Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!

Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!

De mussen vallen uitgedroogd van het dak, het gras van de buren is niet langer groener want het ziet er net zo dor uit als het gras in jouw tuin en de grote vakantie is in het vooruitzicht. Zes weken de kids om je heen! Lang leve de zomervakantie!

Zee van tijd

Maar… hoe voorkomen we dat onze kids zich gaan vervelen in die enorme zee van tijd. Niks mis met vervelen hoor, dat schijnt best goed voor ons kroost te zijn. Ik weet alleen niet hoe het met jou zit, maar ik zit niet te wachten op dat gejammer en gezeur ‘Maham, ik verveel me zo’, als ik net even lekker met een goed boek op mijn zonnebedje wil gaan liggen. Het is voor ons immers ook vakantie. Als je nou echt geen last wilt hebben en een paar minuten voor jezelf wil kunnen pakken gedurende deze zomerperiode, zorg dan voor goed gereedschap. Want goed gereedschap is het halve werk. Zei ik nou echt gereedschap? Ik bedoel natuurlijk: goed en leuk zomerspeelgoed!! Maar wat is dat nou eigenlijk, leuk zomerspeelgoed?

1. Zwembad

Al een paar jaar heb ik het grootste gedeelte van mijn tuin opgeofferd aan een zwembad. Vooral bij dit soort temperaturen is er niks zo lekker als verkoeling zoeken in het koele water. Voor jong én oud, want ook jij gaat dit erg lekker vinden!

Zwembaden zijn er in diverse afmetingen en vormen, zodat er altijd eentje is te vinden die perfect past in jullie tuin. Vergeet ook geen reinigingsset te kopen, want om de kwaliteit van het water goed te houden is een goede hygiëne belangrijk. Verdiep je daar even in, want 4000 liter laat je niet zomaar weer weglopen. Dat is echt zonde. Vooral in periode van droogte.

2. Zwemkasteel

Als je nou helemaal je kids een plezier wilt doen, dan koop je een waanzinnig gave zwemkasteel. Als je hier in zwemt word je vanzelf een prinsje of prinsesje. Wie droomt hier nou niet van? Het enige dat niet koninklijk is aan dit waterpaleis, is de prijs. Dit kasteel is dus gewoon voor 20 euro te koop! Absoluut een aanrader!

lijn groen oudersenzo
Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!
Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!

3. Strandspeeltjes

Als je dan toch op de site van de HEMA dit zwemparadijs bestelt, neem dan gelijk zo’n leuk strandsetje mee. In de komende periode ga je ongetwijfeld een dagje naar het strand. Aan de zee of aan die gezellige binnenplas. Zo’n strandsetje mag natuurlijk niet ontbreken. Ieder kind hoort er gewoon standaard eentje te hebben. Zo’n setje met een schepje, emmertje, zeefje, harkje en gieter. Je zou haast zeggen: Wie is er niet groot mee geworden?! Dit speelgoed blijft gewoon hartstikke leuk.

4. Springtouw

Springen deden wij al in onze jeugd, maar is nog steeds leuk. Eigenlijk mag een vrolijk gekleurd springtouw niet ontbreken. Van touwtje springen hebben kinderen lang plezier en het is niet alleen maar leuk, het is ook nog eens hartstikke goed voor je body. Waarom denk je dat die boksers aan het touwtje springen zijn? Touwtje springen is een echte workout. Het is goed voor je coördinatie, uithoudingsvermogen, voetenwerk, timing, beweeglijkheid, kracht, snelheid en explosiviteit. Zo, dat je het even weet. En dan gewoon voor 7,99 euro. Hoewel jij zelf waarschijnlijk een langer stukje touw nodig hebt.

5. Watergevechten

Of het watergevecht nou met waterpistolen wordt uitgevochten of met waterballonnen, watergevechten zijn altijd leuk. Lachen, gieren brullen, mits je natuurlijk niet zelf het mikpunt wordt. Want je vader of moeder bekogelen is natuurlijk het toppunt van hilariteit. Je hebt al pakjes waterballonnen voor zo’n 4 euro (100 waterballonnen).

Je hebt ook handige zelf sluitende waterballonnen. Deze zijn wel iets duurder (en minder ballonnen) maar zijn wel super handig?! Het voordeel van deze ballonnen: ze sluiten vanzelf! Je breekt je nagels dus niet!

6. Voetbal

Een voetbal is eigenlijk altijd goed. Ze zijn er in allerlei kleuren, materialen en prijsklassen. Ballen zorgen voor veel speelplezier, je kunt er echt meer mee dan alleen voetballen, maar je bent ze ook regelmatig kwijt. Dan zijn ze weer op het dak beland of in de tuin bij die chagrijnige buurman… je kunt dus eigenlijk nooit teveel ballen hebben.

7. Knikkeren

Knikkeren ouderwets? Wel nee joh! Er wordt nog steeds heel veel geknikkerd. Haal dus maar je oude knikkers voor de dag, dan kun je nog een potje mee doen! Liggen ze niet meer in de schuur of op zolder? Dan zijn ze gelukkig nog voor een prikkie te koop.

Destijds deden wij knikkeren in een putje wat was ontstaan doordat een stuk van een tegel af was. Dat kan nog steeds, maar je kunt natuurlijk ook een echt knikkerpotje kopen.

8. Zandbak

Ga er vanuit dat je tuin langzaam verandert in een woestijn, maar een zandbak mag eigenlijk niet ontbreken. Wij hebben hier jarenlang een zandbak in de tuin gehad voor Rocco en ons pleegkindje. Zij hebben hier beiden enorm veel en vaak in gespeeld. Zorg er wel voor dat de katten er niet in kunnen poepen, dus kies vooral een zandbak met een deksel! Wij hadden bijvoorbeeld deze zandbak van Little Tikes, in de vorm van een schildpad. Goed af te sluiten en de jongens vermaakten zich ook prima me de wiebelende deksel.

9. Elektrische auto

Als kind had ik één heel bijzonder leesboekje wat ik echt tot gruis heb gelezen. Het boekje ging over twee kinderen die een eigen autootje hadden. Om precies te zijn, een rood elektrisch autootje. En met dat autootje reden ze overal naar toe en beleefden spannende avonturen. Zo’n autootje leek mij echt helemaal fan-tas-tisch. Ik heb er over gedroomd, ik heb mijn ouders gesmeekt en ik heb erover gefantaseerd, maar ik heb nooit zo’n autootje gekregen. Tot mijn grote (kinder)verdriet.

Als ik dan de auto’s voor kinderen tegenwoordig zie, gaat mijn hard alsnog sneller kloppen. Want dit zijn de soort auto’s waar ik jaren geleden over heb gedroomd. Ze zijn er in diverse soorten, merken, kleuren en uitvoeringen. Ik geef toe, ze zijn niet goedkoop (Mercedes), maar ze zien er natuurlijk wel rete cool uit! Wauw!! Het is dat ik er nu niet meer in pas, anders zou ik alsnog zo’n gave mini auto willen hebben.

10. Glijbaan

Heb je lekker de ruimte in de tuin? Neem dan een glijbaan. Glijden blijft voor kinderen leuk! Iedere keer maar weer het trapje op en zoeffffffffff… naar beneden. Wel graag met een veilige glijbaan. Dus een glijbaan die stevig is. Deze glijbaan van Little tikes is niet goedkoop maar wel een absolute aanrader. Dit is geen glijbaan maar een blijbaan.

11. Trampoline

Een trampoline! Denk niet gelijk: ‘Oh daar is mijn tuin te klein voor’, want ze zijn er in allerlei verschillende maten. Van klein tot groot, met beschermend net eromheen of zonder. Uiteraard varieert de prijs ook. Het is echter een investering waar je heel veel jaar plezier van kunt hebben. Jij – want je kunt rustig even een boek lezen – en de kids, want zij kunnen hun energie kwijt raken (de eerstkomende jaren).

12. Stoepkrijt

Last but not least is stoepkrijt. Het goedkoopste stoepkrijt vond ik bij de Hema, voor slechts 1 euro. Met stoepkrijt kunnen kinderen zich uren vermaken! Hele kunstwerken kunnen er in de tuin worden getekend. Tot de regen de tuin weer schoon spoelt. Leuk en garant voor uren speel plezier!

Binnen en buiten spelletjes

Om je niet te vervelen heb je echt niet altijd spullen nodig. Op onze site hebben we honderden speeltips voor binnen en buiten om je niet te hoeven vervelen. Waterspelletjes, ballonspelletjes, estafette en nog veel en veel meer. Vervelen is een keuze en absoluut deze zomer niet nodig!

liefs Marion

Meer informatie

De hipste, leukste, veiligste en vrolijkste zwembandjes
Houd je kind gezond door een trampoline!
Alles wat je moet weten over een duikelrek

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *