De allerleukste & meest originele kraamcadeautjes op een rij!

De allerleukste & meest originele kraamcadeautjes op een rij!

Krijgt één van je dierbaren binnenkort een kindje? Dan ben je vast en zeker al aan het nadenken over kraamcadeaus. Maar natuurlijk wil je niet met het zoveelste afgezaagde rompertje aankomen. Daarom zetten we de allerleukste, meest originele kraamcadeautjes voor je op een rij. Hiermee kun je écht aankomen bij de kersverse ouder(s)!

Een fles wijn & een saunabon

Trakteer de kersverse moeder eens lekker op een fles wijn en een bon voor de sauna na de bevalling. Ze heeft immers een heel nieuw mens gecreëerd. Daarvoor heeft ze 9 maanden lang veel moeten opgeven, waaronder een heerlijk wijntje op z’n tijd. Kraamcadeaus richten zich altijd vooral op de baby. Logisch natuurlijk, maar geloof ons: de baby zal niets tekortkomen. Iedereen koopt namelijk al een rompertje, een lief mutsje of een paar schattige babyschoentjes.

Met jouw cadeau kan de nieuwe mama zichzelf eens heerlijk verwennen. Houdt ze niet van de sauna? Dan kun je haar ook een cadeaukaart voor een restaurant, een hotelovernachting of een andere ontspannende activiteit geven. Ga je zelf niet met haar mee? Bied dan aan om op de baby te passen. Echt: veel moeders vinden het fantastisch als de kraamvisite niet alleen bij de baby stilstaat, maar ook bij hun welzijn.

Een mooie bos bloemen

En dan niet zo’n flutbosje dat je snel bij een benzinepomp kunt scoren. Nee, een echte, mooie en weelderige bos bloemen die speciaal voor de kraamvrouw is samengesteld door een bloemist. Geef er een mooie en unieke vaas bij en je kraamcadeau is compleet. Zo laat je aan de ouder(s) zien dat je ook aan hen hebt gedacht. Bovendien vrolijkt zo’n mooie bos bloemen het huis direct helemaal op!

lijn groen oudersenzo
De allerleukste & meest originele kraamcadeautjes op een rij!
lijn groen oudersenzo

Babyschoentjes

Ja ja, we noemden ze net al even als cadeau dat iedereen geeft. En dat klopt natuurlijk ook. Maar kan een baby eigenlijk wel genoeg paar babyschoentjes hebben? Daarnaast is het ene paar natuurlijk ook stukken leuker dan het andere paar. Zo maakt het merk Shoesme babyschoentjes voor zowel jongens als meisjes, waar je echt héél vrolijk van wordt. En de kersverse mama hoogst waarschijnlijk ook! De babyschoentjes van dit mooie merk zijn heel geschikt wanneer de baby eindelijk zijn eerste stapjes gaat zetten. Tot die tijd staan ze ook heel hip bij werkelijk elke babyoutfit, dus doe er je voordeel mee.

Een baby fietszitje

Het klinkt waarschijnlijk heel raar, maar ik zelf was ontzettend blij toen ik van een tante een fietszitje kreeg toen mijn zoon eenmaal geboren was. Het was een zitje dat voorop de fiets kon, zodat ik de baby toen hij eenmaal kon zitten heel makkelijk overal mee naartoe nam. Een fietszitje is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kinderwagen – niet iets dat je gelijk aanschaft tijdens je zwangerschap. Het is immers meer een zorg voor later: de meeste kinderen kunnen met 6 à 7 maanden pas een beetje zitten. Voor ze mee kunnen in zo’n fietszitje ben je dus al even verder. Maar voor je het weet, is het zover. En dan ben je blij dat je alvast een fietszitje hebt.

In dezelfde categorie kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie, stevige en kwalitatief hoogwaardige draagdoek. Zeker als de moeder liever wandelt dan fietst. Zo kan de kleine spruit vanaf het eerste moment altijd mee naar buiten!

Een babybadjas

Een superzachte badjas voor de baby: dat is nog eens een leuk en uniek kraamcadeau. Bij veel online winkels kun je de naam van de baby er zelfs op laten borduren. Een badjas voor baby’s is ontzettend handig als het kleintje net uit bad komt. Zo krijgt hij of zij het niet snel koud! Ik gaf mijn beste vriendin een tijdje terug een babybadjasje na de bevalling, en ze stelde het zeer op prijs. De baby heeft hem ook regelmatig aan, zelfs nu nog!

Wat is het leukste kraamcadeau dat je zelf ooit mocht ontvangen óf hebt gegeven? We lezen het graag terug in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!
Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?!
Kraamcadeaus waarmee je goed voor de dag kunt komen!
Goed advies in je kraamweek: volg je gevoel!
Geboortebedankjes, een leuke geste voor het kraambezoek
Geboorte versiering, wat is er te koop?
Het leukste geboortefeest organiseer je zelf!
Geboorteaangifte
Kraamfeest
Kraamtradities in binnen- en buitenland
Kraamcadeaus waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Schoenen.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *