Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips

Schaduwdoeken - Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips

Nu het warme weer definitief heeft doorgezet brengen veel mensen graag de nodige tijd in hun tuin door. Maar haal jij wel alles uit je tuin wat erin zit? We geven je graag 5 handige tips waarmee ook jij optimaal van je tuin kunt genieten! Bijvoorbeeld met super handige schaduwdoeken in je tuin!

Creëer schaduw

Bakken in de zon is heerlijk, maar soms hebben we nu eenmaal behoefte aan wat schaduw. Bijvoorbeeld als je een goed boek zit te lezen, of met je beste vriendin de laatste roddels van het schoolplein doorneemt. Te veel UV-straling is voor niemand goed, hoe goed je je ook insmeert. Een schaduwdoek is een handig item om schaduw mee te creëren op je erf. Ook op een dakterras of balkon kan een schaduwdoek worden gebruikt. Je bevestigt het doek eenvoudig aan een paal of aan de muur.

Met een vierkant schaduwdoek creëer je een fijne, schaduwrijke plek waar je urenlang kunt genieten. Een schaduwdoek filtert 90% UV-straling. Zeker in kleine tuinen waarin geen parasol past is dit doek essentieel. Daarnaast geeft het je tuin ook nog eens een verzorgde en creatieve uitstraling. Kies deze zomer voor extra veel genieten van je tuin en schaf zo’n handig schaduwdoek aan!

Laat het gras groeien!

De tijd van de secuur gemaaide gazons is echt op z’n retour. Het gras laten groeien is helemaal hip & happening. Strooi wat wilde bloemenzaadjes over je gazon heen en geniet binnen enkele weken van deze schitterende kleurenpracht. Ook paardenbloemen en melkblad kun je rustig laten staan. Onkruid bestaat niet: honingbijen zijn dol op een dergelijk wild gazon. Wil je je tuin toch een nette uitstraling geven? Maai dan alleen een strookje (zo breed als je grasmaaier) langs de randen van je gazon. Zo creëer je een verzorgde uitstraling en geniet je toch van jouw wilde gazon.

lijn groen oudersenzo
Schaduwdoeken - Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips

Zwembadje voor de kinderen

Een zwembadje voor de kinderen staat niet alleen gezellig, maar staat ook garant voor urenlang spetterplezier. Heb je een groot gezin of hou je gewoon van ruimte? Kies dan voor een groter zwembad. Deze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar bij diverse winkels. Vaak zit hier ook een afdekzeil bij, zodat je het zwembad niet steeds hoeft te vullen. Met de bijbehorende pomp wordt het zwemwater schoon gehouden, zodat je er een langere tijd van kunt genieten. Als de temperatuur buiten goed is, warmt het water binnen no-time op!

Fruitbomen

Dit jaar ben je wellicht te laat, maar volgend jaar kun je zeker een of meerdere mooie fruitbomen in je tuin hebben staan. Fruitbomen zijn helemaal hip en passen ontzettend goed thuis in de cottagetuin, ook wel bekend als de Engelse tuin. Appelbomen, perenbomen, pruimenbomen…je kunt het zo gek niet bedenken. Combineer fruitbomen met bloeiende struiken, rozenbogen en een wintergroene lage heg om dat echte Engelse plattelandsgevoel naar je eigen tuin te halen. Vergeet ook niet een fijn zitje te creëren: een plek waar je met vrienden en familie optimaal kunt genieten (lees: eten en barbecueën) van je mooie tuin.

lijn groen oudersenzo
Schaduwdoeken - Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips

Bouw een boomhut

Een boomhut is voor veel kinderen de ultieme droom. Heb je een stevige boom in je tuin staan? Tijd om tot actie over te gaan en eindelijk die fantastische boomhut te bouwen. Neem altijd de tijd om een stevige en veilige constructie te bouwen. Je moet er niet aan denken dat er ongelukken gebeuren. Bedenk van tevoren ook hoe je in de boomhut gaat komen: bijvoorbeeld middels een trapje of een houten touwladder. Neem voor je een boomhut gaat bouwen contact op met je gemeente: in sommige gemeentes heb je immers toestemming nodig om een boomhut te bouwen.

Op internet zijn diverse handleidingen te vinden over hoe je een boomhut kunt bouwen. Ben je niet zo handig? Koop dan online een kant-en-klare boomhut. Er zijn vele keuzes: deze boomhutten zijn er in alle soorten en maten.

Wat doe jij om optimaal van je tuin te genieten? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Extra informatie

De tuin make-over voor een ultiem vakantiegevoel!
Tuinset kopen? Let dan op deze tips!
Je tuin zomerklaar in zes stappen? Zo doe je dat!
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven
Een zwembad in de tuin
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Waarom een schaduwdoek een uitkomst is
Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

De reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *