Houd je kind gezond door een trampoline

Houd je kind gezond door een trampoline

Steeds meer kinderen in ons land hebben overgewicht of kampen met rugproblemen. Vaak worden deze problemen onder meer veroorzaakt door een gebrek aan lichaamsbeweging. Nederlandse kinderen spelen minder vaak buiten dan vroeger en zijn vaker binnenshuis te vinden achter elektronische devices. Hoog tijd om achter die computer vandaan te komen en de buitenlucht op te zoeken dus. Maar hoe stimuleer je je kids om mee buiten te gaan spelen? Een trampoline in de tuin plaatsen is een slimme optie. Trampolinespringen is namelijk ontzettend gezond voor kinderen. In dit artikel lees je precies wat de gezondheidsvoordelen voor je kind zijn wanneer hij of zij geregeld op de trampoline springt.

Trampolinespringen: alleen maar fun!

Kinderen gaan makkelijker bewegen als ze de sport die ze beoefenen ook echt leuk vinden. Trampolinespringen is vooral heel veel fun. Hierdoor valt het bij de meeste kinderen goed in de smaak. Dat is al een heel goede reden om een trampoline aan te schaffen natuurlijk. Je hebt de keuze uit verschillende trampolines. Zorg altijd voor een trampoline met een goed veiligheidsnet. Veel ouders kiezen voor een ingraaf trampoline. Deze ziet er niet alleen erg stijlvol uit in je tuin, maar voldoen ook nog eens aan alle belangrijke eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Verbetering van motoriek

Ook de motoriek van je kind zal zichtbaar verbeteren wanneer hij of zij regelmatig op de trampoline springt. Kinderen met (lichte) motorische stoornissen zullen dus zeker wel varen bij trampolinespringen. Maar ook voor kinderen die motorisch gezien helemaal in orde zijn is het gezond om regelmatig de trampoline te beklimmen. De motoriek zal zich steeds meer ontwikkelen, en dat kan je kind ook helpen bij het beoefenen van andere sporten of het gymmen op school.

Daarnaast leert je kind beter balans te houden en verbetert zijn of haar coördinatievermogen aanzienlijk. Dit zijn allemaal ingrediënten voor een gezond lichaam dat makkelijk kan bewegen en sporten. Je zult na verloop van tijd zeker merken dat je kind de vruchten plukt van het trampolinespringen. Zijn of haar lichaam wordt sterker en ook het concentratievermogen zal aanzienlijk verbeteren.

lijn groen oudersenzo
Houd je kind gezond door een trampoline

Afvallen of een gezond gewicht behouden

Moet je kind afvallen? Of wil je graag dat hij of zij een gezond gewicht behoudt? Ook dan is trampolinespringen de ideale sport. Met het springen op de trampoline versterkt je kind niet alleen zijn spieren, maar worden ook de nodige calorieën verbrand. Kinderen houden trampolinespringen vaak een langere tijd vol zonder hun interesse te verliezen. Hierdoor worden er meer calorieën verbrand dan bij andere sporten. Lichaamsbeweging is erg belangrijk wanneer een kind op een gezond gewicht moet komen of blijven. Houd verder ook het eetpatroon van je spruit in de gaten: dit blijft immers wel leidend in de strijd tegen de pondjes.

Energie kwijtraken

Ook raakt je kind extra energie kwijt door het springen op de trampoline. Dit bevordert een gezonde nachtrust. Ook lieten we net al even vallen dat ook de concentratie van je kind (bijvoorbeeld tijdens de lessen op school) aanzienlijk zal verbeteren. Dit komt omdat hij of zij behoorlijk wat energie kwijtraakt op de trampoline, waardoor er rust in het hoofd ontstaat. Dit komt de schoolprestaties ten goede. Verder zul je ook merken dat je kind vrolijker wordt en meer ontspannen is. Zo komt hij of zij beter toe aan het maken van huiswerk of het doen van klusjes. Maar geen nood: er blijft meer dan genoeg energie over om met vriendjes of vriendinnetjes te spelen na schooltijd!

Conclusie

De eindconclusie is dat trampolinespringen je kind gezond, sterk en vitaal houdt! Ga je voor een trampoline in de tuin? Dan zul je zien dat dit niet snel gaat vervelen. Je kind zal graag de nodige tijd buiten doorbrengen om te springen. Buitenlucht is ultiem gezond voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast biedt trampolinespringen ontzettend veel voordelen op het gebied van gezondheid. Zie jij nog redenen om geen trampoline aan te schaffen?

Liefs Amber

Meer informatie

Een trampoline is gezond voor je kind!
Buitenspelen? Zorg voor een kinderparadijsje in de tuin
Een zwembad in de tuin
Leukste zomerspeelgoed
Alles wat je moet weten over een duikelrek
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Kleine kinderen? Kies voor een kindvriendelijke tuin!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Trampolines.nl.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.