Een eigen werkplek thuis realiseren

Je hebt een gezin én je werk: een bekend fenomeen natuurlijk. Maar misschien ben je ook wel een thuiswerker? Of het nu komt omdat het thuiswerken toch wel beviel tijdens de pandemie en je met je werkgever hebt besloten vaker vanuit huis te werken óf omdat je eigen baas bent: je werkt thuis en je hebt dus eigenlijk een eigen werkplek nodig. Hoe realiseer je dat en wat heb je zoal nodig?

Waarom een eigen werkplek ideaal is

Natuurlijk kan je ook je laptop midden tussen je knutselende kinderen zetten en samen met hen aan dezelfde tafel bezig zijn…Maar ideaal is anders. Voor je het weet zetten ze ook hun schaar in jouw documenten, bij wijze van spreken. Je zult continu alles weer weg moeten leggen én je zit altijd tussen de kinderen. Op zich heel fijn, maar niet als jij je moet concentreren en zij dan net blijven zeuren of gillen. Moet je ook toezicht houden op de kids? Of is je partner of een oppas aanwezig die de kinderen in de gaten houdt? Neem dat even mee voor de oplossing die je gaat zoeken!

Structureel thuiswerken

Tijdens de pandemie heb je misschien ook gewoon aan de ‘keukentafel’ gewerkt, maar toen dacht je nog dat het tijdelijk was. Heb je besloten om meer vanuit huis te werken of ga je voor jezelf beginnen? Dan wordt het toch tijd voor een eigen werkplek. Want dan is het immers niet meer voor maar even…

lijn groen oudersenzo
Een eigen werkplek thuis realiseren

De voordelen van een eigen werkplek

De voordelen van je eigen werkplek zijn onder andere:

Je kunt alles laten liggen en niemand anders mag eraan komen

Afhankelijk van de mogelijkheden en omstandigheden kan je kiezen voor een plek waar je ongestoord kunt werken (als je de kinderen niet onder je hoede hebt)

Je kunt kiezen voor meubilair die je helpen gezond te zitten

Je kunt al je spullen zo rangschikken dat je altijd weet waar wat is en je niet eerst weer naar een andere plek hoeft. Lockerkasten van Officetopper zijn hiervoor ideaal.

Wat heb je nodig voor jouw eigen ‘kantoor’?

Om je eigen kantoor zo in te richten dat je goed kunt werken heb je als groot meubilair nodig:

Een bureau of werktafel op de juiste hoogte

Een bureaustoel die uiteraard ook goed moet passen bij jou en het bureau

Opbergruimte, zoals de eerdergenoemde lockerkasten bijvoorbeeld. Heb je veel ordners en weinig plek, dan is een ronddraaiende ordner molen misschien wel de oplossing!

Een computer of laptop, beeldscherm(en), printer

Bij Officetopper kan je in het menu kiezen voor ‘thuiswerken’ en kan je prima ideeën opdoen voor jouw eigen thuiswerkplekje of zelfs kantoor.

Waar maak je jouw eigen thuiswerkplek?

Je eigen thuiskantoor, zullen we maar zeggen, kan op meerdere plekken gerealiseerd worden. Het hangt natuurlijk af van jouw woonsituatie wat mogelijk is en óf je ook ondertussen de kinderen (of de hond) in de gaten moet houden. Maar er zijn talloze ideeën te bedenken waar je jouw werktafel zou kunnen neerzetten.

Een eigen kamer

De meest ideale situatie is natuurlijk als je een eigen kamer kunt realiseren. Staat er ergens een slaapkamer leeg te staan of dient het enkel als logeerkamer? Dan kan je die prima gebruiken. Het eventuele bed kan je immers gewoon laten staan. Vind je dat niet fijn, maar wil je wel een plek houden waar een logee zou kunnen slapen? Kies dan voor een bedbank. Heb je een mooi zitje bij je werkplek en als het moet dient het als bed! Geen slaapkamer over, maar wel een zolder? Kan je daar niet een mooi hoekje afschermen voor jezelf?

Werken bij de kids

Werk je juist thuis om zo de kinderen niet naar een oppas te hoeven brengen? Dan zal je wel beneden moeten blijven, om hen in de gaten te houden. Toch is ook dan een eigen hoek erg fijn, om zo je spullen efficiënt neer te kunnen leggen en niet alles steeds op te hoeven ruimen of kwijt te zijn. Scheelt echt wel tijd als je niet steeds alles opnieuw moet neerzetten en dat soort dingen. Kijk eens of er ergens in je kamer een hoekje is waar weinig gebeurt en waar je een werktafel(tje) neer zou kunnen zetten. Onder de trap? In een hoekje van de kamer? Naast de speelhoek van de kinderen? Bijvoorbeeld met een kast, waarbij aan de ene kant jouw ordners en dergelijke staan en aan de kant van de speelhoek speelgoed… Heb je meteen een leuke afscheiding en het is ook nog eens nuttig.

Weinig plek in huis?

Andere originele ideeën kunnen zijn:

Verwijder de deur naar de trapkast en zet daar je bureautje in of een werktafel.

Op je eigen slaapkamer (niet ideaal…)

Maak langs de muur een smalle plank die je doortrekt over de hele lengte. Een deel is jouw werkplek, de rest kan je gebruiken als bijvoorbeeld televisiemeubel en om leuke accessoires op te zetten.

Gebruik een tafel die je kunt opklappen. Niet ideaal omdat je zo nog alles moet opruimen, maar je kunt wel werken zonder tussen het speelgoed te zitten. Ben je klaar, dan klap je de tafel op en heb je weer meer ruimte in je kamer.

liefs Wil

Meer informatie

Met deze eenvoudige tips houd je de werkkamer koel
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken!
Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker
Voor wie is hybride werken interessant?
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Wat heb je nodig voor een video-overleg?
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Officetopper.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *