Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?!

Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?

Op kraamvisite gaan is altijd bijzonder. Zo’n pasgeboren baby blijft immers een groot wondertje, waar jij even heel dichtbij getuige van mag zijn. Als de moeder en/of vader dan ook nog eens een dierbaar persoon is, dan wil je toch heel graag met een mooi geschenk laten zien dat je blij voor ze bent. Maar hoe maak je kraamcadeaus persoonlijk?

Hydrofiele doeken

Je kunt kiezen voor mooie babyartikelen. Door niet te kiezen voor een standaard artikel uit het gewone warenhuis of babyzaak, maar te gaan voor een babyartikel met iets persoonlijks erop, wordt het heel bijzonder. Hydrofiele doeken zijn bijvoorbeeld heel bruikbaar bij een baby. Niet alleen als luier (zoals ze vooral vroeger gebruikt werden) maar voor nog veel meer praktische zaken.  Het is ideaal om je baby ermee af te drogen. Juist omdat het dunner is dan een gewone handdoek kan je goed bij alle plooitjes komen. Het neemt snel vocht op en dat is dus prettig. Maar ook als een doek om over de kinderwagen heen te hangen bij te veel zonlicht, bijvoorbeeld. Of als je de babykleertjes aan een kruikje opwarmt voor na het badje, kan je er deze doek extra omheen slaan. Zo blijft de warmte goed in de kleertjes zitten. Je maakt het persoonlijk door de naam van de baby erop te laten borduren. Kies voor de kleur van de baby uitzet of de babykamer en je zit helemaal goed!

Zelf breien

Kleine slofjes of een klein babytruitje zijn zo gemaakt! Kan jij breien, dan is dit een prachtig idee. Ook hiermee kan je scoren door de juiste kleur te kiezen en er bijvoorbeeld de naam op te mazen. Het idee dat jij er toch je tijd uitgebreid ingestoken hebt maakt het al persoonlijker dan een truitje uit de winkel.

lijn groen oudersenzo
Welke kersverse moeder wordt nou niet blij van deze kraamcadeaus?

Andere naam artikelen

Je kunt natuurlijk nog meer artikelen persoonlijker maken door de naam van het kind erop te laten zetten. En daarbij mag je ook best kiezen voor een artikel waar het iets aan heeft als het wat groter is. Denk maar aan:

  • Rugzak kind
  • Broodtrommeltje voor school
  • Kleding in grotere maten
  • Houten blokken
  • Houten hamerbank
  • Badjas
  • Loopauto (met naam!)

Zeker als ze zelf hun naam kunnen lezen is het juist ontzettend leuk voor het kind zelf om de eigen naam erop te hebben staan!

Met een foto

Ook bij dit soort geschenken kan een fotoartikel mooi zijn. De foto van de baby dus op een artikel laten zetten wat voor de baby is. Ook hierbij kan je denken aan kleding, broodtrommeltjes of drinkbekers. Vind je het fijn om juist ook de moeder (of vader) een cadeautje te geven, dan kan je kiezen voor nog heel veel andere foto-producten. Een kalender, een agenda of misschien een mooie tas?

Doe iets met het geboortekaartje

Meestal zullen de ouders lang bezig geweest zijn om het mooiste geboortekaartje te vinden of te ontwerpen voor hun baby. Ben jij een beetje handig, dan is het een mooi plan om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn programma’s die van een foto een borduurpatroon maken. Maak een duidelijke foto van het kaartje en borduur dit voor de ouders. Dit kan prachtig opgehangen worden op de babykamer. Natuurlijk snappen zij ook wel dat je dan niet meteen het cadeautje de eerste week al klaar hebt… Of maak er een ander kunstwerk van door bijvoorbeeld de afbeeldingen en teksten die op het kaartje te staan te gebruiken voor een mooi scrapwerk voor aan de muur!

Kraammanden

Wil je de moeder verrassen met een hele kraammand? Dan kan je helemaal los gaan met je ideetjes. Ook hierin kan je meerdere kanten op. Ga je voor allemaal kleine, zelfgemaakte pakjes waarvan ze er iedere dag 1 mag open maken? Kies je voor een bepaalde kleur als thema of voor een bepaald onderwerp? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar leuk is het zeker! Zijn er al meer kinderen in het gezin? Dan zou je ook voor ieder kind een klein mandje erbij kunnen doen. Voor hen is het immers allemaal al raar en alle aandacht gaat al vooral uit naar de baby. Merken dat ook zij niet vergeten worden is heel fijn. Zeker als ze nog erg klein zijn en het daardoor nog niet allemaal kunnen plaatsen!

liefs Wil

Meer informatie

Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!
De leukste cadeautjes komen gewoon via de brievenbus!
Originele cadeautips voor de (aanstaande) opa en oma
Kraamcadeaus waarmee je goed voor de dag kunt komen!
Kraamcadeautjes op een rij!
Kraamcadeaus waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kraam-cadeau.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *