Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items

De meest nutteloze babyuitzet items volgens andere ouders

Als je een kindje verwacht, komt er veel op je af. Eén van die dingen is de babyuitzet bij elkaar shoppen. Als je voor de eerste keer ouder wordt, is het waarschijnlijk dat je braaf álles aanschaft wat op de babyuitzet checklist staat. Maar sommige items heb je volgens andere ouders toch echt niet nodig. Vandaag sommen we voor jullie op: 8x de meest nutteloze babyuitzet items volgens ervaren ouders!

#1: Tummy Tub

Tara (26): “Toen ik zwanger was, las ik goede dingen over de Tummy Tub. Het zou de baby doen denken aan de baarmoeder en een geborgen gevoel geven. Ik vond het ding vooral onpraktisch. Mijn zoontje vond het niet fijner dan een gewoon babybadje. Daarnaast kon ik hem niet lekker wassen in zo’n krappe emmer. Voor mij geen Tummy Tub dus. Ik heb hem aan mijn zus gegeven toen zij beviel van haar dochter, maar ook zij heeft hem nooit gebruikt, zo hoorde ik later…

#2: Wipstoeltje

Anne (31): “Als kinderfysiotherapeute weet ik dat een wipstoeltje niet echt bevorderlijk werkt voor de ontwikkeling van je kindje. Een kindje dat in de wipstoel voor de televisie geparkeerd wordt is echt mijn horrorbeeld. Leg je kindje liever in de box als je je handen even vrij wilt hebben, of gebruik een draagdoek of draagzak. Ik hoef vast niet uit te leggen dat ik de wipstoel die ik op mijn babyshower kreeg van een vriendin, nooit heb gebruikt…

lijn groen oudersenzo
De meest nutteloze babyuitzet items volgens andere ouders

#3: Alle verzorgingsproducten met parfum

Davide (28): “Ik mag vast geen merken noemen, maar zowel mijn zoon als mijn dochter hadden een gevoelig huidje als baby. De geliefde verzorgingsproducten in de gele flessen zorgden hier voor uitslag en eczeem. Ik vind het eerlijk gezegd vreemd dat ze zoveel meuk stoppen in verzorgingsproducten voor kleine baby’tjes. Koop liever producten die helemaal natuurlijk zijn. Baby’s ruiken van nature al heerlijk!

#4: Zoutlampje

Aafke (47): “Het leek me drie jaar geleden zo gezellig, een zoutlampje op de babykamer. Die rustgevende en natuurlijke uitstraling is erg mooi en mijn zoontje werd er rustig van. Tot ik las dat de lampjes levensgevaarlijk zijn voor katten. Katten kunnen eraan likken en zo een zoutvergiftiging oplopen. Met twee Noorse boskatten in huis wilde ik geen risico nemen. Mijn man heeft het zoutlampje direct van de babykamer gehaald. We hebben nu een “normaal” babylampje.

#5: Kruippakje of boxpakje

Eline (38): “Ze zien er zo schattig uit, die pakjes met voetjes eraan. Maar God, wat zijn die dingen onhandig. Met al die knoopjes aan de zijkant, tot de voetjes aan toe. Sta je daar enorm gefrustreerd een luier te verschonen. Kruippakjes of boxpakjes komen er hier nooit, maar dan ook nooit meer in!

#6: Schoentjes

Ella (40): “Leuk hoor, al die piepkleine schoentjes waar vrienden en familieleden mee komen aanzetten als kraamcadeau. Maar ik heb nog nooit een baby zien lopen, dus hoe schattig ze er ook uitzien, mijn baby heeft er niets aan gehad. En andere baby’s ook niet. Als baby’s uiteindelijk leren lopen, doen ze dat het best binnenshuis, blootvoets of op sokjes.

#7: Rompertjes met lange mouwen

Richard (49): “Het is al even geleden dat onze dochter een baby was, maar wat me nog levendig voor de geest staat zijn de rompertjes met lange mouwen. Misschien is het omdat ik een man ben, maar ik vond het ondingen en was altijd bang haar duimpjes te breken. Mouwloze rompertjes vond ik het fijnst, ook in de winter. Dan trok ik mijn dochter daarboven gewoon nog een extra laagje aan.

#8: Box

Paula (38): “Ons kleintje heeft nauwelijks in de box gezeten. Echt een onding dat alleen maar in de weg stond. Wel hadden we een speelkleed op de vloer voor ons kindje. Daar kon hij zich tenminste vrijelijk op bewegen. Als ik even mijn handen vrij moest hebben, legde ik mijn kind daarop. En toen hij groter werd even in de eetstoel.

Welke items van de babyuitzet bleken bij jullie overbodig of zelfs compleet nutteloos? Laat je reactie achter in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Onnozele opmerkingen tijdens de zwangerschap
Babykamer inrichten? Check deze 5 praktische tips
Zwangerschapsbucketlist: Things to do vóór D-day!
Is babyspullen huren een optie?
Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!
Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?
Baby verzorgingsproducten, wat mag niet ontbreken?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *