Boek bij Blue Boat Company een rondvaart tijdens het Amsterdam Light festival

Boek bij Blue Boat Company een rondvaart tijdens het Amsterdam Light festival

Vorig jaar waren Rob en ik toevallig tijdens het Amsterdam Light Festival een paar dagen in Amsterdam. We hebben toen gekozen een stuk van de route te wandelen. We hebben genoten van de prachtige verlichte kunstwerken. Echt super leuk om te doen. Tijdens het wandelen zeiden we al tegen elkaar dat het leuk zou zijn dit ook een keer met Rocco te doen.

Een paar weken geleden las ik over de mogelijkheid het Light festival te beleven vanaf een rondvaartboot van Blue Boat Company. Ik twijfelde geen seconde en regelde de tickets. Blue Boat Company organiseert dit jaar voor het eerst een rondvaart speciaal voor kinderen: de Water Colors Kids Cruise, waarbij een gids in het Nederlands van alles vertelt over de lichtkunstwerken op het water. Overigens vertelt ze ook nog andere leuke weetjes over Amsterdam. Niet alleen hartstikke leuk maar dus ook nog eens erg interessant!

Goed verzorgd

De Water Colors Kids Cruise van Blue Boat Company vaart van 30 november tot 6 januari. Alles ziet er goed verzorgd uit. De boot is lekker verwarmd, er is een WC aanwezig voor de eventuele hoge nood (je zal maar net tijdens de tocht moeten), je kunt tijdens de toch drankjes bestellen en er staat een lekker bakje pinda’s op tafel. De boot neemt je mee langs de spectaculaire lichtkunstwerken die op, om, boven en in het water te zien zijn.

Anderhalf uur plezier

De tocht door de Amsterdamse grachten, duurt maar liefst 90 minuten. Gedurende deze tijd zie je van alles en krijg je interessante weetjes te horen. Wij hebben gekozen voor de tocht van 20.30 uur, zodat alles donker is en de lichtkunstwerken nog beter tot z’n recht komen. Leuk te zien zijn de wandelaars die veelal gehuld zijn met lichtslingers. Ik heb zelfs verlichte paraplu’s gezien!

lijn groen oudersenzo
Boek bij Blue Boat Company een rondvaart tijdens het Amsterdam Light festival

Drukte

Het Amsterdam Light Festival wordt druk bezocht en het is dus gezellig druk in Amsterdam. De drukte geldt dus ook voor de rondvaarten. Onze boot was volledig vol geboekt. Het is dus raadzaam om vroegtijdig te boeken, om de boot niet te missen.

Amsterdam Light Festival

Het was dit jaar alweer de zesde editie van het Amsterdam Light festival. De kunstwerken zijn over een langere periode te bewonderen. Dit jaar begon het festival op 30 november en duurt tot 21 januari 2018. Als je het dus nog wilt zien, dan heb je nog even de tijd. Het is absoluut een aanrader een keer mee te maken!

Kosten

Het festival is gratis, maar voor de rondvaart moet uiteraard betaald worden. De kosten zijn:

Volwassenen – 21,50 euro
Kinderen (5-17) – 12,50 euro

lijn groen oudersenzo
xxx

Praktische informatie

De reguliere Water Colors Cruise vaart dagelijks om 17:00 uur, 17:15 uur, 17:30 uur, 18:00 uur, 19:00 uur, 19:15 uur, 19:30 uur, 19:45 uur, 20:00 uur en 20:15 uur. In de weekenden en in de kerstvakantie vertrekken de boten om 18:30 uur, 19:00 uur, 20:30 uur en om 21:00 uur.

Stadhouderskade 30
1071 ZD Amsterdam

De Blue Boat rederij ligt in het centrum van Amsterdam en is op loopafstand van het Rijksmuseum en andere interessante bezienswaardigheden. Er is volop parkeergelegenheid in parkeergarage Byzantium en in de parkeergarage op het Museumplein. De dichtsbijzijnde tramhalte is halte Leidseplein.

liefs Marion

Meer informatie

In Amsterdam wonen met kinderen, verhuizen of niet?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *