ongeveer 100 kilometer maken, dus leef je uit!

Zou ik hem zelf aanschaffen?

Mijn eerste ervaring met elektrisch fietsen heeft een positieve indruk achtergelaten. Zou ik de mamafiets van Stella zelf aanschaffen? Als ik nu kleine kinderen zou hebben, absoluut! Zo’n acht jaar geleden kocht ik zelf een moederfiets. Een loodzwaar, onhandig bakbeest waar nauwelijks op vooruit te komen was. Binnen drie weken na aankoop stond de fiets weer op Marktplaats. Met de Stella Fiore zou ik daar geen last van hebben gehad. Ook in heuvelachtig gebied of met forse tegenwind toer je op een relaxte manier naar je plaats van bestemming.

lijn groen oudersenzo
xxx

Stella: een wereld vol keuzemogelijkheden

Ook wanneer je niet op zoek bent naar een mamafiets, heeft Stella tal van andere opties waaruit je kunt kiezen. Ik kijk mijn ogen uit in het testcenter. Zo valt mijn oog direct op de sportieve speed pedelec: een snelle, robuuste speed e-bike waarop je snelheden tot 45 kilometer per uur kan behalen. Dat redde ik nog niet op mijn supersnelle racefiets. Zelfs niet in mijn slankere dagen!

Ook de e-bike Vicenza Superior Nero heeft direct mijn aandacht. Deze hippe allrounder wordt in 2017 door de Consumentenbond verkozen tot ‘Beste Koop’ in de e-bike test van dat jaar.
Wat me ook opvalt is dat Stella fietsen eigenlijk heel betaalbaar zijn. Zeker wanneer je ze vergelijkt met e-bikes van andere merken. Zo zijn de fietsen voor een breed publiek bereikbaar, en dat zie je terug in het testcenter. Allemaal blije mensen, van jong tot oud!

Liefs Amber

Extra informatie

De allermooiste fietsroutes van Nederland
Veilig op de e-bike – 10 tips voor een veilige rit
Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips
Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *