Bevallingskleding. Wat draag je tijdens de bevalling? Dit zijn de mogelijkheden!

Bevallingskleding

De bevalling: je ziet er misschien niet alleen naar uit, maar zeker ook ertegenop. Heel begrijpelijk. Eén van de vragen die bij je op kan komen is wat je aan moet doen tijdens dit moment. Bestaat er zoiets als bevallingskleding? Moet je nog ergens rekening mee houden? Is er zoiets als een dresscode of kan je gewoon doen wat je zelf het fijnste vindt? Waar hou je rekening mee?

Even niet de mooie vrouw uithangen

Een bevalling is vooral hard werken! Alles draait om het op de wereld zetten van je baby. En geloof me, dan is het eigenlijk helemaal niet belangrijk meer hoe je eruitziet! Waar je dus vooral op let: dat de kleding praktisch is, fijn zit en niet in de weg tijdens de bevalling. Goed, zal je misschien denken, maar wat houdt dat in? Dat vertellen we hier!

Bevallingskleding is lekker makkelijk zittende kleding

Kleding moet geen klemmende toestanden veroorzaken tijdens de bevalling. En lekker luchtig zijn, want je krijgt het warm genoeg van al het werk wat je lichaam moet gaan verzetten. Voorbeelden wat je dus aan zou kunnen trekken zijn:

Gewoon een lekkere nachtpon! Ga je voor lang, dan heb je ook geen broek nodig. Natuurlijk kan je dit eveneens bereiken door een lang shirt aan te doen
Voordat je werkelijk gaat bevallen kan het fijn zijn om nog niet in je bed te blijven liggen. Opvangen van de weeën kan juist lopend fijn zijn. Draag je liever geen lang hemd of vind je het koud zonder broek? Kies dan een zachte broek zoals een joggingbroek
Een ruime pyjama kan uiteraard ook. Zo heb je een broek én een hemd
Ga voor laagjes, zodat je je kleding makkelijk kan aanpassen aan hoe warm je het hebt

Voor alles geldt eigenlijk dat het goed ademende stof moet zijn. Je BH mag je even aan de wilgen hangen. Het knelt niet alleen, het is ook niet handig als je je baby aan wilt gaan leggen!

Denk aan je voeten…

Heb je het verder overal ontzettend warm door alle inspanningen, je voeten kunnen hierdoor het juist erg koud krijgen. Nu zal dat niet voor iedereen gelden, maar zorg voor sokken die voor het grijpen liggen. Of doe ze gewoon lekker aan, uitdoen (of laten doen) kan altijd nog!

lijn groen oudersenzo
Bevallingskleding

Naakt bevallen

Wil je helemaal geen last hebben van kleding, beval dan gewoon bloot! Voel je je bezwaard hierover? Overleg dit dan van tevoren even met je verloskundige. Waarschijnlijk zal zij er echt niet mee zitten en hoef jij je op het moment zelf je er niet meer druk over te maken! Sowieso maak je voor de bevalling je wensen kenbaar aan de verloskundige en je partner! Op het moment zelf ben je vaak minder in staat om hierover nog goed te kunnen nadenken of te communiceren.

Bevallingskleding en ziekenhuisbevalling

Ga je in het ziekenhuis bevallen, dan gelden daar natuurlijk dezelfde ideeën rondom je kleding. Zorg dat je alles klaar hebt staan in je vluchtkoffer! Ook als je voor een thuisbevalling hebt gekozen moet je dit klaar hebben staan. Door complicaties kan het nodig zijn dat je alsnog naar het ziekenhuis gaat.

Bevallingskleding bij een bevalling in bad

In principe kan je natuurlijk bloot bevallen in bad. Maar het kan best koud zijn voor je bovenlijf, dus een bovenstukje kan toch wel fijn zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat je bij het maken van foto’s toch liever bedekt bent. Een bikinibroekje doe je niet aan. Dit is niet handig en toch praktisch onzichtbaar. Tijdens de bevalling zelf moet deze uiteraard uit. Dus waarom moeilijk doen? Wil je tussendoor uit bad omdat je toch nog even naar het toilet moet, bijvoorbeeld, dan is het wel fijn als je even iets warms kunt aandoen. Zorg dan ook voor een lekkere badjas in de buurt!

Schone kleding voor na de bevalling

Uiteraard wil je schoon in je bed liggen na de bevalling. Zorg dan ook dat je schone kleren klaar hebt liggen. Meest handig een pyjama of nachtpon, waarbij je je baby makkelijk aan kunt leggen. En wat heerlijk losjes om je heen zit. Op knellende kleding zit je lichaam nog niet echt te wachten.

liefs Wil

Meer informatie

Tips: Hier let je op bij het kopen van zwangerschapskleding!
Zwangerschapsbeha of voedingsbeha. Waarom is dit handig?
Zwangerschapskleding: Comfortabel en hip
Verschillende manieren om te bevallen. Wat kies jij?
Hulpmiddelen bij de bevalling. Wat is er mogelijk?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *