Nieuwe boeken maart 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken maart 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Eindelijk, het is weer maart! De maand waarin de lente gaat beginnen. Als ik nu naar buiten kijk, zie ik daar nog niet zoveel van en ook binnen vind ik het nog behoorlijk koud. Ik heb dus maar een lekker dik vest aangetrokken en laat me vooral verwarmen met de gedachte, dat deze maand officieel de lente gaat beginnen. Wat kijk ik hier naar uit! Heerlijk van het mooie weer genieten, veel buiten zijn, lezen in de zon, en ik weet niet hoe het met jou zit, maar heel veel meer heb ik dan niet nodig om mij gelukkig te voelen! Voor dit heerlijke vooruitzicht, heb ik dit keer maar liefst acht titels uitgezocht om te bespreken in deze blog met nieuwe boeken maart 2023.

Nieuwe boeken maart 2023

Het is een leuke verzameling geworden, voor groot en klein. Fijne voorleesboeken, een sportief boek voor de liefhebber, een boekje voor de allerkleinste, inspirerende titels om ons mentaal te prikkelen en boeken waar we iets van kunnen leren. Van alles wat dus! Laat die zon maar snel gaan schijnen, dan kunnen we weer heerlijk met een boek naar buiten! Ik wens jullie alvast heel veel leesplezier en… bij de volgende boekbespreking is de LENTE BEGONNEN! Tot volgende maand!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

De dieren om ons heen

Wat een super schattig (en vooral leerzaam) boekje! Het boekje is stevig uitgevoerd, zodat het ook geschikt is voor de kleine handjes. De illustraties zijn prachtig en het boekje staat vol interessante informatie. Met dit boekje leren kinderen op een leuke manier over de natuur om ons heen. Hoe leven de dieren? Hoe zien ze eruit? Welk geluid maken ze? Waar slapen ze? Hoe zien hun voetsporen eruit? En nog veel meer!

Omschrijving inhoud

In dit prachtige kartonboek maken jonge kinderen vanaf 2 jaar kennis met de dieren om ons heen: in het bos, in het veld, in het water en op de boerderij. Ontdek hoe de verschillende dieren heten, waar ze wonen, welk geluid ze maken, hoe hun sporen eruitzien en nog veel meer! Dankzij de eenvoudige teksten en de prachtige illustraties ontdekken kinderen al vanaf jonge leeftijd hoe mooi en boeiend de natuur kan zijn!

Specificaties De dieren om ons heen

Titel De dieren om ons heen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044763683
Aantal pagina’s 20
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

De zeven stappen naar succesvol ouderschap – basisboek

Ken je de uitdrukking: “Een opvoeder is een stakker die in het duister tast”? Menig jonge ouders zal zich – zo nu en dan – in die uitdrukking kunnen vinden. Opvoeden is niet altijd even makkelijk en soms gaat het met vallen en opstaan. Een beetje hulp kan welkom zijn. Hedvig Montgomery kan je die hulp geven, met meer dan 20 jaar ervaring als familietherapeut weet ze waar ze het over heeft.

Omschrijving inhoud

Hoe krijg je een gelukkig kind? Hoe voed je zelfvertrouwen, hoe bereid je een kind voor op de verdrietige dingen in het leven en hoe boos mag je eigenlijk worden? Wat is de meest gemaakte fout van ouders? En wat is het allerbelangrijkste wat je als ouder kunt doen tijdens het opgroeien van je kind?

De zeven stappen naar succesvol ouderschap is een modern naslagwerk voor 21e-eeuwse ouders. In zeven makkelijke stappen helpt psycholoog en familietherapeut Hedvig Montgomery opvoeders hoe ze ervoor kunnen zorgen dat zij en hun kinderen tevreden en gelukkig zijn, met zichzelf en met elkaar. Dit is hét boek voor iedere ouder die het beste uit zichzelf wil halen.

Specificaties De zeven stappen naar succesvol ouderschap – basisboek

Titel De zeven stappen naar succesvol ouderschap – basisboek
Uitgeverij LEV.
ISBN 9789400510852
Aantal pagina’s 186
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

Blessurevrij en pijnloos wielrennen

Mijn partner springt – als het mooi weer is – regelmatig op de racefiets, vaak samen met mijn beste vriend. Met elkaar trappen ze tijdens zo’n ritje “makkelijk” zo’n 100 km weg. De ene keer wat verder dan de andere keer. Ze zijn beiden geen pro’s, dus het moet vooral leuk zijn. En daarin schuilt ook direct het gevaar… want als je “ongetraind” of minstens “niet goed genoeg bent voorbereid” schuilt een blessure in een klein hoekje. Dit boek leek mij dus een nuttig cadeau aan de heren.

Omschrijving inhoud

De meest voorkomende wielerblessures en -ongemakken zelf herkennen, behandelen en voorkomen Een vervelende tinteling in je handen tijdens het wielrennen, stijfheid in je achillespees de ochtend na een training en een scherpe pijn in je nek elke keer dat je je hoofd draait… Als je regelmatig op de fiets zit, dan heb je ongetwijfeld al eens last gehad van een van deze kwaaltjes. Gelukkig hoef je je niet direct naar je huisarts te reppen, want veel wielerblessures en -kwaaltjes kun je gemakkelijk zelf voorkomen en behandelen.

In dit boek leer je alles over de meest voorkomende wielerblessures, hoe ze ontstaan, wat de symptomen zijn, wat je zelf kunt doen om ze te vermijden en wanneer je het best professionele hulp kunt inschakelen. Loop je toch nog een blessure op, dan vind je in dit boek voor elk type blessure concrete behandelingstips en -adviezen alsook een reeks revalidatieoefeningen, zodat je binnen de kortste keren weer zonder pijn op je racefiets zit.

Specificaties Blessurevrij en pijnloos wielrennen

Titel Blessurevrij en pijnloos wielrennen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044748918
Aantal pagina’s 176
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

Baby’s allerliefste kijkboekje

Je kunt vroeg genoeg beginnen met het voorlezen (of doorbladeren) van boekjes. Het is niet alleen super leerzaam en woordenschat verruimend voor je kindje, maar het zijn ook van die heerlijke knusse momenten! Laat je baby genieten van deze felle kleuren en contrasten. Hij zal het ongetwijfeld fascinerend vinden.

Omschrijving inhoud

Al vanaf 12 weken kan je baby genieten van dit bijzondere boekje. Baby’s kunnen erg geboeid kijken naar plaatjes met een felle kleur en een hoog contrast. Houd het boekje voor je kind, laat hem of haar rustig kijken en stimuleer op die manier de visuele ontwikkeling!

Specificaties Baby’s allerliefste kijkboekje

Titel Baby’s allerliefste kijkboekje
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044763805
Aantal pagina’s 16
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

Het goede in ons

Iedere ouders snakt wel eens naar een goed opvoedadvies. Dr. Becky is een opvoedgoeroe die ouders goed begrijpt, steunt en géén schuldgevoel aanpraat. In dit boek deelt zij haar visie op het ouderschap! Het boek is niet alleen super interessant, het steekt vooral een hart onder de riem!

Omschrijving inhoud

Verbinding boven verbetering, dat is wat dr. Becky ouders wil meegeven. Beloningen, time-outs… veel van de bekende opvoedtechnieken gaan om het vormen van gedrag, niet over het opvoeden van personen. Hiermee geven we onze kinderen niet de juiste eigenschappen mee. Het ouderschap zet bovendien jouw relatie met hoe je zelf bent opgevoed op scherp, waardoor veel ouders zich verloren voelen en bang zijn hun kinderen tekort te doen.

In dit boek deelt Kennedy haar kijk op het ouderschap, compleet met praktische handvatten, zodat ouders vanuit een plek van onzekerheid en zelfkritiek naar een plek van vertrouwen kunnen komen.

Specificaties Het goede in ons

Titel Het goede in ons
Uitgeverij LEV.
ISBN 9789400515673
Aantal pagina’s 400
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

Oom Tijs gaat trouwen

Een boek over twee mannen die gaan trouwen, waarvan er eentje de favoriete oom van Cato is. In dit boek draait het om liefde, de fijne band van familie en aandacht moeten delen. Hoe moeilijk vindt jou kind om aandacht te moeten delen? Met dit boek kun je het bespreekbaar maken.

Omschrijving inhoud

Cato is echt dol op haar oom Tijs. Maar dan kondigt oom Tijs aan dat hij gaat trouwen. Iedereen is dolblij – behalve Cato. Want wat nu als oom Tijs straks geen tijd meer heeft om samen te gaan picknicken, of om te gaan zwemmen, of te gaan vliegeren? Cato wil leuke dingen blijven doen met haar oom, maar ze is bang alles gaat veranderen. Kunnen oom Tijs en zijn verloofde David aan Cato laten zien dat ze geen oom kwijtraakt, maar dat ze er juist nog eentje bij krijgt? In dit vrolijke en kleurrijke verhaal vol liefde leert Cato wat familie echt betekent. Het is een perfect boek voor alle kinderen die hun favoriete volwassene weleens moeten delen!

Specificaties Oom Tijs gaat trouwen

Titel Oom Tijs gaat trouwen
Uitgeverij Flamingo kinderboeken
ISBN 9789045328089
Aantal pagina’s 32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

De thuisblijfvader

Of je het nu wilt of niet, de rol van thuisblijfvader blijkt minder vanzelfsprekend dan het zou moeten zijn. Veel vaders spreken nog over een “papadag” of “oppasdag”, terwijl het natuurlijk iedere dag “papadag” is. Je bent immers 24/7 vader en niet voor een dagje. De rol van vaders kan nog wel een upgrade gebruiken. Boeken zoals “De thuisblijfvader” hebben in dit proces een belangrijke functie; dit openhartige verhaal onderstreept immers een keuzemogelijkheid…

Omschrijving inhoud

Hoe is het om als man fulltime voor je kinderen te zorgen terwijl je vrouw kostwinner is? En waarom zou je dat überhaupt willen? Dit en meer lees je in De thuisblijfvader. Alle subsidies, papadagen en ouderverlof ten spijt is de rol van Nederlandse vaders nog altijd heel beperkt. Zo progressief als wij Nederlanders vinden dat we zijn, zo conservatief blijken we. Waar tachtig procent van de jonge ouderstellen tijdens de zwangerschap nog zegt alles 50/50 te willen verdelen, blijkt slechts elf procent daar daadwerkelijk in te slagen. Kan dat niet anders?

In De thuisblijfvader neemt Tim Gouw de lezer mee in zijn persoonlijke verhaal. Hoe kijkt Tims omgeving tegen zijn besluit aan? In hoeverre verschillen zijn aanpak en inzichten van die van thuisblijfmoeders? De thuisblijfvader confronteert en laat zien welke (voor)oordelen we nog steeds hebben als het aankomt op zwangerschap, opvoeding en de zorg voor onze kinderen. Maar bovenal is het een lofzang op het ouderschap: of je nu vader of moeder bent.

Specificaties De thuisblijfvader

Titel De thuisblijfvader
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
ISBN 9789464042160
Aantal pagina’s 240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken maart 2023
lijn groen oudersenzo

De veer van de vuurvogel

Beer draagt een groot geheim met zich mee… hij voelt zich namelijk helemaal geen beer. Hij durft niet wat andere beren wel durven. Tot op een bijzondere nacht… Een mooi boek over anders zijn, leren, groeien en vooral geloven in jezelf! Een mooie boodschap voor de kids.

Omschrijving inhoud

Een krachtig kinderboek over het ontdekken van de vonk die jou zo bijzonder maakt. Met oogverblindend mooie illustraties van Sandra Dieckmann.

Kleine Beer heeft een geheim – diep van binnen voelt hij zich niet echt een beer. Dan daalt op een nacht de wonderbaarlijke vuurvogel neer, die Kleine Beer een magische veer geeft. Kan die veer Kleine Beer helpen te ontdekken wie hij werkelijk is? Of droeg hij het antwoord op die vraag altijd al in zich?

Specificaties De veer van de vuurvogel

Titel De veer van de vuurvogel
Uitgeverij Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789060389645
Aantal pagina’s 32
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken april 2023
De nieuwe boeken februari 2023
Nieuwe boeken november 2022
Nieuwe boeken oktober 2022

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Nieuwe boeken maart 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *