Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!

Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!

De eerste weken van je zwangerschap kan je nog prima je eigen kleding aan, maar er komt een dag dat je toch echt die broek niet meer aan kan of wil trekken. Het wordt tijd om zwangerschapskleding te gaan kopen. En nee, dat wil niet zeggen dat je in grote, lompe kleding moet lopen, want zeker weten dat je juist prachtig kunt stralen in de mooiste kleding! Waar let je op bij het kopen en wat kan je zoal kopen?

Wanneer koop je zwangerschapskleding?

Eigenlijk is daar geen antwoord op te geven. De ene vrouw groeit nu eenmaal sneller dan de andere. Zit je gewone kleding niet fijn meer? Dan is het simpelweg tijd om verder te kijken. Gewone kleding een maatje groter kopen is toch echt niet de uitkomst. Zwangerschapskleding is immers gemaakt voor bollere buiken en eventueel vollere borsten. Daardoor zal de pasvorm veel beter zijn en daarmee staat het dus ook meteen veel mooier. Wat je wel zou kunnen doen als je het nog wat overdreven vindt om nu al zwangerschapsbroeken te kopen: je kunt zorgen voor een wijder boord van je gewone broek door gewoon de knoop niet dicht te doen en het wel bij elkaar te houden met een elastiekje…

Draag je leggings? Met een beetje geluk zit daar elastiek in. Torn de naad een stukje los en haal het elastiek eruit en vervang dit door een ruimer stuk elastiek. Is de boord in zijn geheel te strak? Tja, dan houdt het natuurlijk op.

lijn groen oudersenzo
Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!

Waar let je op bij het kopen van zwangerschapskleding?

Positiekleding, zoals het ook wel genoemd wordt, is er in allerlei uitvoeringen. Je kunt gaan voor de dure merken of toch voor budget exemplaren kiezen. Ook nu heb je ruime keuze uit zowel broeken als rokken of jurken. Er zijn jasjes, zwangerschapstruien en -shirts, mooie buikbanden en noem het allemaal maar op. Waar je op let is dus vooral of het bij je past, qua stijl en kleur. Maar wat ook handig is, is kijken hoelang je ervan kunt genieten. Hoe meer mogelijkheden er zijn om het iets ruimer te maken, hoe langer je er zeker van kunt zijn dat het voorlopig wel zal passen.

Bh’s

Bh’s zijn een hoofdstuk apart. In je zwangerschap kunnen je borsten behoorlijk van omvang veranderen en dit kan de hele periode zo doorgaan. Ze maken zich immers klaar om je baby straks te kunnen voeden. Wat doe je nu met je bh? Gelukkig is daar ook aan gedacht. Er zijn meegroeibh’s. Deze ‘groeien’ niet alleen mee, maar bieden ook meer ondersteuning waar jij het nodig hebt dan een gewone bh. Je zou ook kunnen kijken naar een voedingsbeha. Door de clips die hieraan zitten kan je hem dan na de bevalling blijven dragen en zo eenvoudig je baby voeden.

Hoeveel kleding moet je hebben?

Misschien vraag je je nu af hoeveel je moet inslaan op het gebied van zwangerschapskleding. Nu is dat ook weer heel persoonlijk, want dat hangt natuurlijk helemaal van je eigen wensen en je budget af. Bedenk wel dat je het allemaal maar even zult dragen, want na je bevalling zal je toch zo snel mogelijk weer over willen stappen naar je gewone kleding (al zullen zeker de zwangerschapsbroeken in het begin misschien nog lekkerder zitten).

Maar uiteraard moet je wel voldoende kopen dat je altijd iets voor handen hebt. Minimaal drie stuks van alles is dan ook wel aan te bevelen. Want dan heb je er altijd 1 aan, 1 in de was en 1 in de kast… Natuurlijk geldt dat niet voor zaken die je niet altijd draagt. Draag je meestal een broek, dan is 1 jurk voor het leuk natuurlijk prima.

Buikbanden

Wil je graag showen met je mooie buik? Dan is het dragen van een prachtige buikband een leuk idee. Deze zijn te koop in allerlei patroontjes of zelfs met leuke teksten erop. Je draagt het over je kleding en daarmee vestig je echt de aandacht op je buik. Er bestaan ook buikbanden die om medische redenen worden gedragen. Uiteraard is dat weer een heel ander verhaal. Deze is echt bedoeld ter ondersteuning en wordt onder de kleding gedragen. De ‘medische’ buikband kan verlichting brengen, maar heeft daarmee ook juist weer nadelen voor je gezondheid. Daarom kan je dit beter alleen doen in overleg met je verloskundige of fysiotherapeut. De sierbuikband zal dit niet echt doen en kan je dan ook prima dragen!

liefs Wil

Meer informatie

Zwangerschapsbucketlist: Things to do vóór D-day!
Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Zwangerschapskleding: Comfortabel & hip
Deze schoenen wil je aan als je zwanger bent!
Bevallingskleding. Wat draag je tijdens de bevalling? Dit zijn de mogelijkheden!
Zwangerschapsbeha of voedingsbeha. Waarom is dit handig?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *