Wil je een meisje of jongen? Zo beïnvloed je het geslacht.

Wil je een meisje of jongen? Zo beïnvloed je het geslacht.

Misschien heb je al vier meisjes en wil je toch nog dolgraag een jongetje? Of heb je altijd al gedroomd van een meisje? Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je kindje gezond is, maar als je nou de natuur een klein handje kon helpen, zou je dat dan doen? En zou je dan kiezen voor een meisje of een jongetje? Je kunt namelijk een kleine beetje je kans vergroten…

Geen toverstokje

Er bestaat geen toverstokje waarmee je het gewenste geslacht van je baby kunt toveren. De meningen of je echt kunt beïnvloeden of je een meisje of jongen krijgt, zijn best verdeeld, maar… met de juiste timing kun je de natuur een klein beetje sturen. Het is dan wel heel belangrijk dat jij je cyclus goed in beeld hebt gebracht en precies weet wanneer je ovulatie plaatsvindt. Waarom dit zo belangrijk is? Nou hierom!

Twee soorten zaadcellen

Er zijn twee soorten zaadcellen: zaadcellen met het mannelijke Y-chromosoom en zaadcellen met het vrouwelijke X-chromosoom. Laten we ze gemakshalve “jongenszaadjes en meisjeszaadjes” noemen. Zij zijn bepalend voor het geslacht van je kindje. De jongenszaadjes zijn sneller dan de meisjeszaadjes, maar… ze leven korter in de baarmoeder. Het meisjeszaadje kan daarentegen wat langer overleven in de baarmoeder. En daarom is die ovulatiedatum zo handig om te weten, want als jij precies weet wanneer je ovulatie is, kan je heel gericht vrijen.

Moment van vrijen

Vrijen jullie wat langer van tevoren? Dan is de kans groot dat het een meisje wordt. De jongenszaadjes zijn op het moment van de ovulatie dan waarschijnlijk al dood. Maar als je nou juist een jongen wil, dan kun je het beste vlak voor de eisprong vrijen, want zij zijn sneller dan de meisjeszaadjes en zullen dus eerder bij de rijpe eicel zijn. Op deze manier kun je de natuur een klein beetje sturen.

lijn groen oudersenzo
Wil je een meisje of jongen? Zo beïnvloed je het geslacht.

Een orgasme

Een orgasme van de vrouw kan ook van invloed zijn, volgens de Amerikaanse Dr. Shettles. Een orgasme schijnt de pH-waarde te veranderen en maakt de omgeving minder ‘zuur’. Dit is een voordeel voor de jongentjeszaadjes! Die kunnen dan wat langer blijven leven. Wil je juist een meisje? Dan kun je beter even geen orgasme hebben, zodat je vagina wat zuurder blijft.

Chinese conceptietabel

Natuurlijk kun je ook de Chinese conceptietabel raadplegen, maar dan moet je wel eerst uitrekenen wanneer je kindje zou zijn uitgerekend als het tijdens deze ovulatie raak zou zijn. In de tabel kies je dan je leeftijd en de maand dat je zou zijn uitgerekend en dan zie je vanzelf of het een meisje of jongen zou gaan worden.
Of het echt heel waarheidsgetrouw is, durf ik te betwijfelen. Echte zekerheid krijg je natuurlijk niet.

Op dieet

Volgens Annet Noorlander (Gender consulent) kun je middels het slikken van bepaalde mineralen ook het geslacht beïnvloeden. Als je een meisje wilt kun je het beste meer calcium en magnesium slikken en minder kalium en natrium. Wil je liever een jongetje? Dan geldt het precies andersom.

Het eten van meer zure producten (citrusvruchten, groente) verhoogt ook de zuurtegraad in de vagina, dit zou de kans op een meisje vergroten. En als je daarentegen liever een jongetje krijgt, dan kun je juist die producten even vermijden en wat noten eten, of brood, rood vlees, vis en granen.

Succes?

Heeft het bij jou succes gehad? Dan wil dat natuurlijk helemaal nog niet zeggen of het ook echt hiermee te maken heeft gehad. Laten we eerlijk zijn, je hebt altijd 50 procent kans en dat is best een behoorlijk groot percentage.

Mogelijk

Natuurlijk is het mogelijk om vooraf een selectie te maken en alleen die zaadcellen te gebruiken van een geslacht naar keuze. Maar in Nederland wordt dit alleen maar gedaan als er een medische noodzaak is. Denk bijvoorbeeld aan een erfelijke ziekte die zich specifiek richt op een bepaalde sexe.

Is een voorkeur erg?

Sommige ouders durven het bijna niet hardop uit te spreken dat ze het liefste een ‘meisje’ of het liefste een ‘jongen’ willen hebben. Standaard wordt er natuurlijk gelijk gereageerd ‘als het maar gezond is’. Maar een voorkeur hebben, is helemaal niet zo erg hoor. Je bent echt niet de enige! En als je kindje eenmaal is geboren en het blijkt toch net die andere sexe te zijn? Ook dan ga je er ongetwijfeld zielsveel van houden!

liefs Marion

Meer informatie

Genetisch materiaal van je baby
Jongetje of meisje? Bepaal zelf het geslacht!
Doeltreffende baby making seks. Hoe dan?
Vruchtbaarheidsproblemen en een zwangerschapswens

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *