Buitenspelen? Zorg voor een kinderparadijsje in je tuin!

Wickey Speeltoestellen - Buitenspelen? Zorg voor een kinderparadijsje in de tuin.

Je wilt graag dat je kinderen buiten spelen? Zorg dan ook dat het leuk is om buiten te spelen! Maak van je tuin een plek waar je kinderen graag vertoeven. Plaats leuke speeltoestellen, een houten schommel, een fijne zandbak en ander heerlijk speelmateriaal. En daag ze uit, door gewoon zo lekker af en toe zelf mee te spelen! Leuk buitenspeelgoed kan echt het verschil maken tussen wel of niet buiten willen spelen. Wat dacht je van een heerlijk klimtoestel met zandbak én glijbaan?

Waarom hout in je tuin?

Nu komt natuurlijk de vraag van welk materiaal de speeltoestellen vervaardigd moeten zijn. Hout is een prachtig materiaal voor in de tuin. Hier zijn meerdere redenen voor. Allereerst heeft het een natuurlijkere uitstraling, wat toch ook wel iets heeft in je tuin! De kans is groot dat er meer objecten in je tuin van hout zijn, dus is er ook nog eens een eenheid in je tuin. Daarnaast is hout sterk en gaat lang mee. Wat ook erg leuk is aan hout, is dat je het zelf in een mooi kleurtje kan verven. Zo kan je het helemaal aanpassen aan jouw wensen van het moment, of aan die van de kinderen natuurlijk.

Ze vinden het waarschijnlijk het einde als je het in meerdere vrolijke kleuren verft! Onderhoud van hout is niet moeilijk. Zorg dat het hout goed behandeld is en blijft tegen weersinvloeden. Dit kan je doen door het regelmatig te lakken of te verven met speciale lak of verf voor buiten. Meer is niet nodig. Nog een voordeel van hout is dat je het gewoon kan bewerken of een deel vervangen mocht dit eventueel nodig zijn. Bij andere materialen betekent het simpelweg dat je het hele toestel moet vervangen!

Wickey Speeltoestellen - Buitenspelen? Zorg voor een kinderparadijsje in de tuin.

Hoe hou je de houten speeltoestellen veilig?

Doe regelmatig even een check of alle bouten en moertjes nog goed vast zitten. Is er iets gebeurd waardoor er splinters tevoorschijn komen? Schaaf deze direct weg om letsel te voorkomen. Leg onder de speeltoestellen een zachte ondergrond. Hiervoor zijn speciale tegels met valdemping te koop. Andere opties zijn zand of eventueel houtsnippers. Laatstgenoemde is dan weer niet zo fijn als je kinderen graag op hun blote voeten lopen… Zie je dat ergens hout van mindere kwaliteit wordt? Vervang dit door nieuw hout.

De mogelijkheden zijn legio

Speeltoestellen zijn er in werkelijk alle maten en vormen. Ga je voor iets kleins of wil je juist een heel uitgebreid klimtoestel met van alles erop en eraan? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Wickey speeltoestellen, die zelfs klimwerk hebben in de vorm van een trein of een echt fort. Zo wordt spelen vanzelf een groot avontuur voor je kind!

Houten buitenspeelgoed

Hou je wel van hout en wil je het verder doorvoeren? Natuurlijk kan je dan ook kiezen voor een houten fietsje, een houten picknicktafel (eventueel in kinderformaat) of een lekker houten bankje waar de kinderen van hun limonade kunnen genieten. Overigens is het toch een super idee om een echt kinderzitje neer te zetten, zodat ze ook gewoon even buiten kunnen tekenen of lezen bij mooi weer!

Wickey Speeltoestellen - Buitenspelen? Zorg voor een kinderparadijsje in de tuin.

Wat kan je nog meer doen dan speeltoestellen?

Naast de bekende houten schommel en glijbaan, kan je natuurlijk nog veel meer doen in je tuin. Een houten zandbak (wel goed afdekbaar!), een leuk losstaand speelhuisje (van hout is deze ook heerlijk om te toveren tot de villa van Pipi: gewoon in heerlijke kleurtjes verven!) of de alom bekende trampoline. Maar wat doe je als je tuin niet zo groot is? Natuurlijk kan je dan toch ook leuke dingen in je tuin maken om je kinderen een paradijsje te geven! Misschien moet je even creatief nadenken, maar daarom ter inspiratie wat alternatieve ideetjes.

Alternatieve ideetjes

Wandelpad
Leg als wandelpad door je tuintje geen normaal betegeld pad aan, maar maak er simpelweg een blotevoetenpad van met dus meerdere ondergronden!

Zwembad
In de zomer is een opblaasbaar zwembad zo neergezet.

Speelhuisje
Offer een stukje van je schuurtje op voor speelhuisje.

Glijbaantje
Maak in je tuintje het terras lager. Plaats vanaf de hogere kant een glijbaantje de zitkuil in

Klimrek
Zoek naar een klein klimrekje, die past al gauw

Wickey houten speeltoestellen

Veiligheid voor alles

Nog even wat extra tips wat betreft de veiligheid voor je kinderen. Zorg bij kleine kinderen ervoor dat er geen vijver of ander water te bereiken is! En daarnaast dat ze niet zomaar de tuin uit kunnen, met alle gevaren van dien! Ook giftige planten en bomen (of hun vruchten) kan je beter even weglaten!

liefs Wil

Meer informatie

Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen?
De leukste ballonspelletjes voor buiten
Gooispelletjes om met elkaar te spelen
Een zwembad in je tuin!
Balspelletjes voor buiten
Leukste zomerspeelgoed
Een zelfgemaakte speurtocht is de nieuwe trend
Optimaal van je tuin genieten met deze tips!
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Houd je kind gezond door een trampoline!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *