Zwangerschapskleding: Comfortabel & hip

Zwangerschapskleding

‘Pfff… zucht… ooh…oef…!’ Met veel gezucht, gesjor en gesteun probeer je halverwege je zwangerschap je in je normale kleding te wurmen. Dat gaat niet lukken. En al zou het wel lukken, het zit gewoon niet lekker! Gelukkig hoeft het ook helemaal niet, want je kunt er hartstikke leuk, hip en trendy bijlopen in zwangerschapskleding (of positiekleding). En als je dan toch gaat shoppen, verwen jezelf dan gelijk met zwangerschapslingerie!

Zwangerschapskleding: Eindelijk ontdekt!

De kledingindustrie heeft inmiddels ontdekt dat zwangere vrouwen er ook leuk bij willen lopen. Halleluah! Dan bedoelen we geen extreem wijde jurken waarin je bolle buik een zoekplaatjes is geworden, maar gewoon trendy kleding waarbij rekening is gehouden dat je bolle buik óók een plekje nodig heeft.
Zwangerschapskleding draag je maar een paar maanden en de kleding is niet altijd even goedkoop, dus we hebben een paar tips bij elkaar gezocht om je hip & comfortabel die maanden door te komen!

Aanschaftips zwangerschapskleding

Koop de kleding pas op het moment dat het nodig is en niet zo ruim van te voren. Je hebt immers geen idee hoe je lichaam zich gaat vormen naar de baby. De ene vrouw draagt laag, de ander hoog, daarnaast moet de kleding ruimte overlaten om nog even verder te groeien. Je zult immers nog een aantal weken of maanden door blijven groeien…

lijn groen oudersenzo
Zwangerschapskleding

Tweedehands?

Juist omdat je de kleding maar even draagt, kun je overwegen tweedehandskleding te kopen. De kleding kan nagenoeg niet verslijten in die korte tijd dat je het kunt dragen en er zijn genoeg mogelijkheden om deze kleding op de kop te tikken. Denk maar eens aan Marktplaats of Ebay, maar misschien zijn er in jouw omgeving ook wel tweedehandswinkeltjes in de buurt.

Kies in ieder geval voor een basis outfit die je met diverse leuke accessoires (bijvoorbeeld een hippe buikband) kunt opfleuren, zodat je er – met minimale middelen – steeds weer anders uit ziet.

Buikbanden

Er is een enorm ruim aanbod op gebied van buikbanden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een buikband voor. In alle kleuren, bedrukking, stijlen, je kunt ze bij sommige webshops zelfs zelf ontwerpen. Het voordeel van een buikband is dat ze doorgaans niet duur zijn en je hiermee een standaard outfit kunt opvrolijken waardoor je weer een heel andere uitstraling krijgt. En eigenlijk is er voor iedere smaak en voor elke gelegenheid wel een passende buikband te vinden. Van Bling-bling tot je eigen bedachte tekst.

Zwangerschapslingerie

Goede lingerie en met name een goede beha tijdens je zwangerschap is belangrijk, het moet comfortabel zitten en voldoende ondersteuning bieden. Aangezien je borsten met zo’n 2 tot 2,5 kilo zwaarder kunnen, kun je je voorstellen dat je misschien wel meerdere setjes tijdens die 40 weken nodig hebt… Aan het begin van je zwangerschap een uitgebreide lingerie garderobe aanschaffen, is daarom niet zo verstandig.

Het is wel slim te letten op de kwaliteit, dat je lingerie bijvoorbeeld niet snel slijt of beschadigt wanneer het veelvuldig gewassen wordt. Juist omdat je niet zoveel lingerie tegelijk aanschaft, zal het vaak een wasbeurt nodig hebben. Dan is het wel zo prettig dat het hier tegen bestand is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de lingerie op de hand te wassen, hierdoor zal het wat minder snel slijten.

Bredere banden

Doordat je borsten zo zwaar kunnen worden is het aan te raden een beha te kiezen met wat bredere banden. Het gewicht wordt hiermee wat meer verdeeld zodat je schouders en bovenrug wat minder te verduren hebben. Zorg er voor dat de cup de hele borst bedekt, voor maximale ondersteuning. Omdat je borsten gevoelig(er) zijn, zitten eventuele naden in de beha ook niet zo prettig. Hoe gladder en zachter de cup, hoe prettiger dit aanvoelt.

Niks niet saai

Saaie lingerie als je zwanger bent, is allang niet meer nodig. Natuurlijk is er nog steeds zwangerschapslingerie te koop in de basiskleuren zwart en wit, maar tussen zwart en wit zit een enorm scala van andere mogelijkheden! Jij kunt je hele zwangerschap er sexy én comfortabel bijlopen, als je dit wilt natuurlijk!
Een voedingsbeha is erg praktisch op het moment dat de baby er is. Je kunt makkelijk een gedeelte losmaken, zodat je je kindje kunt voeden, zonder worstelpartij met een onwelwillende beha. De voedingsbeha’s zijn vaak uitgevoerd in zachte materialen én ook in sexy designs.

Sieraden

Naast leuke, trendy kleding van onder en boven, zijn er ook ontzettend leuke zwangerschapssieraden te koop. Bijvoorbeeld schattige belletjes in alle vormen en maten. Of stoere zwangerschapskettingen. Je kindje zal tijdens de periode in je buik al vertrouwd raken met het getingel van deze zwangerschapsbelletjes. Hierdoor zal het bijzondere geluidje zowel voor als na de geboorte, een zeer rustgevende werking op je baby hebben.

Schoenen

Draag tijdens je zwangerschap lekkere, comfortabele schoenen. Het is best mogelijk dat je een grotere maat tijdens je zwangerschap hebt! Pijnig jezelf niet en verwen je voetjes gewoon (tijdelijk) met een grotere schoen!

liefs Marion

Meer informatie

Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!
Bevallingskleding. Wat draag je tijdens de bevalling? Dit zijn de mogelijkheden!
Zwangerschapsbeha of voedingsbeha. Waarom is dit handig?
Wat kosten kinderen nou eigenlijk echt?
Ongemerkt zwanger. Kan dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *