Bakerpraatjes om zwanger te worden

Bakerpraatjes zwanger worden

Draag je een muts tijdens de baby making seks? Dan wordt het een meisje! Wil je liever een jongetje, dan laat je je partner een muts op zetten. Ze zijn op geen enkele wetenschap gebaseerd maar ze gaan al tijden mee, de bakerpraatjes. Ook al is er geen enkele basis om de bakerpraatjes serieus te nemen, ze blijven natuurlijk wél leuk om te lezen!

Wat zijn bakerpraatjes?

Bakerpraatjes zijn (van oorsprong) onjuiste beweringen die bakers deden betreffende conceptie, zwangerschap, bevalling en babytijd. Bakerpraatjes berusten vaak op bijgeloof. Soms werden echter bewust onjuiste dingen verteld, om bijvoorbeeld vragende kinderen niets “wijs” te maken, zoals ‘Kinderen komen uit de boerenkool’ of ‘Kinderen worden door de ooievaar gebracht’. Ook dit zijn bakerpraatjes. Bakerpraatjes zijn van alle tijden, ze bestaan nog steeds. De meeste bakerpraatjes gaan over het voorspellen van het geslacht. De kans dat het goed is, is – met 50% kans – best groot.

Bakerpraatjes om zwanger te worden

Draagt de vrouw een muts tijdens de gemeenschap dan wordt het een meisje. Voor een jongetje, moet de man een muts opzetten.
Probeer de missionarishouding als je moeite hebt met zwanger worden.
Voor een jongetje moet de vrouw tijdens de gemeenschap haar linker heup wat hoger houden, zodat de zaadjes van de man naar rechts lopen.
Vrij op het moment van de eisprong en je maakt meer kans op een jongetje. ‘Mannetjes-zaad’ zwemt sneller, maar leeft korter. ‘Meisjes-zaad’ is langzamer, maar leeft langer. Vrij je dus voor de eisprong, dan is de kans op een meisje groter.
Als je een meisje wilt, ga dan zelf boven tijdens het vrijen. Wil je juist een jongetje? Ga dan maar lekker liggen en laat je partner boven.

lijn groen oudersenzo
Bakerpraatjes om zwanger te worden

Bakerpraatjes wordt het een jongen of meisje?

Slaap je met je hoofd naar het noorden? Dan krijg je vast een jongetje! Naar het zuiden wijst op een meisje.
Puntige buik? Een jongetje! Ronde buik? Een meisje!
Last van ruwe handen, reken dan maar op een jongen. Zijn ze juist lekker zacht, dan wordt het een meisje.
Ben je tijdens de zwangerschap mooi en besteed je veel tijd aan jezelf, dan wordt het een jongetje. Verwaarloos je daarentegen jezelf, dan wordt het een meisje. Zij ontneemt je alle schoonheid.

Zijn je ribben bont en blauw geschopt? Dan krijg je vast een jongen. Meisjes trappen liever wat lager.
Als de aanstaande moeder veel last heeft van pukkeltjes (gezicht, décolleté en schouders) dan wordt het een meisje!
Heeft je buik de vorm van een watermeloen? Dan wordt je ouders van een dochter. Lijkt je buik op een voetbal, dan zit er een zoon aan te komen.
Groeien je nagels sneller en worden ze sterker? Dan krijg je een jongen. Is het gewoon hetzelfde, reken dan maar op een meisje.
Slaap je voornamelijk op je rechterzij? Reken dan op een meisje. Slaap je liever op je linkerzij, dan wijst het op een jongen.
Meisje schoppen liever rechts, jongetjes schoppen liever links.
Tijdens je zwangerschap geen taille meer te ontdekken? Dan krijg je vast een meisje! Een jongetje laat nog wel wat van je figuur over.

Draag je hem hoog?

Wanneer de aanstaande vader veel in gewicht aankomt, reken dan maar op een jongen. Maar als hij gewoon slank blijft, wordt het een meisje.
Draag je hoog? Dan krijg je een meisje. Ligt je kindje laag, dan wordt het vast een jongen
Meisjes maken je slaperig en een jongetje zorgt ervoor dat je juist wat minder behoefte hebt aan slaap.
Gevoelige of pijnlijke navel? Een meisje! Voel je niets bijzonders aan je navel? Reken dan maar op een jongetje
Bij een jongetje wordt alleen je buik dikker, bij een meisje worden je billen ook dikker.
Jongetjes hebben een voorkeur voor hun hoofdje links en meisjes liggen graag met hun hoofdje rechts.
Groeien de haartjes op je benen of buik harder dan normaal? Dan wijst dit op een zoon. Maar als het hetzelfde is, dan is het een meisje.

Dromen kunnen voorspellend zijn…

Heb je veel trek in vers sinaasappelsap? Dan krijg je een meisje. Zo niet? Dan krijg je natuurlijk een jongen.
Je gezicht wordt dikker bij een meisje, als je gezicht hetzelfde blijft dan krijg je een jongen.
Dromen kunnen voorspellend zijn. Droom je vaak van een meisje of juist van een jongen? Hier kun je het geslacht van je toekomstige baby uit afleiden.
Leg een tissue plat op de tafel en vraag de toekomstige mama dit op te pakken. Pakt ze hem bij het randje, dan verwacht ze een meisje. Pakt ze hem bij een van de hoeken, dan wordt het een jongetje.

Dunner haar

Wordt je haar iedere dag een beetje dunner? Dan zit er een meisje aan te komen. Wordt het echter iedere dag mooier en voller? Reken dan maar op een jongetje.
Is de toekomstige vader actief op gebied van klusjes? Dan wordt het vast een zoon! Zo niet, dan zit er een dochtertje aan te komen.
Heeft de aanstaande moeder vaak een ochtendhumeur? Dan krijgt ze vast een meisje. Maar wanneer ze heel vrolijk is en veel lacht, dan wordt het vast een jongen.
Vind je de kapjes van het brood heerlijk? Reken dan maar op een jongen. Wil je ze juist helemaal niet? Dan krijg je vast en zeker een meisje.
Pak je een koffiekopje bij het oortje? Dan krijg je een jongen. Houd je hem echter met beide handen vast, dan wordt het een meisje.

Koude voeten?

Last van koude voeten? Dan krijg je vast een jongen. Merk je helemaal geen verschil? Dan wordt het vast een meisje.
Bij een jongetje krijg je stevige benen. Bij een meisje zijn ze juist slanker en mooier.
Pak samen met je partner een vorkbeentje van een kip en trek hier beide aan (totdat het uit elkaar getrokken is).
Heeft de aanstaande mama het grootste stuk? Dan wordt het een meisje! Heeft papa echter het grootste stuk, reken dan maar op een jongen.
Bereid je meer tijd aan het bereiden van eten, dan wordt het vast een jongen! Een meisje is namelijk al tevreden met een boterham met pindakaas.
Midden in de nacht ineens trek in zure haring en/of augurken? Vast een jongen! Van een meisje ga je verlangen naar ijs en chocolade of andere zoete dingen.

De gedachten van je partner…

Denkt jouw partner tijdens het vrijen dat je heel mooi bent, dan krijg je vast een meisje.
Als bij je eerste kindje het kruintje van zijn haar in het midden ligt, wordt de volgende een jongen. Ligt het meer opzij dan wordt het een meisje.
Problemen met de ademhaling? Dan krijg je vast een jongen! Helemaal geen problemen met de ademhaling, reken dan maar op een meisje.
Is de aanstaande vader wat nerveuzer dan normaal? Dan krijg je vast een meisje! Is hij juist heerlijk ontspannen, dan komt er vast een jongetje aan!
Is je weerstand verlaagd en ben je steeds verkouden, dan krijg je een meisje. Maar als je juist blakend van gezondheid bent, dan kun je op een jongen rekenen.
Vaak misselijk en veel overgeven? Dan wordt het vast en zeker een meisje!

liefs Marion

Meer informatie

Zijn bakerpraatjes eigenlijk wel onschuldig?
Zwangerschapsfabeltjes – Ze weten het allemaal beter
10x Sneller zwanger worden. Maar hoe dan?
Chinese conceptietabel
Doeltreffende baby making seks. Hoe dan?
Vruchtbaarheidsproblemen en een zwangerschapswens
Jongetje of meisje? Bepaal zelf het geslacht!
Bakerpraatjes zwangerschap
Cyclus en vruchtbaarheid. Inzicht in je cyclus!
Billings Ovulatiemethode. Bereken je vruchtbare dagen!
Vruchtbaarheid en voeding. Eet je vruchtbaar!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *