Zo wordt oudejaarsavond onvergetelijk

Oudejaarsavond is een feestdag die wereldwijd gevierd wordt. Samen met familie, vrienden, buren, collega’s en iedereen die wil aanschuiven nemen we afscheid van het oude jaar en luiden we een nieuwe in. Met dat in gedachte én met een bijzondere jaarwisseling (een nieuw decennium!) voor de deur, geven we 7 tips om oudejaarsavond onvergetelijk te maken!

Zo wordt oudejaarsavond onvergetelijk

Maak het gezellig

Gezelligheid en oudejaarsavond gaan hand in hand. Een gezelschapsspel, een leuke get-together of samen de oudejaarsconference kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Tot het het tijd is voor het traditionele aftelmoment, om tien seconden voor twaalf, en de kurken mogen knallen. Tip: ben jij gastheer of -vrouw van een oudejaarsparty? Hoe leuk is het als je champagne met je eigen label serveert! Eén met je naam en foto bijvoorbeeld of een bijzonder nieuwjaarsgroet.

Organiseer een themafeest

Ben je van plan om Oud en Nieuw thuis te vieren met een gezellige groep gasten en zoek je nog inspiratie voor de invulling? Een themafeest doet het altijd goed. 20/20, gala, rock & roll, goed fout, disco of jungle fever bijvoorbeeld. Stuur je gasten een uitnodiging in stijl, één die helemaal bij jouw party past, en vermeld een dresscode. Een uitgelezen kans om weer eens lekker los te gaan in je kledingkast en om je vrienden in de meest gekke outfits te zien. Wedden dat jullie oudejaarsavond onvergetelijk wordt!

Efficiënt boodschappen doen voor Oud en Nieuw

Denk niet te licht over boodschappen doen voor Oud en Nieuw. Het is toch andere koek. Je ‘standaard wekelijkse boodschappen’ zijn er niets bij! Wees voorbereid met hapjes in elke vorm en smaak, meters stokbrood en een kast vol champagne en wijn. Maak een lijstje voordat je naar de supermarkt gaat of – nog beter – doe je boodschappen online of via de app. Op die manier kun je telkens wanneer je iets bedenkt dat je nodig hebt, dit product alvast toevoegen aan je winkelwagentje en aan het einde van de rit alles in één keer afrekenen. Geen gedoe met zware boodschappentassen, hartstikke handig!

Vergeet de kinderen niet!

Dit klinkt uit een scène uit Home Alone – KEVIN! – maar we doelen in dit geval meer op de kindvriendelijkheid van je oudejaarsavond. Houd om te beginnen rekening met het ritme van de kids. Laat ze – afhankelijk van de leeftijd – bijvoorbeeld een middagslaapje doen, zodat ze er om twaalf uur ook bij kunnen zijn. Probeer de slaapkamer nadien zoveel mogelijk af te sluiten van geknal en lichtflitsen van vuurwerk. Houd ook met de boodschappen rekening met de kleintjes. Kinderchampagne doet het altijd goed. Kunnen zij ook gezellig mee proosten!

Romantiek op 31 december

Oudejaarsavond met je geliefde doorbrengen? Een romantisch onderonsje voor just the two of you. Verras je lover met een originele date op 31 december! Ga bijvoorbeeld dineren in de Euromast. Ja, dat kan dus gewoon! Boek een luxe wellness weekend en geniet samen van het vuurwerk vanuit een jacuzzi in de tuin. Of maak er thuis een gezellig onderonsje van, met wijn en warme sokken op de bank.

Een stapavond

31 december is ook dé avond om te gaan stappen. Discotheken, clubs en danscafés organiseren dan vaak de meest gekke feestjes – waar uiteraard een hoop drank, vuurwerk en gezelligheid bij komt kijken. Van een dansavond bij het café op de hoek tot grootste Oud en Nieuw feesten in Ziggo Dome en de Amsterdam Arena. Tickets voor nieuwjaarsfeestjes moeten vaak wel op tijd worden geboekt. Ga ruim van te voren online op zoek en boek alleen bij erkende ticketsites!

Oudejaarsavond in het buitenland

Een gelukkig nieuwjaar onder de Eiffeltoren, in de smalle straatjes van Venetië of onder de Tower Bridge in hartje Londen. Wie wil dat nou niet! Boek een new years vakantie met het hele gezin, met z’n tweetjes of een avontuurlijke trip in je eentje. Een kwestie van het mooiste uitzicht? Of misschien juist wel de drukte ontvluchten? Tip: probeer een reis rond 31 december zo vroeg mogelijk te boeken. De kerstvakantie is een drukke periode in de reisbranche!

Liefs Marlouk

Meer informatie

Oudejaarsavond, oud en nieuw of Silvesteravond
Ben jij al bekend met het schrijven van een nieuwjaarsbrief?
Verrassende oliebollen
Oud en nieuw – Hoe vieren we het?
Veilig vuurwerk afsteken – Tips & Tricks!
Goede voornemens

Bronvermelding

Tekst: Marlouk Rodijk
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *