Spelletjesavond met Kippie!

Spelletjesavond met Kippie!

Afgelopen zaterdagavond hadden we hier spelletjesavond. Rocco had zijn vrienden uitgenodigd, en natuurlijk deden we zelf ook mee. Inclusief een goede vriendin van mij en mijn vader. Een behoorlijk volle bak dus! Ik vind het super dat je pubers hier nog enthousiast voor kunt krijgen.

Sjoelen

We doen dit wel vaker en steeds worden er dan andere spelletjes gespeeld. Dit keer stond het ouderwetse “sjoelen” op de agenda. De sjoelbak werd op vrijdagavond opgehaald bij mijn vader. Een oudje, want deze sjoelbak werd al in 1962 door mijn opa zelf gemaakt. Daar zijn dus al heel wat sjoelstenen overheen gegleden. Op de zijkant zijn in de loop van de jaren diverse highscores met pen gekerft en geeft de winnaars hiermee eeuwige roem. Mijn highscore staat op 130.

Kippie

Ik vind het super dat mijn zoon en zijn vrienden (bijna 16) dit soort avonden nog steeds leuk vinden. Dat pubers altijd hongerig zijn en liefhebbers zijn van snacks, hoef je mij natuurlijk niet te vertellen. Door Rocco en zijn vrienden wordt hier heel wat weg gegeten. Ach, daar zijn het pubers voor. Het is echter wel iedere keer een uitdaging waar ik die hongerige magen nu weer mee ga vullen. Chips kan altijd, maar zijn voornamelijk lege calorieën, net als veel andere snacks. Gelukkig zijn er ook heel smakelijke alternatieven, zoals een pan vol kip van Kippie! Ik had ze wel eens op een feestje bij vrienden voorbij zien komen, maar ik had het nog niet zelf in huis gehaald.

lijn groen oudersenzo
Spelletjesavond met Kippie!

Kippiepannen

Kippie zit door het hele land en gelukkig zit er ook een Kippie bij ons in de buurt. Meerdere zelfs. Zo zag ik een filiaal in Delft en een filiaal in Leidschendam. Wij wonen zo’n beetje er tussenin, dus koos ik voor het filiaal in Leidschendam (makkelijk parkeren). Zaterdagmiddag ging ik gezellig met Rob en een vriendin de kippan ophalen. Je kunt de kippiepannen zelf samenstellen, en ook het aantal personen is variabel. Een snackpan voor 6 personen bevat zo’n 65 hapjes (25,95 euro). Maar je kunt ook een snackpan voor 10 personen (30,00 euro) kiezen en dan zitten er 90 kiphapjes in. Ook de samenstelling kun je zelf bepalen, zo zijn er kippiepannen met 6 verschillende kipkluiven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de pan alleen te vullen met mini saté. Of een mix van ballen en saté. Dat bepaal je dus helemaal zelf!

Oudejaarsavond

De kipsnacks zijn perfect geschikt als kersthapje, sinterklaashapje of voor een kinderfeestje. Want kiphapjes vindt (bijna) iedereen lekker. Als ik zag hoe jong én oud vol enthousiasme op de pan af dook… Al snel kreeg ik de vraag: “Mam, nemen we die ook voor oudejaarsavond?!” “Goed idee!” dacht ik direct. Op oudejaarsavond spelen we hier ook altijd spelletjes met elkaar en zo te horen zouden er dit keer ook vrienden van Rocco komen. Dan is zo’n kippiepan natuurlijk een hartstikke goed idee! Misschien kies ik dan wel voor een combinatiemaaltijdpan met bami, zodat we na het afsteken van het vuurwerk met elkaar nog een kleine maaltijd kunnen nemen. Weer eens wat anders dan het traditionele slaatje wat we normaal altijd eten na het afsteken van het vuurwerk.

Blij

Ik ben blij dat mijn zoon en zijn vrienden het nog steeds leuk vinden om op zaterdagavond met elkaar spelletjes te spelen. Hopelijk blijven ze dit nog heel lang doen. Het is een stukje gezelligheid dat ik ze graag wil meegeven. Je hoeft gezelligheid en vertier namelijk niet altijd buiten de deur te zoeken. Thuis, met elkaar, is het ook heel leuk! En natuurlijk draagt een lekkere snack bij aan de gezelligheid. De kipkluiven zijn ieder geval meer dan enthousiast door ze ontvangen!

lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

Hoe werkt de Kippiepan?

Heel eenvoudig. Je kunt de pan vooraf via de website samenstellen en bestellen. Op de dag zelf haal je hem op. Houd er wel rekening mee dat je wel borg voor de pan moet betalen (15 euro), maar die krijg je na inlevering gewoon weer terug. Eenmaal thuis steek je een half uur voor het gebruik de stekker in het stopcontact en na een half uur kan iedereen aanvallen! Na afloop breng je de pan weer retour. Er zijn inmiddels heel wat Kippies in Nederland, dus de kans is groot dat er ook een filiaal bij jou in de buurt zit. Ik vind het in ieder geval een supertof en vooral smakelijk concept, waar ik vaker gebruik van ga maken!

liefs Marion

Meer informatie

Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken
Wat spelen we met spelletjesavond?
Zo wordt oudejaarsavond onvergetelijk
Pictionary Air: Een super vet tekenspel
Leuke en leerzame spelletjes voor jonge kinderen
Verrassende oliebollen voor oudejaarsavond
Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#ad – Deze blog betreft een samenwerking

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *