5x Zwangerschapsverlof – Wat doe je tijdens je zwangerschapsverlof?

Ik heb de neiging om te zeggen: Lekker helemaal niks! Maar de kans is groot dat je je dood gaat vervelen, dus dat is eigenlijk geen optie. Alleen maar niks doen is trouwens ook niet leuk. Je kunt beter allerlei andere dingen ondernemen, waar je voorheen geen tijd voor had en na de komst van je kindje ook geen tijd meer voor gaat hebben! Zoals? Nou ik weet wel een paar dingen!

5x Zwangerschapsverlof - Wat doe je tijdens je zwangerschapsverlof?

1. Foto’s uitzoeken

Bij mij liggen er nog dozen en laden vol met oude foto’s. Foto’s die een keer moeten worden uitgezocht in een fotoboek moeten worden geplakt. Met al die digitale foto’s van tegenwoordig, heb je weliswaar geen laden of dozen meer nodig, maar het slurpt wel je computer vol. En laten we eerlijk zijn, als al die foto’s ergens op je computer staan, kijk je er toch ook niet meer naar? Je hebt die foto’s niet gemaakt om ergens op een directory te laten staan. Het zijn immers tastbare beelden van mooie herinneren. Misschien niet ál die duizenden foto’s, maar die paar speciale, verdienen natuurlijk wel een mooi plekje. Bijvoorbeeld in een digitaal fotoalbum. Dat uitzoeken is vaak nog een behoorlijke klus, maar ja, daar heb je nou net even de tijd voor! Voetjes in de lucht, zodat ze niet vollopen met water en sorteren maar!

2. Series kijken!

Gewoon een hele dag door en je hoeft je niet eens schuldig te voelen! Je bent namelijk heel zinvol bezig, namelijk je kindje groot genoeg laten worden voor de komst op deze wereld! Dat is echt zinvol genoeg. Kun je voor de rest met de beentjes omhoog naar Netflix kijken en die serie achter elkaar uit kijken. Straks heb je daar toch geen tijd meer voor.

3. Lezen

Vierkante oogjes gekregen van het pixels kijken? Dan ligt er vast nog wel een boek dat je nog had willen lezen. Ik heb hier wel tien van dat soort boeken liggen, in de hoek van mijn kast. Die liggen daar te wachten tot ik een keer tijd heb. Maar dat heb ik dus nooit (hooguit een keer tijdens de vakantie, maar dan lees ik er ook geen tien). Jij hebt het nu wel! Jij kunt gewoon heerlijk op de buik kruipen, kop warme thee erbij, misschien een dekentje over je benen en genieten van een goed boek. Hoe ontspannen wil je het hebben! Misschien kun je nog iemand vinden die dan gelijk je voetjes wil masseren? Dat zou helemaal fijn zijn.

4. Sociale contacten

Het is nu het moment nog gezellig met vriendinnen af te spreken. Als je voldoende energie hebt, kun je naar ze toe of met elkaar afspreken op een gezellig terras en als je wat minder energie hebt, laat je ze gewoon bij je thuiskomen. Als je baby er eenmaal is, heb je voorlopig niet zoveel tijd meer om ongestoord met ze te kunnen kletsen! Nu nog even extra van genieten dus. Net als tijd met je partner! Nu kun je nog gezellig met hem uiteten zonder oppas te moeten regelen en op de tijd te letten of last te krijgen van lekkende borsten omdat die geen rekening houden met het feit dat jij een romantische datenight hebt.

5. Voorbereiden op bevalling

Okay, dit is natuurlijk wel een nuttig dingetje. Dit kun je fysiek doen middels zwangerschapsoefeningen en mentaal kun je dit doen door bijvoorbeeld een geboorteplan te schrijven of informatie te vergaren over de bevalling.
Maar daar heb je natuurlijk he-le-maal geen dagtaak aan, zodat er volop ruimte blijft voor de andere vier punten!

Genieten!

ik zou zeggen geniet van deze weken. Voor je het weet ben je aan het rennen en vliegen om je kindje te verzorgen. Er breekt een volledig nieuwe tijd aan, waar jullie gezin verandert van 2 naar 3 of van 3 naar 4 of van… De hoeveelste zwangerschap het ook is, de komst van een nieuw kindje is altijd weer even bijzonder maar het geeft ook altijd weer een hoop veranderingen, stress en een beroving van de tijd voor jezelf.

Niks mis mee, dus even een paar weken lekker te genieten en alleen maar dingen te doen die je leuk vindt! Geniet van deze laatste loodjes!

liefs Marion

Meer informatie

Goed advies in je kraamweek: volg je gevoel!
Zo regel je het geboorteverlof en kort verzuimverlof
Zwangerschapscursussen, wat is er allemaal mogelijk?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *