Een sieraad als geboorteherinnering (top 5)

Wist je dat in Engeland bijna 40% van de vrouwen na de zwangerschap een cadeau krijgt? Het wordt ook wel ‘baargoud’ genoemd, en wordt nu ook steeds populairder in Nederland. Zo krijgen dames vaak een designer tas, mooie schoenen, een nieuw mobieltje, maar op stip nummer 1 staat toch wel sieraden.
Een echte tastbare herinnering aan de geboorte waar de kersverse mama haar kindje elke dag bij zich kan dragen. Maar welke soorten geboortesieraden zijn er nou? We zetten hier de top 5 geboortsieraden op een rijtje

Een sieraad als geboorteherinnering (top 5)

1. Een ketting met geboortestenen

De sieraden met geboortestenen zijn het perfecte cadeau om je kinderen dichtbij te dragen. Elke geboortedatum heeft z’n eigen geboortesteen, waarbij je het sieraad nóg persoonlijker kan maken met een gravure van geboortedatum en naam. De mooiste kwaliteit zijn de Swarovski® geboortestenen met een prachtige glinstering.
Of je nu één kindje hebt, of de leider bent van een stam, een geboorsteen sieraad creëert voor elke moeder een prachtig cadeau.

Bij elke maand hoort een geboortesteeen

Januari: granaat
februari: amethyst
maart: aquamarijn
april: diamant
mei: smaragd
juni: lichte amethyst
juli: robijn
augustus: peridot
september: saffier
oktober: rozenkwarts
november: geel topaas
december: blaauw topaas

2. Geef een kraamcadeau met naam, extra persoonlijk!

Een babynaam kiezen? Wat een klus is dat voor de aanstaande papa’s en mama’s. Maar dan valt met trots het geboortekaartje door de bus, met de naam die zij naar veel wikken en wegen hebben uitgekozen. Hoe bijzonder is het om deze zorgvuldig uitgekozen naam terug te laten komen op jouw kraamcadeau? Met dit cadeau zit je zeker goed omdat je iets échts persoonlijks geeft en laat zien dat moeite hebt gedaan voor iets bijzonders. Een kraamcadeau met naam staat niet voor niets in de lijst van meest gewaardeerde kraamcadeaus van kersverse ouders (bron: Kidstoday).

3. Een babyarmbandje met haar naam erin gegraveerd

Deze tip is niet voor mama, maar voor het kleine wondertje. Wil jij ook wel eens wat anders geven dan een knuffelbeestje? Een baby armbandje van glanzende pareltjes is het perfecte kraamcadeau om de kersverse moeder mee te verrassen. Extra persoonlijk maak je het baby juweeltje met een naam- of tekstbedel. We graveren graag de geboortedatum, voornaam of datum van haar doopsel. Met dit bijzondere persoonlijke kraamcadeau kan je zeker aankomen, succes verzekerd.

4. Ketting met gegraveerde kindernamen

Welke mama is nu niet trots op haar kinderen? Daarom is het geven van een naamketting erg bijzonder als ‘baargoud’ cadeau. Bij KAYAsieraden.nl spotten ze schitterende exemplaren van echt zilver, ze hebben bijvoorbeeld een groot aantal zilveren mama kettingen waarin je een naam, woord of datum kan graveren, speciaal voor mama. Zo kan ze haar kinderen dichtbij haar hart dragen.

5. Moeder dochter sieraden

Baby sieraden mét bijpassende mama sieraden zijn een perfecte kraamcadeau! Samen liefdevol verbonden, voor nu en altijd. Een Mom & Me setje bestaat uit een armband voor mama én haar pasgeboren baby. Kies voor twee bolle hartjes die zeggen ‘ik hou van jou’. Of geef de symbolische ‘key to my heart’ set, aan het baby sieraad een sleuteltje, aan die van mama een slotje. Zo draagt de kleine meid de sleutel tot mama’s hart, hoe lief is dat? Een altijd-goed-cadeau voor elke mama.

Wij vinden het geven van baargoud als erkenning voor de kersverse mama, een mooie traditie. En jij?

liefs Marion

Meer informatie

Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad
Kraamcadeaus – Tips voor de leukste kraamcadeaus!

Bronvermelding

© Tekst en afbeeldingen: Kaya Sieraden

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *