Geboortebedankjes, een leuke geste voor het kraambezoek

Geboortebedankjes

De gasten bedanken omdat ze zijn geweest: je doet het vaak met een kinderfeestje of bij je bruiloft. Dus waarom niet geboortebedankjes als het kraambezoek naar huis gaat? En dat hoeft helemaal niet alleen bij een kraamfeest hoor! Dat kan ook prima bij kraamvisite thuis! Wil je ook de visite bedanken? Ga dan gezellig aan de knutsel (doe dit dus al in je zwangerschap…) of koop leuke geschenkjes!

Waar kun je voor geboortebedankjes terecht?

Steeds vaker kan het kraambezoek rekenen op een leuk geboortebedankje. Geboortebedankjes zijn een leuke manier om de kraamvisite te bedanken voor hun komst. Er zijn inmiddels talloze mogelijkheden om je kraamvisite een lief en leuk aandenken mee te geven aan de geboorte van je kindje. Vaak kun je hiervoor terecht bij de drukker van je geboortekaartjes of je kunt zelf iets in elkaar knutselen. Maar met twee linker handen én een saaie drukker, is er gelukkig nog geen man overboord. Er zijn meerdere bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in een klein aandenken voor huwelijk, doop of geboorte.

Mogelijkheden geboortebedankjes

Misschien heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan, er komt immers al zoveel om de hoek kijken. Dan zou je natuurlijk gewoon internet rond kunnen surfen op zoek naar leuke geschenkjes. Maar misschien wil een aanstaande grootouder of tante (of oom natuurlijk) wel aan de slag! Dat kan uiteraard ook prima. Of je doet het natuurlijk lekker zelf. Het is hartstikke leuk om zo al bezig te zijn met babyzaken als je nog zwanger bent! Maak in ieder geval een keuze waar je zelf blij van wordt, want tegen de klok in moeten werken terwijl je hoogzwanger bent is niet echt een aanrader…

lijn groen oudersenzo
Geboortebedankjes

Geboortebedankjes.com

Nog op zoek? Surf dan eens naar de website Geboortebedankjes.com. Hier vind je een groot aanbod leuke geboortebedankjes. Je kunt hier al terecht vanaf 0,75 cent per cadeautje, zodat je, ook met een klein budget, goed kunt slagen. Ben je zelf een beetje handig? Dan hebben zij ook diverse benodigdheden om zelf iets leuks te maken, zoals tulle, doosjes, linten en kaartjes. Maar ook als je zelf niet aan de slag wilt, kun je hier voor de leukste kant-en-klare bedankjes terecht. Onze voorkeur? Kijk eens naar de schattige collectie van ‘Raf de Giraf’. Wedden dat ook jij verliefd wordt?!

De makkelijkste manier: kopen

Kraam- of geboortebedankjes zijn in heel veel variaties te koop. Vaak zitten er snoepjes in verwerkt, maar je kan ook sleutelhangertjes kopen. Uiteraard alles in roze of blauw en gelukkig komt er ook regelmatig neutralere kleuren voor, want niet iedereen weet immers of ze een zoontje of dochtertje krijgen! Of je kan roze of blauw gewoon niet meer zien omdat alles in die kleuren is, dat kan natuurlijk ook nog! Mijn favoriete kleur was mint als babykleur en ik vind het dan ook heerlijk om die kleur terug te zien. Maar goed, dat is gewoon persoonlijke heimwee…

Een persoonlijke touch is natuurlijk wel zo leuk, dus kan je vaak een kaartje ofzo eraan laten maken waarop de naam van je kindje komt (oké, dan weet je dus ook of je voor blauw of roze moet gaan) en eventueel de datum van de geboorte.

Welke geboortebedankjes kun je kopen?

Het lijstje is natuurlijk bij lange na niet compleet, maar hier wat ideetjes wat je kan kopen op dit gebied:

  • Snoepdoosjes met vulling
  • Sleutelhangers
  • Flesjes (met snoepjes)
  • Pen met een kaartje
  • Fotoclips
  • Mini-knuffeltjes
  • Plastic bolletjes met een knuffeltje erin
  • Zeepjes in de kleur
  • Bad eendjes

Geboortebedankjes zelf maken

Niet ieders portemonnee is bodemloos. Wil je toch je kraambezoek een aandenken mee geven, dan hoef je écht niet diep in de buidel tasten. Koop een stuk wit gaas en knip hier kleine vierkantjes van. Je koopt een zak met hartjessnoepjes en legt er twee, drie of vier op een vierkantje van gaas. Knoop er een cadeau lintje omheen, print eventueel kleine fotootjes uit van het kersverse prinsje of prinsesje, gaatje erin, lintje erdoor en knoop het geheel dicht. Makkelijk te maken en niet duur. In plaats van wit gaas kun je natuurlijk ook een stukje cellofaan papier gebruiken.

Zelf maken zorgt voor talloze mogelijkheden. Maak het niet te ingewikkeld! Je kunt zelf onderdelen kopen en dan een leuk item hiervan samenstellen. Bijvoorbeeld kleine, miniknuffeltjes kopen en dan zelf een kaartje erbij maken. Of van die kleine weckflesjes kopen en deze vullen met roze of blauwe snoepjes. Of je gaat uiteraard voor groter werk en maakt echt alles zelf. Van vilt, bijvoorbeeld, kan je hele leuke dingetjes maken, zoals een beertje of een baby. Of koop kleine notitieblokjes en schrijf op het kaftje voorop in mooie letters de naam van je kindje. Hoe meer het je eigen idee is, hoe origineler, uiteraard. Maar je kunt ook leuke ideetjes opdoen op internet!

Ter inspiratie om zelf te maken

Dan dus ook maar even een lijstje met ideetjes wat je zoal zelf maken kunt!

Vilten baby’tjes, beertjes, muisjes et cetera.
Met handletteren een kaftje van een notitieblokje versieren.
Linnen tasjes versieren met de naam van je kind.
Van vilt een sleutelhanger maken.
Met macramé een sleutelhanger maken. Doe dit in de beruchte kleuren en doe er bijvoorbeeld een bedeltje met de beginletter van de baby aan.
Brei piepkleine truitjes en borduur hier de eerste letter op.
Brei een babyslofje (mini) en maak hier een sleutelhanger van.
Maak zelf doosjes van karton of dikker papier (waarop je dus allerlei informatie kan zetten) en vul deze met snoepjes. Maak zelf zeepjes…
Ook leuk is het maken van luiertjes van stukjes stof!

Leuk uitstallen

Het is ontzettend leuk om deze presentjes mooi te presenteren. Je kunt bijvoorbeeld pennen zo bij elkaar zetten dat het een rondje vormt. Door met piepschuim o.i.d. te werken kan je hoogteverschillen maken en zo de vorm van een bruidstaart na maken.

Koop een rieten mand waar je de presentjes mooi in neer kan zetten. Of doe het op een mooie schaal.

Zelf ben ik ooit op kraamvisite geweest bij een kennisje, die een tak had staan met daaraan baby’tjes in een doekje. Dit was gemaakt van vilt. Echt heel leuk!

Bij een kraamfeest is zo’n ‘blikvanger’ uiteraard heel leuk. Maar een tak of een taart kan uiteraard ook prima gewoon thuis staan, waarbij iedere bezoeker gewoon er één item van meekrijgt! Want ook dit bezoek wordt (juist) op prijs gesteld, toch?!

liefs Wil

Meer informatie

10 dingen die je beter niet kunt zeggen tijdens het kraambezoek
Kraamvisite, zo houd je het voor je baby fijn
Geboortegedichtjes, een liefdevolle toevoeging op het geboortekaartje
Goed advies in je kraamweek: volg je gevoel!
De meest voorkomende kraamtradities. Waar kies jij voor?
Geboortekaartjes thema trends 2021
Het leukste geboortefeest organiseer je zelf!
Gratis babyboxen. Leuk of meuk?
Kraamtradities in binnen- en buitenland
De trends bij geboortekaartjes. Wat gaan we dit jaar doen?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Geboortebedankjes.com.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *